Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Γυρίστηκε τελικά η "Αρχαία πεθερά"

Παρά τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς του Mega "7 Θανάσιμες Πεθερές" για να γυρίσουν την "Αρχαία Πεθερά", τελικά τα κατάφεραν.

Η συγκεκριμένη πεθερά κινδύνεψε να μην γυριστεί ποτέ αφού η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκαν να δώσουν άδεια για να γίνουν τα γυρίσματα στην Αρχαία Αγορά και την Πνύκα. Η αιτιολογία ήταν πως δεν μπορούν να δώσουν άδεια αν το γύρισμα δεν γίνεται για την προώθηση της χώρας μας ή για πολιτιστικούς λόγους.

Οι παραγωγοί προβληματίστηκαν πολύ γιατί ήταν σαφώς πολύ δύσκολο να αναπαραστήσουν την ατμόσφαιρα της Αρχαίας Ελλάδας χωρίς αρχαία, αλλά τελικά βρέθηκε λύση και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν κανονικά...


www.gossip-tv.gr



Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2009

Για περάστε! Εδώ η καλή η Μπανανία, εδώ (στο Ελλαδιστάν) και η καλή (του κώλου) «Εκκλησία»!..


Μεγάλο ελληνικό κανάλι, χρειάστηκε να τραβήξει μερικές σκηνές της «Αρχαίας Πεθεράς» (μια υπόθεση που μάς μεταφέρει στην αρχαία Ελλάδα - 5ος αιώνας - και αναφέρεται στον Περικλή και την Ασπασία), σκηνές με φόντο ελληνικά αρχαιολογικά μνημεία.

Για να πάρουν τη σχετική αδεία (για σκηνές στο ναό του Ηφαίστου και την Πνύκα), απευθύνθηκαν (το κανάλι και ο σεναριογράφος κ. Παναγιώτης Καποδίστριας) στο υπουργείο Πολιτισμού από το οποίο όμως έλαβαν αρνητική απάντηση.

Η επίσημη δικαιολογία (όπως μας λέει το σημερινό ρεπορτάζ του κ. Ηλία Μαραβέγια στην Εσπρέσο), η δικαιολογία για την άρνηση ήταν ότι τους χώρους αυτούς τους δίνουν αποκλειστικά σε ταινίες ή ντοκιμαντέρ ιστορικού ή αρχαιολογικού περιεχόμενου!

Και ρωτάει ο κ. Μαραβέγιας: «Τι το ιστορικό είχε η ταινία της Νία Βαρδάλος που παρουσίαζε τους Έλληνες άξεστους και τεμπέληδες; Μήπως ήταν αρχαιολογικού περιεχομένου κι έτσι δόθηκε η άδεια να γυριστούν σκηνές της σε αρχαιολογικούς χώρους;»


Η κυρία Nia... Vandalos


Να προσθέσω κι εγώ κ. Μαραβέγια ότι
:

Η κυρία
Nia Vardalos, δεν γύρισε σκηνές σε αρχαιολογικούς χώρους μόνο, στους οποίους περιλαμβανόταν και ορθόδοξος ναός - με κάτι μάρμαρα στο προαύλιο - αλλά και σκηνές με… επέλαση των τουριστών της κυρίας αυτής (έπαιζε την Ελληνίδα ξεναγό στην ταινία της αυτή) μέσα στο ναό αυτό!

Με άδεια της τοπικής – του κώλου – Εκκλησίας «μας», προφανώς…

Στον οποίο ναό υπάρχουν και λείψανα αγίων, και τα οποία μπήκαν να «παίξουν» και αυτά κάποιο ρόλο στην ταινία... Αναφέρομαι σε διαλόγους περιπαικτικούς, ασεβείς, μέσα στον χριστιανικό ναό… Θα τα θυμούνται αυτά όσοι είδαν την ταινία ή το διαφημιστικό της τρέιλερ…

Ήταν κάτι που ανάγκασε κι εμάς να διαμαρτυρηθούμε – με σχετική ανάρτηση - εδώ στο ιστολόγιο, όταν η ταινία αυτή προβαλλόταν και εδώ, στην Ελλάδα!..




Σάββατο, 13 Ιούνιος 2009

Αποκλειστικά στο «χαίρετε»: Σκηνές από την ταινία «Έρωτας αλά ελληνικά»


Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009

Έρωτας αλά ελληνικά: Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: