Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η εξομολόγηση του Πάσσαρη

Ο 34χρονος κακοποιός ζήτησε να συναντήσει τον πατέρα Γερβάσιο. Η άδεια από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε και το πρωινό της 23ης Απριλίου ο πατέρας Γερβάσιος αναχώρησε για το Βουκουρέστι και από εκεί για την πόλη Κλουζ και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας.

Σύμφωνα με τον ιερωμένο, μετά την εξομολόγηση ο Πάσσαρης «ήταν ήρεμος. Ησυχος. Τα μάτια του γεμάτα δάκρυα.

«Γέροντα, θα σώσω τη ψυχή μου;», ήταν το πρώτο που ρώτησε τον πατέρα Γερβάσιο, για να λάβει την απάντηση: «Τέκνον μου, την πρωτιά στον παράδεισο την έχουν οι ληστές».

Το ιστορικό του κατάδικου

Ο Κώστας Πάσσαρης συνελήφθη το Νοέμβριο του 2001 στο Βουκουρέστι έπειτα από ληστεία με δύο νεκρούς σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος. Τον Ιούλιο του 2003 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από ρουμανικό δικαστήριο. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, δήλωσε θύμα σκευωρίας της ρουμανικής μαφίας και δεν άσκησε έφεση. Το 2000 ο κακοποιός (υπόδικος για τη συμπλοκή με αστυνομικούς) είχε αποδράσει από το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις. Είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν και τραυμάτισε έναν τρίτο.

Ελεύθερος Τύπος



Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009


Γι αυτό σου λέω, Μιχάλη!..


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:


Στο μικροσκόπιο των Αρχών της Ρουμανίας ο Πάσσαρης

2 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Παναγιώτη Χριστός Ανέστη,

Πραγματικά συγκλονιστικό το πόστ αυτό για τον σκληρό κακοποιό Κ.Πάσσαρη και τη θέληση του να μετανοήσει. Πραγματικά αν το πιστεύει και το εννοεί(χωρίς βέβαια να τον αμνηστεύουμε για τους φόνους που έχει διαπράξει)τότε μπράβο και καλή μετάνοια να έχει.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αληθώς Ανέστη Μιχάλη μου!

Και ας ευχηθούμε όλα αυτά να μην είναι ένα θέατρο εκατέρωθεν (αν και κάπως μοιάζει να είναι) αλλά να είναι κάτι το αληθινό!

Οπότε, λέω κι εγώ μαζί σου: Αμήν, «καλή μετάνοια να έχει»!..

Διαβάζει λέει την αγία γραφή, και ζήτησε από τον ιερέα να του φέρει και βιβλία με τον ιερό Χρυσόστομο όταν ξανάρθει να τον επισκεφτεί! Δεν δέχτηκε όμως λέει μια εικόνα που του δώρισε ο ιερέας, μια εικόνα της Παναγίας, διότι, λέει, του θύμιζε τη μάνα του! Όταν δε του είπε ο ιερέας ότι έχει προγραμματίσει να τον επισκεφτεί ξανά για να τον κοινωνήσει, εκείνος του είπε "μα δεν είμαι άξιος!" και ο ιερέας του απάντησε "αυτό, θα το κρίνω εγώ!".

Ε; Πώς;