Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μπα, τι μαθαίνω! Μετατέθηκε λέει ο Δεσπότης που μου είχε στείλει - ανυπόγραφο από το γραφείο του - εκείνο το μέηλ (Σάββατο, 1 Μαρτίου 2008, 14:55) με αισχρολογίες και απειλές!

Γράφει στο μπόγκ του ο Αμβρόσιος:

Πρώτη μας υποχρέωση ήταν να πραγματοποιήσουμε μια επίσκεψη αγάπης και τιμής στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, όπου μας υποδέχτηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικόδημος Μπαρουξής με τους συνεργάτες του.

Ο έως πρότινος Μητροπολίτης της περιοχής Σεβ. κ. Σεραφείμ είχε μετατεθή στη Zimbabwe, αλλά δεν είχε αναχωρήσει ακόμη, ο δε διάδοχός του Σεβ. Κ. Δαμασκηνός δεν είχε ακόμη ενθρονισθή. πλήν όμως αμφότεροι έγιναν θυσία για να μας εξυπηρετήσουν. 

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, στο Γιοχάνεσμπουργκ (Ν. Αφρική)

ΠΗΓΗ: 
http://mkka.blogspot.com/




ΣΧΕΤΙΚΟ:


Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008


Με απείλησε ακόμα και για τη ζωή μου...




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ:


... Κι αν κάποιος σου πει ότι είσαι μεγάλος μαλάκας, πώς θα αισθάνεσαι; Με τα σχόλια σου δεν βοηθάς κανένα. Κι αν κάποιος τρελός θυμώσει και έρθει να σου τα σπάσει όλα, ή ακόμη να σου κάνει κάτι χειρότερο;

Μη προκαλείς λοιπόν, γιατί κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση.


4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Η Ζιμπάμπουε (παλαιά Ροδεσία) είναι μια περίκλειστη χώρα στα νότια της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 390,.580 km² και πληθυσμό (κατατάσσεται 69η ) 11.392.629 , με βάση τις εκτιμήσεις του 2009.[2]. Συνορεύει με τη Νότια Αφρική νότια, τη Μποτσουάνα δυτικά, τη Ζάμπια βορειοδυτικά και τη Μοζαμβίκη ανατολικά. Πρωτεύουσά της είναι η Χαράρε. Επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική.

Η ονομασία Ζιμπάμπουε προήλθε από την έκταση με τέτοια πέτρινα οικοδομήματα

Στην εποχή της αποικιοκρατίας ήταν βρετανική αποικία και ονομαζόταν Νότια Ροδεσία. Έγινε ανεξάρτητη το 1965 ως Ροδεσία και μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε το 1980.

Το όνομα Ζιμπάμπουε σημαίνει «Πέτρινο Σπίτι» και προέρχεται από τα τεράστια πέτρινα οικοδομήματα , ερείπια της αρχαίας πόλης της Μεγάλης Ζιμπάμπουε, που βρίσκονται διάσπαρτα σε μια έκταση 7.200 στρεμμάτων, νότια της περιοχής Μασβίγκο.

Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι εντονότατα, με κυριότερο τον καλπάζοντα πληθωρισμό, ο οποίος είναι και ο υψηλότερος στον κόσμο (2.200.000%).

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στη Ζιμπάμπουε βρίσκονται οι Καταρράκτες της Βικτόρια -ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου- και τα πέτρινα τείχη της Μεγάλης Ζιμπάμπουε ερείπια μίας αυτοκρατορίας του παρελθόντος.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Η ελληνική ομογένεια της Ζιμπάμπουε, που το 1972 αριθμούσε 13.000-15.000 άτομα, υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 1.000 Έλληνες. Σημειώνεται ότι η κοινότητα Ελληνοκυπρίων αριθμεί 1.200 άτομα. Η τάση είναι η περαιτέρω συρρίκνωση των αριθμών αυτών, κυρίως εξαιτίας της επιδείνωσης της εσωτερικής και οικονομικής καταστάσεως. Πλην μερικών εξαιρέσεων γαιοκτημόνων και επιχειρηματιών, οι περισσότεροι ασχολούνται με το εμπόριο και την αρτοποιία. Είναι οργανωμένοι σε κοινότητες και υπάρχει ελληνικό δημοτικό σχολείο, η «Ελληνική Σχολή Χαράρε», η οποία λειτουργεί από το 1954 και ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα. Σημειώνεται ότι η χώρα μας χορήγησε, πρόσφατα, 200.000 ευρώ για την ανέγερση του γυμνασίου της «Ελληνικής Σχολής Χαράρε».

Υπάρχει η Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε και Νοτιότερης Αφρικής, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Έχει την έδρα της στο Χαράρε και Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, ο οποίος ενθρονίστηκε το Δεκέμβριο 2004.

Σημειώνεται η Ποιμαντική επίσκεψη της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου Β’,από 7-12 Φεβρουαρίου 2007 στη Ζιμπάμπουε. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής εγκαινιάσθηκαν στο Χαράρε ο Ιερός Ναός του Σωτηρός Χριστού (που χτίσθηκε με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων) και το Ιεραποστολικό Κέντρο «Αγίου Αθανασίου» της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ζιμπάμπουε κ. Mugabe.

ΠΗΓΗ:
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ:

Σάββατο, 1 Μάρτιος 2008, 14:55
Από: Mweb
stmark@mweb.co.za
Προς: Panagiotis Michalopoulos
michalopoulos_p@yahoo.gr


Epidi diladi ehoume ti dinatotita na hrisimopioume to internet, nomizis oti mporis na hlevazis prosopa ke thesmous.

oti kanis ine aparadekto.

ki an kapios sou pi oti ise megalos malakas pos tha aishsanese. me ta sholia sou den voithas kanena.

ki an kapios trellos thimosi ke erthi na sou ta spasi ola, i akomi na sou kani kati hirotero. mi prokalis lipon giati kanis den xeri pou tha odigisi avti i katastasi.

oi sovaroi anthropoi opos o makaritis o arhiepiskopos Hristodoulos pou ton evrizes kathimerina akomi ki arosto ke nekro den dinoun simasia stis anoisies sou. enas trellos omos na ta pari sovara ta osa leis, kanis den xeri ti tha sou simvi toso se sena oso ke stin ikogenia sou.

mia tapini simvouli apo kapio pou ilikrina akomi dierotate giati akomi den tin vrikes gemati apo kapio, giati pragmati ise poli megalos malakas