Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Περάκη – Μουρούτσος : "Παντρεύτηκαν" στην Αίγινα


Η Αναστασία Περάκη (το μοντέλο), που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ανέβηκε το περασμένο Σάββατο τα σκαλιά του δημαρχείου Αίγινας, για να «παντρευτεί» τον ολυμπιονίκης του τάε – κβον – ντο Μιχάλη Μουρούτσο.

Μιλάμε για έναν πολιτικό «γάμο», γάμο γενικά που τον «ονειρεύεται χρόνια τώρα η Αναστασία» σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ της κ. Κορίνας Ασλανίδου στη «Ζούγκλα».

Ως θρησκευτικός δε τοιούτος (γάμος) προβλέπεται να γίνει το επόμενο καλοκαίρι, μαζί με τη βάφτιση του μωρού (με δόξα και τιμή, βέβαια, από την γνωστή «εκκλησία του κώλου»)!..






Άντε να μου χαθήτε παλιο-αιρετικοί που θα μας πείτε εσείς πώς να παντρεύουμε εμείς τους ορθόδοξους μας!

3 σχόλια:

Mιχάλης είπε...

Παναγιώτη, έχεις απόλυτο δίκαιο να στιλητεύεις τέτοιες καταστάσεις όπου "ορθόδοξοι" και κυρίως άνθρωποι του star-system πρώτα κάνουν παιδιά και μετά παντεύονται(!) κάνοντας μάλιστα και τη βάπτιση την ίδια(!) μέρα. Αυτό που σε παλαιότερες εποχές θα αποτελούσε όνειδος σήμερα αποτελεί καύχημα και συνήθης πρακτική. Το ζήτημα είναι πως θα αντιμετωπιστούν ποιμαντικά τέτοιες καταστάσεις απ΄την πλευρά της Εκκλησίας. Η μία λύση θα ήταν να αρνείται η Εκκλησία να παντρεύει τέτοια ζευγάρια. Είναι όμως τέτοια λύση η ενδεδειγμένη? Θυμάμαι παλιότερα το 1982 με την εισαγωγή του πολιτικού γάμου υπήρξε η σκέψη στην Ιεραρχία να αρνήται να βαπτίζει παδιά προερχόμενα από πολιτικό γάμο. Όμως επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις και βασιζόμενη στην ευαγγελική ρήση "τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλλω αυτόν έξω" έκαναν την υποχωρηση και βαπτίζουν παιδιά και από πολιτικό γαμό. Τι θα έπρεπε να γίνει με αυτές τις περιπτώσεις? Πώς να τις αντιμετωπίσει η Εκκλησία? Ένα ερώτημα αναπάντητο...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μιλάς για Εκκλησία Μιχάλη; Και δεν της βάζεις εισαγωγικά στη λέξη αυτή («Εκκλησία»); Μένω… έκπληκτος!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μιλάς για Εκκλησία Μιχάλη;

http://xairete.blogspot.com/2009/09/blog-post_2712.html