Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Για γάμους... βασιλικούς ετοιμάζονται οι Γλίξμπουργκ


Την ώρα που οι... φτωχοί νησιώτες θα μετρούν στα καφενεία τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους, γιοτ, πανάκριβες τουαλέτες, βεγγαλικά και πάρτι «αλά Μamma Μia» θα αναστατώσουν τις Σπέτσες, με αφορμή τον γάμο του Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Ο Νικόλαος, γιος του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, παντρεύεται την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις Σπέτσες την εκλεκτή της καρδιάς του, που δεν είναι άλλη από την αριστοκρατικής καταγωγής, εκ του οίκου Στιούαρτ ορμώμενη, Τατιάνα Μπλάτνικ, βασική συνεργάτιδα της διάσημης σχεδιάστριας Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ.

Το... στέμμα θα πέσει σαν σύννεφο στις Σπέτσες, ενώ τα «μεσημεριανάδικα» του τηλεοπτικού επαρχιωτισμού μας θα βρουν τροφή για μήνες. Περισσότεροι από 400 πάμπλουτοι καλεσμένοι, στην πλειονότητά τους μέλη των διαφόρων... οίκων, πρώην και εν ενεργεία, της Ευρώπης, θα κάνουν επίδειξη πλούτου, ενώ ήδη το χρήμα ρέει άφθονο σε ό,τι έχει σχέση με τη διοργάνωση του γάμου.

Για γάμους... βασιλικούς ετοιμάζονται οι Γλίξμπουργκ
Γιοτ, πανάκριβες τουαλέτες, σπάνιες συλλογές λουλουδιών, βεγγαλικά, μπομπονιέρες αποκλειστικά σχεδιασμένες και πάρτι «αλά Μamma Μia», έρχονται να αναστατώσουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο τους κατοίκους των Σπετσών. Θα ακούνε για τον παραμυθένιο γάμο στον τόπο τους, την ώρα που θα κάθονται στα καφενεία μετρώντας τα ευρώ από τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους...

Η αστυνομία και το λιμεναρχείο του νησιού θα βρεθούν «επί ποδός πολέμου», ενώ οι... πρώην εστεμμένοι θα έχουν φροντίσει να διασπείρουν στον χώρο πλήθος ιδιωτικών αστυνομικών.

Ηδη τα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού «έκλεισαν» για το συγκεκριμένο τριήμερο από 22 μέχρι και 25 Αυγούστου. Στο «Ποσειδώνιο» θα μείνουν η βασιλική οικογένεια και οι φίλοι τους, ενώ και στα «Νησιά» θα καταλύσουν δεκάδες καλεσμένοι του γάμου. Λέγεται μάλιστα ότι στο νησί θα κάνουν κανονική απόβαση Ελληνες φιλοβασιλικοί από όλη την Ελλάδα, γεγονός που θα κάνει δύσκολη τη ζωή του δημάρχου, Ε. Κονταξάκη, και των ντόπιων.

«Θα δυσκολευτούμε αρκετά αυτές τις μέρες, γιατί το νησί μας θα έχει πολύ κόσμο, αλλά θα τα καταφέρουμε», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Κονταξάκης, που έχει λάβει ήδη το προσκλητήριό του.

Οι περισσότεροι καλεσμένοι θα φτάσουν με τα σκάφη τους, δημιουργώντας τεράστιο πονοκέφαλο στο λιμεναρχείο των Σπετσών, που θα φροντίζει για την ασφάλεια των ίδιων και των πλοίων τους. Οι διοργανωτές συντονίζουν ήδη τον αριθμό των δυτών που θα πρέπει να βουτάνε επί 24ωρο στη θάλασσα, προκειμένου να παράσχουν ασφάλεια στους καλεσμένους.

Το νησί, στο οποίο θα βρίσκονται για διακοπές Αθηναίοι που δεν μπορούν να φύγουν μακρύτερα του Αργοσαρωνικού, αναμένεται να γίνει «απόρθητο» φρούριο, καθώς θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ακροβολισμένοι «σεκιουριτάδες» παντού για να φυλάνε καλεσμένους αλλά και το σόι του γαμπρού, που δεν είναι δα και μικρό, από Μαρί Σαντάλ και την Αλεξία, μέχρι Κάρλο Μοράλες και τα εγγόνια του Κοκού...

Ο γάμος θα είναι ανοιχτός (λίγο πριν από το σούρουπο θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας) και το γαμήλιο γλέντι θα γίνει στο κτήμα Κούτση. Το κτήμα ανήκει στον αρχιτέκτονα Γιάννη Κούτση, στη σύζυγό του Λένα και στον γιο τους, τον γιατρό Γιώργο Κούτση. Η οικογένεια Κούτση είχε φιλοξενήσει και πέρσι το Πάσχα, στο κτήμα της, τον Κωνσταντίνο και την Αννα-Μαρία.

Το νυφικό της πριγκίπισσας σχεδιάζει ο οίκος Φίρστενμπεργκ, που έχει απλωθεί σε 56 χώρες του πλανήτη (δύο καταστήματά του λειτουργούν σε Κηφισιά και Κολωνάκι). Οι πληροφορίες λένε ότι τη μουσική επένδυση της γαμήλιας δεξίωσης έχει αναλάβει ο Ελτον Τζον, ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξει και η Σπετσοπούλα, προκειμένου να τιμηθούν από τους «κραταιούς του νησιού» οι ισχυροί γαλαζοαίματοι προσκεκλημένοι.

Θα εκπροσωπηθούν όλοι οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης (Βρετανία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν). Στις Σπέτσες θα βρεθεί φυσικά και η θεία του γαμπρού, βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και οι πρίγκιπες-διάδοχοι Φελίπε, ο εξάδελφος του Νικόλαου Φρειδερίκος της Δανίας, η βασίλισσα Ειρήνη, ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο Κάρολος και η Καμίλα θα είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τον βρετανικό βασιλικό οίκο, χωρίς όμως να αποκλείουν παντελώς και την έλευση της βασίλισσας Ελισάβετ, που λέγεται ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον Νικόλαο και υποσχέθηκε... να τον δει γαμπρό!

ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ
Από τους Ελληνες που βρίσκονται σίγουρα στη λίστα των καλεσμένων ξεχωρίζουν τα ονόματα των οικογενειών Λιβανού, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Γουλανδρή, Νιάρχου και άλλων εφοπλιστών, καθώς και οι φίλες της νύφης, Μαρίνα Στράτου και Νάσια Παναγιωτάκη. Η κ. Νάσια Παναγιωτάκη, σύζυγος του Νάσου Θανόπουλου, έγινε και ανάδοχος της Τατιάνας, αφού... τη βάφτισε χριστιανή ορθόδοξη πριν από λίγες ημέρες.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ βαφτίστηκε ορθόδοξη στο παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας από τον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο. Νονός της ήταν επίσης και ο κουνιάδος της, πρίγκιπας Παύλος.

Η γνωριμία στην Ελβετία και ο αρραβώνας στον ΝΟΒ
Η Τατιάνα είναι κόρη του Λάντισλαβ Βλαντιμίρ Μπλάτνικ, που γεννήθηκε στη Σλοβενία, και της Μαρί Μπλανς Μπίερλαϊν που γεννήθηκε στη Γερμανία και της οποίας η μητέρα είναι αριστοκρατικής καταγωγής με ρίζες στον οίκο των Στιούαρτ. Ο πατέρας της πέθανε το 1980 στην Ελβετία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ η μητέρα της παντρεύτηκε αργότερα τον επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, Ατίλιο Μπρίλενμπουργκ.

Η Τατιάνα συνεργάζεται εδώ και τρία χρόνια με τη σχεδιάστρια Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ, η οποία συνδεόταν με φιλική σχέση από τα 18 της χρόνια με τον πατέρα της μέλλουσας νύφης. Ανήκει στον τομέα Τύπου και δημοσίων σχέσεων του οίκου μόδας. Ο Νικόλαος και η Τατιάνα ζουν μόνιμα στο Τσέλσι του Λονδίνου.

Ο Νικόλαος είναι ειδικός σε θέματα διεθνούς οικονομίας και οι σχέσεις του με το ελληνικό λόμπι του Λονδίνου έως σήμερα παραμένουν άψογες. Αλλωστε εξακολουθεί να είναι μέλος της διοικητικής επιτροπής του Ελληνικού Κολεγίου της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο Νικόλαος πάντως, διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα.

Τα καλοκαίρι συνηθίζει να κάνει διακοπές στο Πόρτο Χέλι μαζί με την οικογένειά του, ενώ συχνά επισκέπτεται την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Οι αταξίες.
Το 1996 ο έρωτάς του με την Ελ ΜακΦέρσον (το διάσημο top model από την Αυστραλία) απασχόλησε τα media. Στη συνέχεια χρέωσαν στον Νικόλαο διάφορες περιπέτειες με κυρίες εκτός συνόρων. Μέχρι που πριν από περίπου έξι χρόνια ήρθε στη ζωή του η Τατιάνα.


Ο Νικόλαος και η μέλλουσα σύζυγός του είναι μαζί από το 2003. Γνωρίστηκαν στις χιονισμένες πίστες του Γκστάαντ. Ύστερα από έξι χρόνια σχέσης, ο γιος του Κωνσταντίνου αποφάσισε να την ζητήσει σε γάμο.

Η ανακοίνωση για τον επικείμενο γάμο τους έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, στον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης, παρουσία των γονιών τους. Η επιλογή της ημερομηνίας του γάμου μάλλον δεν είναι τυχαία, αφού τη μέρα εκείνη η νύφη έχει τα γενέθλιά της.

KOYMΠΑΡΟΣ
Ο κολλητός φίλος του... πρίγκιπα
Ο νιόπαντρος και παιδικός φίλος του γαμπρού Νάσος Θανόπουλος θα είναι εις εκ των κουμπάρων του πριγκιπικού ζεύγους. Ο ίδιος παντρεύτηκε στις 15 Ιουλίου τη Νάσια Παναγιωτάκη. Η οικογένεια Θανόπουλου ανήκει ως γνωστόν στους μεγαλομετόχους της ΑΕΚ. Με την ομάδα της ΑΕΚ ασχολείται τόσο ο Νάσος Θανόπουλος (μέτοχος της ΠΑΕ), όσο και ο Νίκος Θανόπουλος (αδερφός του Νάσου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας). Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2009 διαδόθηκε ότι ο Νάσος Θανόπουλος προσπάθησε να βάλει στο τιμόνι του «Δικέφαλου» τον κολλητό του... πρίγκιπα.

Η φιλοξενία θα κοστίσει μια περιουσία
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλει για τη φιλοξενία των καλεσμένων της, στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία που έχει κλείσει, η πρώην βασιλική οικογένεια.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ
Τον... υποδέχτηκαν με «Της Αμύνης τα παιδιά»
Εχοντας... χωνέψει οριστικά μετά 36 χρόνια ότι έχασε το στέμμα του, ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ επιλέγει για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις του στα ελληνικά νησιά σκάφος που να φέρει αυτό τουλάχιστον σημαία... εστεμμένη. Με το υπό σημαία Λουξεμβούργου 35μετρο γιοτ «Inouis» ο Κοκός βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σέριφο, παρέα με φίλους, μόνος αυτός ωστόσο από την οικογένειά του, αφού οι υπόλοιποι είναι μάλλον απασχολημένοι μετά του γάμου του γιου του.

Το επίκεντρο της επίσκεψης του τέως στο κυκλαδίτικο νησί ήταν το Μεγάλο Λιβάδι, όπου κατέλυσε και φιλοξενήθηκε για κάποιες ώρες στο σπίτι του φίλου του επιχειρηματία Βασ. Κάλιου. Απογευματινές ώρες την προηγούμενη Πέμπτη, μάλιστα, ο Κωνσταντίνος θέλησε να βγει βόλτα και να χαιρετίσει από κοντά τους κατοίκους.

Το τραγούδι. Τον τόνο στην «υποδοχή» του πάντως στο μικρό ψαροχώρι της Σερίφου έδωσε καλοστεκούμενος συνταξιούχος, ο οποίος για αρκετή ώρα ανεβοκατέβαινε τα σκαλιά που οδηγούν στο σπίτι όπου βρισκόταν ο τέως, τραγουδώντας στεντορεία τη φωνή «Της Αμύνης τα παιδιά, διώξανε το βασιλιά»...

Στη Σέριφο ο Κωνσταντίνος επισκέφθηκε το καστρομονάστηρο των Ταξιαρχών, ιστορική μονή του 1.400, όπου ξεναγήθηκε από τον ηγούμενο Μακάριο (πρόκειται για τον μοναδικό μοναχό του μοναστηριού εδώ και 36 χρόνια). Για περίπου δύο ώρες έμεινε στο μοναστήρι και ο Μακάριος τον φίλεψε καφέ και γλυκό βύσσινο, το οποίο φτιάχνει ο ίδιος. Ενα από τα δύο βράδια που έμεινε «σκαφάτος» στο νησί, ο Κοκός επέλεξε να φάει με την παρέα του στο εστιατόριο «Αλώνι», δοκιμάζοντας ντόπιο τυρί και παραδοσιακούς μεζέδες της Σερίφου μαραθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες.

ΜΑΤΙΝΑ ΔΕΜΕΛΗ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=22738965

5 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Παναγιώτη,
Πάντως αν ανοίξει κάποιος το Μηναίο του Αυγούστου θα δει ότι για τη συγκεκριμένη ημέρα(Τετάρτη 25 Αυγούστου) το τυπικό προβλέπει νηστεία χωρις κατάλυση ελαίου. Πως λοιπόν ο κατά τα άλλα "φιλόχριστος" τ. Βασιιλάς θα τελέσει τη συγκεκριμένη ημέρα γάμους? Δε βρίσκεται κάποιος από την τοπική Μητρόπολη να του πει:" καλά βρε Χριστιανέ μου, τόσες ημέρες υπάρχουν, σε ημέρα αυστηρής νηστείας βρήκες να παντρευτείς?" Τι πει κανείς Παναγιώτη! Τι να πει και τι να πρωτοσχολιάσει...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ας μην τα θέλουμε πια, και όλα δικά μας, Μιχάλη! Ας κάνουμε κι εμείς μια μικρή υποχώρηση, σχετική δηλαδή με το θέμα της νηστείας που θίγεις.

Αυτοί, ο «βασιλικός οίκος» να πούμε, τόσα και τόσα κάνουν για εμάς. Ας μην είμαστε και αχάριστοι και βαρυγκωμάμε!

1. Αφού οι άνθρωποι, μας κάνουν την χάρη να τελέσουν τους γάμους τους στην Ελλάδα, ενισχύοντας την οικονομία της, προβάλλοντας τον τουρισμό της.

2. Αφού, αν και έκπτωτοι, δεν μας κρατούν κακία, και συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές (τον Δήμαρχο) για την τελετή, με το λιμενικό που θα διαθέσει βατραχανθρώπους για την υποθαλάσσια ασφάλεια τους, και με την Κυβέρνηση που δέχεται όλη αυτήν την διαδικασία προσφέροντας την πάσα υπηρεσία της στους εφοπλιστές και στους γαλαζοαίματους προσκεκλημένους.

3. Αλλά και η Εκκλησία (και όχι μόνο εμείς ο απλός λαός, οι "υπήκοοι") πρέπει να είναι ευχαριστημένη, αφού στο γάμο αυτό θα τραγουδήσει ο άγγλος βλάσφημος και ομοφυλόφιλος Έλτον Τζων (πρόσωπο, πιστή εικόνα της και ομοίωμα της)!

4. Σχετικά δε με το λάδι και τη νηστεία που λες ότι δεν τηρείται, σου υπενθυμίζω ότι ολόκληρη... νηστήσιμη νύφη, μας φέρνει από την Αγγλία ο «πρίγκιπας»! Την φέρνει κατευθείαν από την «ορθόδοξη» εκκλησία της Αγγλίας όπου τάχα την βάφτισαν ώστε (κατά το πρωτόκολλο, λέει) να μπορεί να παντρευτεί αυτόν τον κύριο Νικόλαο Γλύγκσμπουργκ.

Πόσο νηστήσιμη; Νηστήσιμη 100%, χωρίς καθόλου λάδι, αφού αν και αιρετική, δεν την βάφτισαν καθόλου, δεν την λάδωσαν, αλλά έτσι (παραμύθι η υπόθεση) την «έχρισαν» λέει! Όχι με λάδι βέβαια, αλλά με «Άγιο μύρο»! Έτσι έλαβε και το ανάλογο «Πνεύμα» που την ώθησε στο να καλέσει και τον «ντιγκιντάγκα» τραγουδιστή που λέγαμε.

5. Και μη νομίσεις ότι δεν είναι πλέον γκαραντί ορθόδοξη η νύφη (είδες χάρη που μας έκανε;) αφού όλα λέει, έγιναν κανονικά. Δεν χρειάζεται λέει, βάφτισμα στους αιρετικούς για να γίνουν ορθόδοξοι! Ποιος το λέει; Το λέει το περιοδικό της Εκκλησίας «Εφημέριος» που κυκλοφόρησε! Το λέει ένα (άνωθεν κατευθυνόμενο;) άρθρο που δημοσιεύει το «εκκλησιαστικό» αυτό περιοδικό (που το πληρώνουν αναγκαστικά όλοι οι παπάδες), και το οποίο άρθρο το υπογράφει ο αρχιμανδρίτης της τουριστικής εκκλησίας του αγίου Νικόλαου Ρηγίλλης!

Μην είμαστε λοιπόν και πλεονέκτες, και απαιτούμε μια ημερομηνία γάμου... μη αρτύσιμη. Έτσι δεν είναι;

Α, και να μην ξεχάσω (μετά από τα σχόλια μας αυτά) να εντάξω την πιο πάνω ανάρτηση, και, στην κατηγορία... «όλα σκατά»!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ας μην τα θέλουμε πια, και όλα δικά μας, Μιχάλη!

http://xairete.blogspot.com/2010/08/blog-post_5013.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

«Ακόμη και αιρετικούς προσερχόμενους από αιρέσεις πού έθιγαν καίρια βασικά κεφάλαια της πίστεως (όπως π.χ. το Τριαδικό δόγμα) η Εκκλησία τούς απεδέχθη δια Χρίσματος μόνον, προφανώς επειδή είχε τηρηθεί λεκτικά ο ορθός τύπος του Βαπτίσματος στο όνομα της Αγίας Τριάδος παρά το γεγονός ότι η ορθή λεκτική διατύπωση συνδεόταν με μία αιρετική και ανορθόδοξη ερμηνεία! Τόση ήταν η φροντίδα της Εκκλησίας να τελεσθεί το Βάπτισμα μία και μόνο φορά στη ζωή ενός ανθρώπου!»

(Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κουμαριανος - Περιοδικό «ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ» Απριλίου 2010)

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ποιός θα παραμείνει για περισσότερα χρόνια σιωπηλός και θα αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ή ο Κ. Καραμανλής;

Έχουμε τα εξής ερωτήματα:

α. Γιατί δεν του αρέσει το επώνυμό του, Γλύξμπουργκ; Δηλαδή οι άλλοι που είχαν επώνυμα μη κολακευτικά ολόκληρη ζωή και δεν διαμαρτυρήθηκαν (Κωλοκούβαρος, Κωλοκροτίδας, κυρία Φονιά;) Γιατί δεν κάνει αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών να το αλλάξει;

β. Πως κατάφερε και τελείωσε τρείς στρατιωτικές σχολές σε δύο χρόνια; Δεν μπορώ να κάνω τη διαίρεση. Σε ποιές σχολές έδινε σε εξεταστική περίοδο και σε ποιά έδωσε εξετάσεις αποφοίτησης αφού προηγουμένως φοίτησε σε άσχετες;

γ. Γιατί δεν πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Καίμπριτζ της Αγγλίας; Τι θέματα του έβαλαν, δεν είχε κάνει φροντιστήριο;

δ. To βράδι της 21 Απριλίου 1967, εμφανίστηκαν στα ανάκτορα Τατοϊου άοπλοι οι συνομώτες συνταγματάρχες Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος και του ζήτησαν να συνεργαστεί στη δικτατορία και στην υποδούλωση του ελληνικού λαού. Αυτός ήταν με το πιστόλι του και πίσω από τους πραξικοπηματίες ήταν δύο χωροφύλακες δικοί του βασιλικότατοι και έμπιστοί του κρατώντας αυτόματα στεν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Τι σκέφτηκε και τι φοβήθηκε και υπέκυψε στο τελεσίγραφο των πραξικοπηματιών; Γιατί δεν τους πυροβόλησε ανάμεσα στα μάτια; Τι θα πάθαινε;

ε. Έγινε ολυμπιονίκης σε ένα ιστιοφόρο που το δούλευαν και 3-4 άλλοι. Γιατί αυτοί δεν αναφέρονται; Μόνο αυτός δούλευε στο σκάφος;

στ. Γιατί όταν μιλάει σε μέσα ενημέρωσης οργανώνει στημένες συνεντεύξεις όπως ο Καραμανλής και ο Τσίπρας, και δεν του κάνουν ποτέ τις παραπάνω ερωτήσεις.

ζ. Θα ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι κανέναν από δαύτους στη διάρκεια του γάμου, ή δεν γνωρίζουν πως να κάνουν ερωτήσεις στον Μεγαλειότατο;