Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΣ: Εγγυήτρια η Παναγία Σουμελά; (Ναι, αν προφητεύουν και οι… «τ(ρ)αγοί»!)


ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΕΣ: Εγγυήτρια η Παναγία Σουμελά;
(Ναι, αν προφητεύουν και οι… «τ(ρ)αγοί»!)


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εγγυήτρια η Παναγία Σουμελά. Βαρυσήμαντο μήνυμα Βαρθολομαίου από την Τραπεζούντα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αλλάζουν οι ισορροπίες. Η ελληνο-ισραηλινή σύσφιγξη σχέσεων δημιουργεί νέο άξονα στην περιοχή".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η επίσημη επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα -και όσα αυτή σηματοδοτεί- σε συγκερασμό με τη "συμπτωματική" προειδοποίηση Ομπάμα προς Ερντογάν, αναφορικά με την τουρκοισραηλινή διένεξη, δημιουργεί εκ των πραγμάτων συνθήκες για έναν νέο άξονα στη Μέση Ανατολή με βαρύνοντα τον ρόλο Αθήνας και Λευκωσίας. Μέχρι πρότινος η Άγκυρα ευελπιστούσε να είναι καθοριστική δύναμη στην περιοχή λόγω των στενότατων σχέσεών της με το Τελ Αβιβ και της πρόθεσής της να "εναγκαλιστεί όλους τους μουσουλμάνους".


Ο ΛΟΓΟΣ: "Σφήνα" Ελλάδας στην Τουρκία. Σύσφιγξη σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ".


Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα πραγματοποιείται εν όψει της επανέναρξης των κοινών ελληνικών και ισραηλινών ασκήσεων που είχαν ανασταλεί με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης μετά την επίθεση στον στολίσκο.
Πρόκειται για άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Ιόνιο Πέλαγος και στην Πελοπόννησο μεταξύ των αεροποριών των δύο χωρών, με την ονομασία "Μίνωας" που προβλέπεται στην ισχύουσα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ".

ΠΗΓΗ: madata.gr


Εγγυήτρια η Παναγία Σουμελά;
(Ναι, αν προφητεύουν και οι… «τ(ρ)αγοί»!)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bάλε σε παρακαλώ στο θέμα την φωτο με τον σκύλο που χέζει

P. MICHALOPOULOS είπε...

Κόπρισαν, και, στην Παναγία τη Σουμελά στον Πόντο!

http://xairete.blogspot.com/2010/08/blog-post_3964.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ελληνική σφήνα στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ

Συνομιλίες λεπτών ισορροπιών είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε την Τουρκία για τη στάση που κρατά απέναντι στο Ισραήλ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα και στο επίκεντρο των συνομιλιών, που διεξήχθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου, τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις στον οικονομικό και τεχνολογικό τομέα, το Μεσανατολικό, αλλά και η επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ. Η συνάντηση Παπανδρέου - Νετανιάχου, υπό τις ευλογίες του Αμερικανού προέδρου, χαρακτηρίστηκε από διπλωματικούς κύκλους ως «σφήνα στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ», με την Τουρκία να εμφανίζεται αναξιόπιστη στα μάτια των ΗΠΑ και να αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, οι δύο πρωθυπουργοί έκαναν δηλώσεις και δέχθηκαν ερωτήσεις. Από τη συνάντηση προέκυψαν αρκετές συμφωνίες στον οικονομικό τομέα. Ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι η χώρα του θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Αργά το απόγευμα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η σύζυγός του Σάρα επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και στη συνέχεια παρακάθησαν σε δείπνο που τους παρέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα.

ΠΗΓΗ: www.espressonews.gr