Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ο θάνατος του Σ. Γκιόλια σχετίζεται με το Blog «Τρωκτικό»"


Όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν τον τραγικό θάνατο του Σ.Γκιόλια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τις πρώτες αναρτήσεις ήταν αυτή του Γαλλικού Πρακτορείου και στη συνέχεια εκείνη του Associated Press, το οποίο σημείωσε ότι ο 37χρονος δημοσιογράφος ήταν συνεργάτης του «δημοφιλούς ειδησεογραφικού blog 'Τρωκτικό' το οποίο συχνά ασχολείται με σκάνδαλα».

Το CNN επανέλαβε την ίδια πληροφορία, όπως και οι περισσότερες πηγές, συμπληρώνοντας ότι ο Γκιόλιας υπήρξε στενός συνεργάτης του "Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενός έλληνα δημοσιογράφου, διάσημου για τις δημοσιογραφικές του έρευνες".

Το Associated Press, παρακολουθεί το θέμα με συχνές ανανεώσεις και είναι το μόνο μέχρι στιγμής που έχει αναφέρει το γεγονός ότι "οι κάλυκες που περισυλλέχτηκαν επί τόπου ταιριάζουν με τα δύο πιστόλια 9 χιλιοστών τα οποία έχει χρησιμοποιήσει η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών".

Η ίδια πηγή ανατρέχει στο ιστορικό της «Σέχτας Επαναστατών» λέγοντας ότι "εμφανίστηκε στη συνέχεια του εκτεταμένων εξεγέρσεων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2008, οι οποίες προξενήθηκαν από τον μοιραίο πυροβολισμό ενός εφήβου από την αστυνομία. Η οργάνωση έχει υποσχεθεί να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και ειδησεογραφικών μέσων, τα οποία κατηγορεί ότι υποβοηθούν διεφθαρμένα επιχειρηματικά συμφέροντα παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη".

Όπως παρατηρεί το πρακτορείο Reuters, "η δολοφονία του ήταν ο πρώτος θάνατος δημοσιογράφου στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν η αριστερίστικη επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει εκδότη συντηρητικής εφημερίδας", αναφερόμενο στον εκδότη της "Απογευματινής", Νίκο Μομφεράτο, που έπεσε νεκρός μαζί με τον οδηγό του έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι στις 19 Οκτωβρίου του 1985.

"Ωστόσο", συνεχίζει η ίδια πηγή: "ελληνικές εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν υπάρξει στόχοι αρκετών βίαιων επιθέσεων. Τον περασμένο χρόνο, μια εξτρεμιστική οργάνωση άνοιξε πυρ εναντίον των κεντρικού κτηρίου του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Alter, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς".

To BBC μετέδωσε την είδηση με σχετική καθυστέρηση, αναφέροντας ότι ο Γκιόλιας "σύμφωνα με συναδέλφους, ήταν έτοιμος να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετική με τη διαφθορά".

Ο ανταποκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού κολοσσού στην Αθήνα, Μάλκομ Μπράμπαντ, αναφέρει επίσης ότι "ενώ οι φόνοι ανάμεσα σε συμμορίες είναι συχνοί στην Ελλάδα, οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους είναι σπάνιες", καταλήγοντας ότι ο "Γκιόλιας προφανώς πυροβολήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων".

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=46597147


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

11 σχόλια

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Τον γύρο του κόσμου κάνει η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

9 σχόλια

13 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Τα μεγάλα γιατί της άγριας δολοφονίας

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αιτία που οι άγνωστοι δολοφόνοι έβαλαν στο μάτι τον Σωκράτη Γκιόλια.

Οι δράστες δεν υπολόγισαν τίποτα και ήταν έτοιμοι για όλα! Αλλά, γιατί;

Σκότωσαν έναν δημοσιογράφο που πολλές φορές έκανε σκληρή, αλλά ποτέ άδικη κριτική στο σύστημα.

Πείραξαν τα όσα έλεγε ή ήταν ο «εύκολος στόχος»;

(Espresso)

stavroula είπε...

Ok,
Mphka sto troktiko k eida ametrhta shlhphthria. Ap oti katalavainw sunergazotan s auto to blog, etsi?

Ap thn allh einai oloklhro puzzle pws h "sexta epanastatwn" dolofonei kapoion pou polemaei to idio to susthma.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ:

Τι ενόχλησε την ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ Η φωτογραφία-ντοκουμέντο είναι όπως την παρουσίασε το Troktiko απο το διαμελισμένο και νεκρό Αφγανόπουλο στα Πατήσια.

Τι ήταν όμως εκείνο που ενόχλησε τους τρομοκράτες;

Ο Σωκράτης Γκιόλιας φέρεται να στοχοποιήθηκε από τους τρομοκράτες απο τον περασμένο Μάρτιο όταν το troktiko@blogspot.com αναπαρήγαγε τις συνομιλίες μέσω κινητών τηλεφώνων, κάποιων μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» που καταγράφησαν το βράδυ της έκρηξης βόμβας στα Πατήσια, όταν έχασε τη ζωή του ο άτυχος 15χρονος Αφγανός.

Από τα λανθασμένα τότε στοιχεία που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας, μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των συλληφθέντων, υποτίθεται πως αποδεικνύονταν ότι κάποιοι από τους υπόπτους όχι μόνο έβλεπαν τον 15χρονο να σκαλίζει στον κάδο απορριμμάτων την βόμβα και δεν έκαναν τίποτε, αλλά το διασκέδαζαν κι όλας. «Έλα ρε μ... πλάκα δεν έχουν;», φέρεται να είχε πεί ένας από τους συλληφθέντες βλέποντας το άτυχο αγόρι να περιεργάζεται με την αδερφή του τον σάκο με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ενώ σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία αναφέρεται: «Τους βλέπαμε να τη σκαλίζουν αλλά δεν ξέραμε τι να κάνουμε».

Τότε μάλιστα στις εφημερίδες είχε "αμαυρωθεί" το ιδεολογικό περίβλημα με το οποίο επεδίωκαν να καλύπτουν τις επιθέσεις τους οι τρομοκράτες.

http://crimesonair.blogspot.com/2010/07/blog-post_7356.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:

Αναστολή λειτουργίας και άρση απορρήτου για το troktiko

Αποκλειστικό!
H Google "σπάει" και παραδίδει στην Αντιτρομοκρατική το φάκελο "IP troktiko"

Η δολοφονία του φερόμενου ιδιοκτήτη και διαχειριστή του Blog troktiko Σωκράτη Γκιόλια φέρνει οργασμό στο ηλεκτρονικό έγκλημα καθώς η Google αυριο κιόλας ανοίγει το φάκελο τροκτικο!

Αρση απορρήτου γιά όλα τα emails και τις IP διευθύνσεις συντακτών και διαχειρηστών και πλήρη στοιχεία θα παραδοθούν στις αρχές ανώ και η ΕΥΠ θα εποπτεύσει τις έρευνες!

http://news24gr.blogspot.com/2010/07/troktiko.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

http://2.bp.blogspot.com/_fy5lNXfBvm8/TEYm-kcfibI/AAAAAAAAO5g/yIjd9txZOUI/s1600/arsi+aporritou+troktiko.PNG

stavroula είπε...

Na upo8esoume tote oti einai "epanastates" ths sumforas k sexta tou parakratous?
Anandroi, gloiwdeis pou h zwh
a8wwn k idiaitera paidiwn den upologizetai.

Euxomai n apodw8ei dikaiosunh alla polu fovamai tetoiou eidous eglhmata pote den timwrountai.
Ean prokeitai gia parakratos ekei k trampoukismoi.

Krima sthn oikogeneia tou. O 8eos na ton anapausei.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Οι προβληματισμοί σου, αγαπητή Σταυρούλα, οι υποθέσεις που κάνεις, είναι θέσεις που έχουν καταγραφεί σε πολλά σχόλια αναγνωστών (σχετικών αναρτήσεων), σε φόρουμ που παρακολουθώ από προχθές.

Είναι πίστη, είναι βεβαιότητα για πολλούς, ότι πρόκειται - πράγματι - για παρακράτος εκτελεστών συμβολαίων θανάτου! Ότι κάποιοι, εκμεταλλεύτηκαν, και, την κόντρα «Ζούγκλας» - «Τρωκτικού»…

Έτσι ώστε τρώγοντας τον έναν, εξέθεσαν (έθαψαν παράλληλα) και τον άλλον…

Με ένα σμπάρο (16 σφαιρών) δυο τρυγόνια!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Η γυναίκα του Γκιόλια, είδε πρώτη τους δολοφόνους!

Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια της τραγικής γυναίκας του Σωκράτη Γκιόλια, τα ξημερώματα της Δευτέρας χτύπησε το κουδούνι της οικίας, εκείνη πήγε στο κουδούνι και από το θυροτηλέφωνο είδε δύο άτομα που φορούσαν τζόκεϊ καπέλα και ομοιόμορφα ρούχα, τα οποία της έλεγαν "κατεβείτε κάτω, σας κλέβουν το αυτοκίνητο".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αlpha, η γυναίκα, από την ένδυση των δραστών, θεώρησε πράγματι ότι ήταν αστυνομικοί ή άνδρες security και έτρεξε να ξυπνήσει τον αδικοχαμένο Σωκράτη Γκιόλια.

Φυσικά, δεν κατάφερε να διακρίνει καθόρα τα πρόσωπα των δραστών, μιας και δεν είχε πλήρη συνείδηση από τον απότομα ξύπνημα.

sarotiko.blogspot

stavroula είπε...

Opoioi oi dolofonoi...plhromenoi oi oxi aporw pws koimountai thn nuxta...

Apo mas kalhnuxta mia fora:(

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καληνύχτα Σταυρούλα μας! Εύχομαι να σας φυλάνε, και, οι τέσσερεις Άγγελοι σας! Σας φιλώ κι εγώ, και σας χαιρετώ. Πάω τώρα για τον πρωινό καφέ (που θα πιω στην υγειά σας) για να ξυπνήσω καλύτερα… Εδώ, ξημερώνει! Χαίρε!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είναι πίστη, είναι βεβαιότητα για πολλούς, ότι πρόκειται - πράγματι - για παρακράτος εκτελεστών συμβολαίων θανάτου!

http://xairete.blogspot.com/2010/07/stavroula.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΟΛΙΟ
(στο θέμα «Aγωνία για νέο χτύπημα από τη ΣΕΧΤΑ»):

OTAN EIPAN POS EXARTHROSANE TON «E.A.» KAI BRIKAN TA OPLA THS ORGANOSHS POIOS MAS LEEI OTI EKEI DE BRIKAN OPLA KAI «SEXTA» KAI «17N» KAI «E.A.» TAYTOPOIHMENA TA OPOIA DOSANE KATOPHN SE PRAKTORES KAI BARANE EPILEKTIKA KAI TA BAFTIZOUN TROMOKRATIA?????

(Σήμερα 14:04)

http://www.freegossip.gr/News.php?ID=12492

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είναι πίστη, είναι βεβαιότητα για πολλούς, ότι πρόκειται - πράγματι - για παρακράτος εκτελεστών συμβολαίων θανάτου!

Ότι κάποιοι, εκμεταλλεύτηκαν, και, την κόντρα «Ζούγκλας» - «Τρωκτικού»... Έτσι ώστε τρώγοντας τον έναν, εξέθεσαν (έθαψαν παράλληλα) και τον άλλον...

Με ένα σμπάρο (16 σφαιρών) δυο τρυγόνια!..

http://xairete.blogspot.com/2010/07/stavroula.html