Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Το δέντρο (εδώ μπροστά στο προαύλιο του ναού) έπρεπε να πέσει, ή η ίδια η εκκλησία στο βάθος;


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Ο μητροπολίτης Κορίνθου, που πριν από λίγες μέρες είχε στην περιοχή του - σε ένα άλλο πανηγύρι - την Θώδη και την Τζούλια, τι λέει;

9 σχόλια:

stavroula είπε...

Sumptwseis?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χα, χα! Και βέβαια σύμπτωση ήταν! Και κακοτυχία, ή και κακό μάτι, μαζί! Σιγά μην ήταν και θαύμα!..
...Διότι κάποιοι είπαν ότι το περιστατικό ήταν τέτοιο που μπορεί να είχε και νεκρούς, ακόμα, και όχι μόνο τραυματίες.

Σύμπτωση λοιπόν ήταν όλα μα όλα:

1. Που γινόταν ένα θρησκεμπόριο του κερατά, εκεί στον προαύλιο αυτό χώρο της εκκλησίας που πανηγύριζε!

2. Που όλο αυτό το χάπενινγκ είχε διοργανωθεί από την ίδια την εκκλησία η οποία μάλιστα συνεργαζόταν και με μια εταιρία κέτερινγκ...

3. Που ξημερώνονταν όλοι αυτοί οι "πιστοί" την Δευτέρα, όλο αυτό το "ποίμνιο" (και με μικρά παιδιά), βοήθεια τους!..

4. Που το δέντρο έπεσε ακριβώς αμέσως μετά το πρόγραμμα του ερωτικού αυτού τραγουδιστή που η ίδια η εκκλησία είχε καλέσει... Μόλις δηλαδή αυτός κατέβηκε από το πάλκο (έτσι λέει το ρεπορτάζ) και κάθισε κι αυτός σε τραπέζι!
Άραγε, ποιο να ήταν το ρεπερτόριο του;
Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να το μαθαίναμε!
Χα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στίχοι: Δημήτρης Γκούμας
Μουσική: Δημήτρης Γκούμας
Πρώτη εκτέλεση: Θέμης Αδαμαντίδης

Σ΄ αγαπάω γιατί είναι το σώμα σου φωτιά στο κρεβάτι μου...
σ΄αγαπάω γιατί έχω την εικόνα των αγγέλων στα μάτια μου
στο πρόσωπό σου στο χαμόγελό σου

Έρωτας ο απόλυτος έρωτας
ο δικός μας ο έρωτας
η δική μας η αγάπη
έρωτας ο απόλυτος έρωτας

Σ΄αγαπάω γιατί έχω τα μάτια σου για φως στο σκοτάδι μου...
σ΄αγαπάω γιατί έχω την ανάσα των χειλιών σου λιμάνι μου
γλυκό μεθύσι την αναπνοή σου

Έρωτας ο απόλυτος έρωτας
ο δικός μας ο έρωτας
η δική μας η αγάπη
έρωτας ο απόλυτος έρωτας

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Κιάτο: Σε κρίσημη κατάσταση η 14χρονη που τραυματίστηκε από την πτώση πεύκου

Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της 14χρονης που τραυματίστηκε στο Κιάτο, όταν πεύκο έπεσε κατά τη διάρκεια πανηγυριού. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μεταφέρθηκε και μία 17χρονη, στην οποία χορηγείται συντηρητική αγωγή.

Τα δύο κορίτσια νοσηλεύονται στο νευροχειρουργικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Σοβαρή ήταν αρχικά και η κατάσταση της υγείας του 48χρονου δασοπυροσβέστη Ηλία Γκολφινόπουλου, ο οποίος διακομίστηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείου Κορίνθου. Ο άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε με συναδέλφους του να απομακρύνουν το πεύκο, ύψους 30 - 40 μέτρων.

Πηγή: skai.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ύμνος στην Παναγία την αφροδισιακή

Στίχοι: Δημήτρης Γκούμας Μουσική: Δημήτρης Γκούμας Πρώτη εκτέλεση: Θέμης Αδαμαντίδης

Σ΄ αγαπάω γιατί είναι το σώμα σου φωτιά στο κρεβάτι μου... σ΄αγαπάω γιατί έχω την εικόνα των αγγέλων στα μάτια μου στο πρόσωπό σου στο χαμόγελό σου Έρωτας ο απόλυτος έρωτας ο δικός μας ο έρωτας η δική μας η αγάπη έρωτας ο απόλυτος έρωτας Σ΄αγαπάω γιατί έχω τα μάτια σου για φως στο σκοτάδι μου... σ΄αγαπάω γιατί έχω την ανάσα των χειλιών σου λιμάνι μου γλυκό μεθύσι την αναπνοή σου Έρωτας ο απόλυτος έρωτας ο δικός μας ο έρωτας η δική μας η αγάπη έρωτας ο απόλυτος έρωτας

http://www.freegossip.gr/News.php?ID=15478

P. MICHALOPOULOS είπε...

Υπάρχει μήπως κάποιο δαιμόνιο σχετικά με το (μη) κλάδεμα των δέντρων; Τι εμπόδιζε τους υπευθύνους του ναού στο προαύλιο του οποίου ήταν αυτά τα πεύκα να τα κλαδεύουν, να μην τα αφήνουν να γίνονται πανύψηλα ώστε να μην κινδυνεύει κόσμος;

Θυμάμαι την περίπτωση της Ελένης και του Παναγιώτη:

Στο σπίτι του Παναγιώτη Ελληνικό, είχε φυτρώσει εδώ και πολλά χρόνια μια μουριά από μόνη της, στην αυλή στην πρόσοψη του σπιτιού, σύριζα στον μαντρότοιχο. Έγινε δε με τον καιρό τόσο μεγάλη που τα κλαδιά της, ενώ το δέντρο ήταν στη μια γωνία του οικόπεδου, να φτάνουν μέχρι την άλλη άκρη.

Στη διατήρηση αυτού του ντιζάιν φρόντιζε ο Παναγιώτης που δεν άφηνε (με κλάδεμα κάθε χρόνο) το δέντρο να πάει πολύ ψηλά αλλά το καθοδηγούσε να μένει στο ύψος του σπιτιού και να απλώνει τα κλαδιά του σε όλη την πρόσοψη της κατοικίας και να σχηματίζει έτσι και μια φυσική τέντα για το καλοκαίρι.

Και εδώ μπαίνει το δαιμόνιο!

Μπαίνει η γρίνια της "κυρίας" Ελένης (τα τελευταία 7 χρόνια που μπήκε στην εμμηνόπαυση) η γρίνια της «εισαγόμενης» κ. Ελένης, που όταν έβλεπε τον μεσόκοπο σύζυγο της τον Παναγιώτη να κρέμεται στα κλαδιά με κίνδυνο της ζωής του για να κλαδέψει το δέντρο, τον καταριόταν να πέσει από τη σκάλα και να σκοτωθεί, γιατί πειράζει το δέντρο!

Το δέντρο, που άλλοτε δεν το ήθελε και του έλεγε να το κόψει τελείως!

Το δέντρο (μουριά σαν πλατάνι) που είχε αποκτήσει και χοντρό κορμό με επικίνδυνη όμως κλίση, και που κινδύνευε να ξεριζωθεί και να πλακώσει και το σπίτι και περαστικούς, και τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο.

Κάτι το οποίο όμως αποτράπηκε με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του (προνοητικού αλλά και ταλαίπωρου) Παναγιώτη, τις μακροχρόνιες προσπάθειες του, να περιορίσει κάπως την τρομερή ανάπτυξη του δέντρου.

Έφαγε βέβαια και τόσες άδικες κατάρες ο άνθρωπος, ο χριστιανός, αλλά και το δαιμόνιο το προσωποποιημένο σε σύγχρονη Ξανθίππη (κατοίκου της οδού Ξάνθου) έσκασε από το κακό του!

stavroula είπε...

Auto akrivws skeptomoun k gw!
Edw oi Dhmoi twn polewn frontizoun na kladeuoun ta dentra otan arxizoun kai ginontai tromera epikinduna ap to mege8os se polites kai autokinhta.
Profanws to glenti meta prwias kai me thn sumetoxh anhlikwn se wres anapaushs tous einai poio shmantiko ap thn asfaleia tous.
Gt o laos prepei na to glentaei. Exoume k krish vlepeis na mhn
3eskasoume ligoulaki... mono h enoies e8elontismos, allhleghh me kanoun k idrwnw.
Feew!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η Εκκλησία, δεν μπορεί να προσφέρει πια καμιά πνευματική τροφή στον κόσμο. Καμιά πνευματική χαρά. Καμιά ψυχαγωγία που να μην είναι ψυχοκτονία! Διοργανώνει λοιπόν πανηγύρια κοσμικά για την τσέπη της μόνο!

Το δέντρο που έπεσε είχε ύψος 30 μέτρα! Ποιος ο υπεύθυνος; Η δασική υπηρεσία; Και αν ο ναός είχε άλλη άποψη γιατί διοργάνωσε το πανηγύρι στον προαύλιο αυτό χώρο του, με 3.000 παρευρισκόμενους;

Οι αθεόφοβοι! Κάλεσαν (πρόκληση στην Παναγιά) και ερωτικούς τραγουδιστές όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο οποίος «ανέβαζε το κέφι ερμηνεύοντας γνωστές του επιτυχίες», όπως λέει σήμερα η Εσπρέσο!

Διαβάζω ακόμα: «Κάποια στιγμή κι ενώ η διασκέδαση είχε χτυπήσει «κόκκινο», ο χώρος συγκλονίστηκε από τον εκκωφαντικό κρότο που έκανε το τεράστιο δέντρο, καθώς εκριζώθηκε και έπεσε πάνω στα τραπέζια όπου καθόταν ανυποψίαστος ο κόσμος».

Λένε μάλιστα ότι ο τραγουδιστής είχε τελειώσει πριν από μισή ώρα το πρόγραμμα του και εκείνη την στιγμή στο μικρόφωνο ήταν μια τραγουδίστρια!..

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες (λέει το ρεπορτάζ), ο Θέμης Αδαμαντίδης δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό και όπως είπε χαρακτηριστικά, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.
Την ίδια ώρα, η τοπική κοινωνία του Κιάτου προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ.».

Ο μητροπολίτης Κορίνθου που πριν από λίγες μέρες είχε στην περιοχή του σε ένα άλλο πανηγύρι την Θώδη και την Τζούλια τι λέει;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο μητροπολίτης Κορίνθου που πριν από λίγες μέρες είχε στην περιοχή του - σε ένα άλλο πανηγύρι - την Θώδη και την Τζούλια τι λέει;

http://xairete.blogspot.com/2010/08/blog-post_7569.html