Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Νέα Δημοκρατία: Στα πρόθυρα, του… «2012»?

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας «2012»:

Στη Μέκκα και στο Βατικανό προσεύχονται, όταν ξαφνικά το κολοσσιαίο Άγαλμα του Ιησού στο Ρίο ντε Τζανέιρο καταρρέει, η ''Καπέλα Σιξτίνα'' ραγίζει και ο καθεδρικός του Άγιου Πέτρου γίνεται κομμάτια, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος των Η.Π.Α. δίνει το τελευταίο του τηλεοπτικό διάγγελμα στην Times Square, το Λος Άντζελες βουλιάζει (καλά είδαμε;) και ένα αεροπλανοφόρο πέφτει πάνω στον Λευκό Οίκο!

Οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες και οι βροχές μετεωριτών είναι απλά... το κερασάκι στην τούρτα!


www.nooz.gr




http://xairete.blogspot.com/2009/06/2010.html

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS το "2012"

Ο κόσμος μας στο έλεος φωτιάς, σεισμών, βροχής μετεωριτών και των πλημμύρων και μερικοί ήρωες που κάνουν τα πάντα για να σωθούν και να σώσουν. Oλα τα παραπάνω συνθέτουν μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή που «φωνάζει» επιτυχία.

Ο λόγος για τη νέα ταινία με τίτλο «2012», στην οποία ο Τζον Κιούζακ, ο Ντάνι Γκλόβερ και άλλοι παλεύουν να μείνουν ζωντανοί όταν η Γη απειλείται από τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τη σκηνοθετεί ο Ρόλαντ Εμερικ, ο άνθρωπος που δημιούργησε την «Ημέρα Ανεξαρτησίας» και την ταινία «The Day After Tomorrow».

Στο δίλεπτο τρέιλερ που είδε το φως της δημοσιότητας, η ανθρωπότητα δίνει μάχη για επιβίωση μετά την εκπλήρωση μιας προφητείας. Οπως συμβαίνει σε αυτού του είδους τις ταινίες, λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να επιζήσουν - βέβαια, είναι Αμερικανοί που τελικά σώζουν τον κόσμο.

Το τρέιλερ ξεκινάει με πλάνα από τις πυραμίδες των Μάγια, στην Κεντρική Αμερική, και του ηλιακού συστήματος. Ξαφνικά γίνεται έκλειψη Ηλίου και ακολουθούν εικόνες κόλασης. Δελτία ειδήσεων καλύπτουν μια ομαδική αυτοκτονία εκεί όπου βρίσκεται το σεληνιακό ημερολόγιο των Μάγια. Στη συνέχεια το Λονδίνο πολιορκείται από έξαλλους διαδηλωτές που αντιδρούν στην ξαφνική διακοπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Η καταστροφή αρχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη με καταιγιστικό ρυθμό και το Ρίο Ντε Ζανέιρο βυθίζεται στη θάλασσα. Κατόπιν η δράση μεταφέρεται στους δρόμους του Λος Αντζελες, που ξαφνικά «σκίζονται» από έναν τεράστιο σεισμό.

Σε έναν ήσυχο δρόμο ο Τζάκσον Κέρτις (Τζον Κιούζακ) οδηγεί τροχόσπιτο, στο οποίο επιβαίνουν και τα δύο του παιδιά. Ο Κέρτις, ως συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, αστειεύεται με τα παιδιά του για κάποιες αρχαίες προφητείες που προέβλεπαν την Αποκάλυψη στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Δευτερόλεπτα μετά τα λόγια του ηχούν ως μια τραγική ειρωνεία, καθώς τεράστιοι μετεωρίτες χτυπούν τη Γη. Ο Κέρτις οδηγεί όσο πιο γρήγορα μπορεί για να γλιτώσει. Στο μεταξύ, ο ήρωας, τα παιδιά, αλλά και η πρώην γυναίκα του προσπαθούν να φτάσουν σε ανίκητα σκάφη που έχει φτιάξει μυστικά η αμερικανική πολιτεία, η οποία είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Το τελευταίο πλάνο του τρέιλερ; Ενα τεράστιο πολεμικό πλοίο, το «USS John F. Kennedy» ξεβράζεται στην Ουάσινγκτον και σταματάει στο Λευκό Οίκο....

Κ.Ν.

www.espressonews.gr
6/10/2009