Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Μιλάς για Εκκλησία Μιχάλη;

2 σχόλια:
Mιχάλης είπε...

Παναγιώτη, έχεις απόλυτο δίκαιο να στηλιτεύεις τέτοιες καταστάσεις όπου "ορθόδοξοι" και κυρίως άνθρωποι του star-system πρώτα κάνουν παιδιά και μετά παντρεύονται (!) κάνοντας μάλιστα και τη βάπτιση την ίδια (!) μέρα. Αυτό που σε παλαιότερες εποχές θα αποτελούσε όνειδος σήμερα αποτελεί καύχημα και συνήθης πρακτική.

Το ζήτημα είναι πως θα αντιμετωπιστούν ποιμαντικά τέτοιες καταστάσεις απ΄την πλευρά της Εκκλησίας.

Η μία λύση θα ήταν να αρνείται η Εκκλησία να παντρεύει τέτοια ζευγάρια. Είναι όμως τέτοια λύση η ενδεδειγμένη? Θυμάμαι παλιότερα το 1982 με την εισαγωγή του πολιτικού γάμου υπήρξε η σκέψη στην Ιεραρχία να αρνιέται να βαπτίζει παιδιά προερχόμενα από πολιτικό γάμο. Όμως επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις και βασιζόμενη στην ευαγγελική ρήση "τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλλω αυτόν έξω" έκαναν την υποχώρηση και βαπτίζουν παιδιά και από πολιτικό γάμο.

Τι θα έπρεπε να γίνει με αυτές τις περιπτώσεις? Πώς να τις αντιμετωπίσει η Εκκλησία? Ένα ερώτημα αναπάντητο...



P. MICHALOPOULOS είπε...

Μιλάς για Εκκλησία Μιχάλη; Και δεν της βάζεις εισαγωγικά στη λέξη αυτή («Εκκλησία»);

Μένω… έκπληκτος!


http://xairete.blogspot.com/2009/09/blog-post_4468.html







Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2009

Μόλις τώρα μου το έστειλαν:


ΓΑΜΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ – (ΤΟΥ «ΛΑΟΣ» ΚΑΛΕ...)

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ είναι οι βουλευτές του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» (ΛΑΟΣ) κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Αθανάσιος Πλεύρης. Αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Κάθε εμπλοκή με την αρχαιολατρία είναι εντελώς "συμπτωματική" και άνευ ουσίας...

Ο πρώτος συζεί πολύ καιρό εκτός γάμου με την διαζευγμένη κ. Μανωλίδου, αν και σχεδιάζουν να νυμφευθούν προσεχώς εφόσον ήδη εκδόθηκε το διαζύγιο της κυρίας, ενώ ο δεύτερος είχε δεσμό εκτός γάμου επί πενταετία με την κυρία που μόλις πρόσφατα νυμφεύθηκε. Όπως δήλωσαν στον Τύπο μαζί με τη συμβία του:
«Την ημέρα που παντρευτήκαμε κλείναμε ακριβώς πέντε χρόνια. (...) Πριν παντρευτούμε, συζούσαμε για ένα πεντάμηνο. Αφενός, είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς είναι η ζωή κάτω από την ίδια στέγη, αφετέρου μπορέσαμε να ετοιμάσουμε σταδιακά το σπίτι μας».

Αυτά είναι τα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΗΘΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Ελλάδας. Έτσι τουλάχιστον τα ζουν και τα διδάσκουν με το παράδειγμά τους οι Βουλευτές του «ΛΑΟΣ», που κυρίως ψηφίζονται από τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ λαό.

Όχι βέβαια πως οι άλλοι του απλού ΛΑΟΥ (πέραν του «ΛΑΟΣ») κάνουν διαφορετικά... Όλοι στην ίδια πορνεία κολυμπάνε, όμως η Ελλαδική Εκκλησία δεν ενοχλείται από αυτά, φτάνει να μην κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ γάμο και αρκεί να εξαγιάσουν την ανομία τους με την αγιαστούρα του παπά.

http://xairete.blogspot.com/2009/06/blog-post_3596.html






Άντε να μου χαθήτε παλιο-αιρετικοί που θα μας πείτε εσείς πώς να παντρεύουμε εμείς τους ορθόδοξους μας!


Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009

Μάρκος Σεφερλής - Τσαβαλιά: «Χα. χα! Ωραίο μυστήριο ήταν...»





http://foxnews.gr


Ο παπάς που μας πάντρεψε δεν ήθελε, να λερώσει τα μούσια του με... ρύζι!



http://xairete.blogspot.com/2009/06/blog-post_1957.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: