Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ας μην τα θέλουμε πια, και όλα δικά μας, Μιχάλη!


Νικόλαος Γλύγκσμουργκ - Τατιάνα Μπλάτνικ: Γάμος του πρωτο-κώλου!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:


Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010

Για γάμους... βασιλικούς ετοιμάζονται οι Γλίξμπουργκ



Μιχάλης είπε...


Παναγιώτη,

Πάντως αν ανοίξει κάποιος το Μηναίο του Αυγούστου θα δει ότι για τη συγκεκριμένη ημέρα(Τετάρτη 25 Αυγούστου) το τυπικό προβλέπει νηστεία χωρις κατάλυση ελαίου. Πως λοιπόν ο κατά τα άλλα "φιλόχριστος" τ. Βασιιλάς θα τελέσει τη συγκεκριμένη ημέρα γάμους?

Δε βρίσκεται κάποιος από την τοπική Μητρόπολη να του πει:" καλά βρε Χριστιανέ μου, τόσες ημέρες υπάρχουν, σε ημέρα αυστηρής νηστείας βρήκες να παντρευτείς?" Τ

ι πει κανείς Παναγιώτη! Τι να πει και τι να πρωτοσχολιάσει...


02 Αυγούστου 2010 2:38 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Ας μην τα θέλουμε πια, και όλα δικά μας, Μιχάλη! Ας κάνουμε κι εμείς μια μικρή υποχώρηση, σχετική δηλαδή με το θέμα της νηστείας που θίγεις.

Αυτοί, ο «βασιλικός οίκος» να πούμε, τόσα και τόσα κάνουν για εμάς. Ας μην είμαστε και αχάριστοι και βαρυγκωμάμε!

1. Αφού οι άνθρωποι, μας κάνουν την χάρη να τελέσουν τους γάμους τους στην Ελλάδα, ενισχύοντας την οικονομία της, προβάλλοντας τον τουρισμό της.

2. Αφού, αν και έκπτωτοι, δεν μας κρατούν κακία, και συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές (τον Δήμαρχο) για την τελετή, με το λιμενικό που θα διαθέσει βατραχανθρώπους για την υποθαλάσσια ασφάλεια τους, και με την Κυβέρνηση που δέχεται όλη αυτήν την διαδικασία προσφέροντας την πάσα υπηρεσία της στους εφοπλιστές και στους γαλαζοαίματους προσκεκλημένους.

3. Αλλά και η Εκκλησία (και όχι μόνο εμείς ο απλός λαός, οι "υπήκοοι") πρέπει να είναι ευχαριστημένη, αφού στο γάμο αυτό θα τραγουδήσει ο άγγλος βλάσφημος και ομοφυλόφιλος Έλτον Τζων (πρόσωπο, πιστή εικόνα της και ομοίωμα της)!

4. Σχετικά δε με το λάδι και τη νηστεία που λες ότι δεν τηρείται, σου υπενθυμίζω ότι ολόκληρη... νηστήσιμη νύφη, μας φέρνει από την Αγγλία ο «πρίγκιπας»! Την φέρνει κατευθείαν από την «ορθόδοξη» εκκλησία της Αγγλίας όπου τάχα την βάφτισαν ώστε (κατά το πρωτόκολλο, λέει) να μπορεί να παντρευτεί αυτόν τον κύριο Νικόλαο Γλύγκσμπουργκ.

Πόσο νηστήσιμη; Νηστήσιμη 100%, χωρίς καθόλου λάδι, αφού αν και αιρετική, δεν την βάφτισαν καθόλου, δεν την λάδωσαν, αλλά έτσι (παραμύθι η υπόθεση) την «έχρισαν» λέει! Όχι με λάδι βέβαια, αλλά με «Άγιο μύρο»! Έτσι έλαβε και το ανάλογο «Πνεύμα» που την ώθησε στο να καλέσει και τον «ντιγκιντάγκα» τραγουδιστή που λέγαμε.

5. Και μη νομίσεις ότι δεν είναι πλέον γκαραντί ορθόδοξη η νύφη (είδες χάρη που μας έκανε;) αφού όλα λέει, έγιναν κανονικά. Δεν χρειάζεται λέει, βάφτισμα στους αιρετικούς για να γίνουν ορθόδοξοι! Ποιος το λέει; Το λέει το περιοδικό της Εκκλησίας «Εφημέριος»! Το λέει ένα (άνωθεν κατευθυνόμενο;) άρθρο που δημοσιεύει το «εκκλησιαστικό» αυτό περιοδικό (που το πληρώνουν αναγκαστικά όλοι οι παπάδες), και το οποίο άρθρο το υπογράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κουμαριανος ο εφημέριος της τουριστικής εκκλησίας του αγίου Νικόλαου Ρηγίλλης!

Μην είμαστε λοιπόν και πλεονέκτες, και απαιτούμε μια ημερομηνία γάμου... μη αρτύσιμη. Έτσι δεν είναι;

Α, και να μην ξεχάσω (μετά από τα σχόλια μας αυτά) να εντάξω την πιο πάνω ανάρτηση, και, στην κατηγορία... «όλα σκατά»!..

02 Αυγούστου 2010 5:27 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/08/blog-post_6284.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

«Ακόμη και αιρετικούς προσερχόμενους από αιρέσεις πού έθιγαν καίρια βασικά κεφάλαια της πίστεως (όπως π.χ. το Τριαδικό δόγμα) η Εκκλησία τούς απεδέχθη δια Χρίσματος μόνον, προφανώς επειδή είχε τηρηθεί λεκτικά ο ορθός τύπος του Βαπτίσματος στο όνομα της Αγίας Τριάδος παρά το γεγονός ότι η ορθή λεκτική διατύπωση συνδεόταν με μία αιρετική και ανορθόδοξη ερμηνεία! Τόση ήταν η φροντίδα της Εκκλησίας να τελεσθεί το Βάπτισμα μία και μόνο φορά στη ζωή ενός ανθρώπου!»

(Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κουμαριανος - Περιοδικό «ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ» Απριλίου 2010)