Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

O κ. Πάγκαλος, δήλωσε σχετικά με την Αγιά Σοφιά...

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010, 20:52
Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: 
Παρακαλώ, ενημερωθήτε
Από: + Metropolitan Ambrosios
of Kalavryta and Aigialeia
mkka@otenet.gr
Προς: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΧΑΙΡΕΤΕ»

Από την Σμύρνη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δήλωσε σχετικά με την Αγιά Σοφιά:

«Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες. Ανήκει στον πολιτισμό της ανθρωπότητας και γι΄ αυτό έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UΝΕSCΟ. Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009


ΤΑ ΝΕΑ: Αντιδράσεις για τη μουσική στην Αγία Ειρήνη


Αντιδράσεις για τη μουσική στην Αγία Ειρήνη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

«Για τον εορτασμό της Κωνσταντινούπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010 διοργανώθηκε λαϊκή μουσική συναυλία σε έναν από τους αγιότερους χώρους, την ιστορική εκκλησία της Αγίας Ειρήνης “ες την Πόλιν”.

Ως εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας “Free Αgia Sophia Council” ως ναού της Ορθοδοξίας, αλλά και όλων των ανθρώπων ανά τον κόσμο που πιστεύουν στον απόλυτο σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας, εκφράζω την αγανάκτησή μου που το τουρκικό κράτος αποφάσισε το 2009 με τον πιο αισχρό τρόπο να δείξει την πολιτιστική του “ωριμότητα”, συνεχίζοντας τη βεβήλωση του ναού», δηλώνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου (Free Αgia Sophia Council of Αmerica) και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου.


«Η χρήση ενός ιερού χώρου για σκοπούς ξένους, αν όχι αντίθετους προς τον προορισμό του, όπως έγινε στην Αγία Ειρήνη, τη στιγμή που απαγορεύεται η χρήση της ως χώρου προσευχής και εκκλησιασμού, εκφράζει αναχρονιστική οθωμανική νοοτροπία στη χειρότερή της μορφή», προσθέτει.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4525971&ct=4



Μετά την απονομή του χρυσού δίσκου του Γαϊτανου ...στην Μητρόπολη της Γλυφάδας και μάλιστα από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και τα όσα ακολούθησαν της συναυλίας που έδωσε μέσα στο ναό, ...

...ο Πατριάρχης τα πήρε!


Γαϊτάνo Αυτός ,Φωτεινή Δάρρα εγώ...Και ιδού το Θαύμα.

Έκαναν συναυλία στο ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη ( άρα μην απορούμε γιατί οι Τούρκοι θα κάνουν προσεχώς χαμάμ την Αγιά Σοφιά, αφού σου λένε δεν σέβονται αυτοί τα σύμβολα της θρησκείας του γιατί να τα σεβαστούμε εμείς) ...

...Έβαλαν καρέκλες στόλισαν με λουλούδια τον χώρο και πήραν φωτιά τα τέλια!

... Και όπως κάθε μπουζουξού που σέβεται τον εαυτό της και το κοινό της ετσι και η σταρ της βραδιάς φωτογραφήθηκε με τον άρχοντα της βραδιάς ... (Alphabankάκια τον λένε στα κανονικά μπουζούκια) τον πατριάρχη!

Βέβαια έχει πάρει τον αέρα σε αυτές στις εμφανίσεις δίπλα στους τραγουδιάριδες και τραγουδιάρες αφού έχει ευλογήσει δύο φορές τον Σάκη ( δεν ξέρουμε αν την πρώτη φορά πήρε την ευλογία του και ο Ψινάκης ) και μία την Καλομοίρα για την Εurovision!

Mετά απ ολα αυτά τι να πούμε εμείς... Με δεδομένη και την καπνοαπαγόρευση... προτείνουμε πλέον να εκκλησιαζόμαστε στου Παπαργυρόπουλου ...και να τα σπάμε στις εκκλησίες με πρώτα αγία τράπεζα πίστα τραπέζια...

Αντί δε για λιβάνια, ...να βάζουμε καπνό στα θυμιατήρια και αφήστε τον Αβραμό να ψάχνεται !!

Tα δε παγκάρια αντί για κεριά να πουλάνε πανεράκια με γαρδένιες...



http://papatzides.blogspot.com/2009/07/blog-post_302.html





Διονυσιακός παπάς, ή με μαλάκυνση εγκεφάλου;
http://xairete.blogspot.com/2009/06/fan-club.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: