Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Πάπας: «Το 70 η παιδοφιλία δε θεωρείτο το απόλυτο κακό»

 ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Νέα σχόλια για το σκάνδαλο της παιδοφιλίας που «ταλάνισε» τους κόλπους της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έκανε ο Πάπας Βενέδικτος στους καρδινάλιους του Βατικανού και τους αρχιεπισκόπους που συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομιλία του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Αφού επεσήμανε ότι οι περισσότεροι ιερείς κάνουν καλό και τίμιο έργο, πρόσθεσε ότι οι αποκαλύψεις για το σεξουαλικό σκάνδαλο πήραν «ασύλληπτες διαστάσεις» που εξανάγκασαν την εκκλησία να υποστεί εξευτελισμό.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε όσο μπορούμε τη ζημιά που έγινε, να διορθώσουμε όσο είναι δυνατόν τις αδικίες που συνέβησαν» είπε ο Πάπας και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναρωτηθούμε τι πήγε λάθος στο μήνυμά μας, σε ολόκληρο τον τρόπο με τον οποίο εναρμονιζόμαστε με την χριστιανική ζωή, που επέτρεψε να συμβεί ένα τέτοιο πράγμα».

Είπε επίσης ότι τα περιστατικά της κακοποίησης πρέπει να ειδωθούν μέσα στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο της εποχής της δεκαετίας του ΄70, όταν δηλαδή η παιδοφιλία δεν θεωρείτο το απόλυτο κακό, όπως σήμερα.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/73101


ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ:

1. Τελικά και οι Καθολικοί τράγοι σαν τους δικούς μας θα είναι, που μιλάνε πολύ και λένε αισχρά πράματα.
Άκου δεν θεωρείτο το απόλυτο κακο.
Δηλ. ένα έγκλημα με θύμα ανήλικα έχει διαβαθμίσεις? 
Σήμερα 18:00 από χρήστη Χωρίς Όνομα

2. Ειναι ιδιος με τον αυτοκρατορα ΠΑΛΠΑΤΙΝ (βλ.star wars)
http://www.ebaumsworld.com/pictures/view/264964/ 
Σήμερα 18:13 από χρήστη yoda

3. Το 70 το σνιφαρισμα, δε θεωρειτο το απολυτο κακο. Η παιδοφιλια παλιο-μαλακα θα ειναι παντα η απολυτη ανωμαλια και το απολυτο αισχος 
Σήμερα 18:28 από χρήστη λολ

4. Και μετά σου λένε ότι απαγορεύεται το σεξ πριν το γάμο. Μήπως όμως απαγορεύεται γιατί είναι φυσιολογικό και επιτρέπονται μόνο οι ανωμαλίες? 
Σήμερα 18:33 από χρήστη Γιώργος

5. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΒΡΩΜΟΓΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ.
ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΔΙΑΟΛΕ...!!! 
ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ 70 ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΣ ΕΣΥ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ...
ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΒΡΩΜΙΑΡΗ...
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΟΛΟΥΣ...! 
Σήμερα 18:40 από χρήστη Χωρίς Όνομα


6. Το παπαδαριο, θεωρει κακο το σεξ μονο με γυναικες ειναι η απολυτη αμαρτια...
Το σεξ μεταξυ τους και με αγορακια δεν το θεωρουν και τοσο κακο. 
Αλλωστε οι χριστιανικες γραφες θεωρουν τις γυναικες διαβολους-πειρασμους γιαυτο και καταφευγουν στην ιεροσυνη ολοι οι ανωμαλαρες εκει βρισκουν πεδιο ανετο να "διαπρεψουν" 
Σήμερα 18:50 από χρήστη Χωρίς Όνομα

7. Αισχος και ντροπη τους, ακου εκει δεν θεωρειτο κακο.. αντι να πει να τιμωρηθουν οι ενοχοι και να σταματησει το κακο κοιταει πως θα τα κουκουλωσει. ο Θεος και η Πιστη βρισκονται μεσα μας γι αυτο μακρια απο παπαδες.
Σήμερα 20:42 από χρήστη Χωρίς Όνομα 

8. Ανώμαλοι πουτάνας γιοί, δεν ντρέπεστε ρε; Ξεφτιλισμένοι τραγόπαπες, κάνατε ρε παιδιά; δώσατε και πήρατε ποτέ αγάπη; ξέρετε τι θα πει παιδική αθωότητα, αγνότητα. Ντροπή σας.
Σήμερα 22:52 από χρήστη Φραγκιαδάκης Γιάννης , Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης

http://www.freegossip.gr/News.php?ID=36431

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά υπάρχει και το εξής:

"Παιδίον δε προ τινος φθαρέν, εις Ιερωσύνην ουκ έρχεται. ει γαρ κακείνο δια το ατελές της ηλικίας ουχ ήμαρτεν, αλλά το αυτού σκεύος ερράγη και εις ιεράν υπουργίαν άχρηστον γέγονεν. Ει δε εις τους μηρούς την ροήν εδέξατο προσφόρως επιτιμώμενον, εις Ιερωσύνην προβήναι ου κωληθήσεται"
(ιθ΄ κανόνας αγ, Ιωάννη Νηστευτή, Πηδάλιο, σελ. 710).

Με άλλα λόγια δηλαδή: Εάν δεχθεί κάποιος ρεύση εντός του απευθυσμένου δεν γίνεται ιερέας, ενώ αν την δεχτεί στους μηρούς, γίνεται ιερέας!

Είδατε λεπτομέρεια ιησουϊτική;

Δεν μοιάζει λίγο με τις παπικές διαφοροποιήσεις;

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έτσι ε; Κοίτα να δεις φίλε μου!

Γι αυτό και πριν από λίγο καιρό ο Αντώνιος (ο διαχειριστής της ιστοσελίδας «η αγκαλιά της Παναγίας»), είχε αφήσει ένα σχόλιο εδώ στο «χαίρετε» και προβληματιζόταν, διότι λέει οι πνευματικοί (πού τους βρήκε; στο παλαιό ημερολόγιο;) κανόνιζαν λέει την λεγόμενη παιδική αμαρτία («το κατά μόνας αμάρτημα» στην εκκλησιαστική γλώσσα) το κανόνιζαν αυστηρά, λέει...

Ενώ αντίθετα, έβλεπαν λέει με άλλο μάτι – πιο καλά – το να έχει κάποιος νεαρός ομοφυλοφιλικές σχέσεις!

Κάπως έτσι ήταν το σχόλιο, και αν δεν το αποδίδω ακριβώς, ας επανέλθει ο σχολιαστής να το διατυπώσει και πάλι όπως πριν.

Κοίτα να δεις φίλε μου!