Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ιερός Ναός Παντοκράτορος Πατρών: Με δημοσίευμα του στο facebook, επιβεβαιώνει ότι το σατανικό καρναβαλικό πνεύμα μεταβαίνει διαδοχικά στον εκαστοτε μητροπολίτη Πατρών και τον βρικολακιάζει!


Ο ναός αυτός, ανάρτησε στο facebook την Κυριακή (6 Μαρτίου 2011 στις 1:30 μ.μ.) ένα άρθρο με τίτλο «Καρνάβαλος: ο ειλικρινέστερος και εντιμότερος των υποκριτών», από όπου αντλώ τα ακόλουθα, χαρακτηριστικά:

Ο Μητροπολίτης, ο Γέρων Χαλκηδόνος Μελίτων, την Κυριακή της Τυροφάγου του 1970 ήταν καλεσμένος ως ομιλητής στον Μητροπολιτικό ναό Αθηνών με θέμα της ομιλίας του τον Καρνάβαλο. 

Από τη δεκαετία του ‘50 διάφορα εκκλησιαστικά σωματεία είχαν κηρύξει έναν σκληρό αντικαρναβαλικό πόλεμο. Ο τότε αρχιμανδρίτης και μετέπειτα Μητροπολίτης Φλωρίνης, μακαρίτης πια, Αυγουστίνος Καντιώτης δεν περιοριζόταν απλώς σε κηρύγματα εναντίον του καρνάβαλου, αλλά οργάνωνε και πραγματικές εκστρατείες για να τον ματαιώσει, καταστρέφοντας τις εγκαταστάσεις του και προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στην αστυνομία.

Μέσα λοιπόν σ’ ένα τέτοιο κλίμα ανέβηκε το 1970 στον άμβωνα της Μητρόπολης Αθηνών ο Γέρων Μελίτων, για να μιλήσει για τον καρνάβαλο. Τι είπε; «Σε λίγες ώρες έξω από αυτόν τον ναό, έξω από την γαλήνη του, στους δρόμους αυτής της Πολιτείας, θα παρελάσει ο Καρνάβαλος. Μην τον περιφρονήσετε, μην τον χλευάσετε και μη με κατακρίνετε, πού τον αναφέρω αύτη τη στιγμή… Είναι ο ειλικρινέστερος και εντιμότερος των υποκριτών. Ίσως θα νομίσετε, ότι αστειεύομαι. Απολύτως όχι». 

Τι εννοούσε ο Γέροντας; Γιατί ο Καρνάβαλος είναι ο ειλικρινέστερος των υποκριτών;

Η μάσκα του καρναβαλιού είναι η ειλικρινέστερη μάσκα, γιατί είναι η μοναδική μάσκα την ύπαρξη της οποίας ο άνθρωπος παραδέχεται. Ενώ με την μάσκα φαινομενικά αρνείται την πραγματικότητα, ουσιαστικά αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα της, δείχνοντας ότι η πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα θέατρο με μάσκες. Η μάσκα του καρναβαλιού κρύβει ένα μεγάλο αίτημα: είναι μία μάσκα που ζητά να πέσουν οι μάσκες!

ΠΗΓΗ:  
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001962542192

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Μελίτων τότε, στον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας, είχε πει χαρακτηριστικά, ότι ο Καρνάβαλος εκφράζει το νόημα της... Ορθοδοξίας!

Αυτό, δεν το είπε στο δημοσίευμα του ο αρθρογράφος ναού του Παντοκράτορα Πατρών.

Άραγε είναι σε γνώση του μητροπολίτη, αυτό το κατάπτυστο σημείωμα του ναού; Αν ναι, θα αντιδράσει; Και αν δεν αντιδράσει, τότε, συμφωνείτε με τον τίτλο της ανάρτησης μου;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το κατάπτυστο κείμενο, μιλάει απαξιωτικά για τον μακαριστό π. Αυγουστίνο, θέλοντας να υποστηρίξει τον κατάπτυστο μητροπολίτη του οικουμενικού πατριαρχείου και τον ευνουχισμένο (πνευματικά) τοπικό μητροπολίτη Πατρών που έκατσε και τον καβάλησε κι αυτόν ο Καρνάβαλος και δεν δίνει κανέναν αγώνα! Αυτά!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Email

i.n.pantokrator@hotmail.com