Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ιερώνυμος: Φωτιά στα μπατζάκια του (των παντελονιών του, δηλαδή που… δεν τα τιμάει)!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, φέρεται ενοχλημένος από την έκρηξη αγανάκτησης του κ. Νικολάου, ο οποίος εδώ και τεσσεράμισι χρόνια είναι και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Αττικής

Ο μητροπολίτης Νικόλαος με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς αρχιερείς εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της μεγάλης μητρόπολης, για την οποία τονίζει ότι «αρχίζει εκκλησιολογικά να αποδιοργανώνεται και πνευματικά να αποδομείται» και διατυπώνει την απορία του γιατί δεν έχει ακόμη ορισθεί ημερομηνία εκλογής μητροπολίτη αφού ο πρώην κ. Παντελεήμονας έχει καθαιρεθεί.

Να σημειώσουμε ότι ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Νικόλαος για να αποστείλει την επιστολή του δεν είναι τυχαίος, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι εντός του μήνα ίσως αποφυλακισθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω ηλικίας, ο πρώην μητροπολίτης Παντελεήμων Μπεζενίτης.

Στην επιστολή του ο κ. Νικόλαος μιλάει για όσα είχε δεσμευτεί ο κ. Ιερώνυμος στη συνάντησή του μαζί του - δέσμευση που δεν τηρήθηκε και έχει εξοργίσει τον κ. Νικόλαο:

«Όταν στις 26 παρελθόντος Μαΐου, αμέσως μετά την Διαπιστωτική Πράξη της καθαιρέσεως υπό του Πρωτοβαθμίου δι΄ Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου, συναντηθήκαμε στο Γραφείο Σας και Σας εξέθεσα για μία ακόμη φορά την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρώσεως της Μητροπόλεως Αττικής, Εσείς δείξατε διστακτικός μεν στο ενδεχόμενο άμεσης συγκλήσεως Εκτάκτου Ιεραρχίας, μου δώσατε όμως τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα παραπεμφθεί στην Τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας τον προσεχή Οκτώβριο και έτσι θεώρησα ότι δεν θα έπρεπε να εμμείνω στην απόφαση παραιτήσεώς μου». Και ο κ. Νικόλαος συνεχίζει: «Προ ολίγων ημερών έλαβα το υπ’ αριθμ. 2817/1421/24.7.2009 έγγραφο της Ιεράς Συνόδου διά το οποίο συγκαλείται η Σύνοδος της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, αλλά κατάπληκτος είδα ότι στα θέματα της ημερησίας Διατάξεως δεν περιλαμβάνεται και αυτό της πληρώσεως της κενής πλέον έδρας της Μητροπόλεως Αττικής, σαν να μην έχει κηρυχθεί εν χηρεία. Διερωτώμαι, λοιπόν, πώς είναι δυνατόν η Απόφαση του Κοινού Ποινικού Δικαστηρίου να έχει καταστεί αμετάκλητη, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων να έχει επίσημα καθαιρεθεί, να έχει διακοπεί η μισθοδοσία του και η Μητρόπολη να μην τελεί εν χηρεία; Υπάρχει περίπτωση να μετακληθεί το αμετάκλητον, να αρθεί το τελεσίδικον και να επιστρέψει εκ της φυλακής στον Επισκοπικό Θρόνο ο καθηρημένος;»

Ο κ. Νικόλαος ζητεί να εφαρμοσθεί το άρθρο 24 παρ. 1 του Ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», σύμφωνα με το οποίο: «Η εκλογή Μητροπολίτου προς πλήρωσιν χηρευούσης Μητροπόλεως ενεργείται εντός εξαμήνου το βραδύτερον από της ημέρας καθ’ ην εχήρευσεν αυτή υπό της Ι.Σ.Ι., συνερχομένης προς τούτο εκτάκτως, εφόσον εντός του χρονικού τούτου διαστήματος δεν συμπίπτει ο χρόνος τακτικής συνόδου».


(Πηγή: Εσπρέσο)




Σάββατο, 22 Αύγουστος 2009

Ζητεί πρωτοβουλίες για την πλήρωση της μητρόπολης Αττικής


Επί πέντε χρόνια παραμένει «ακέφαλη» η μητρόπολη Αττικής μετά την καθαίρεση του Παντελεήμονα

Επιστολή για το θέμα της Μητρόπολης Αττικής, η οποία παραμένει «ακέφαλη» επί περίπου πέντε χρόνια, απευθύνει ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας ασκεί κριτική για τη βραδύτητα πλήρωσης της μητρόπολης και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το θέμα δεν έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη της ιεραρχίας του Οκτωβρίου.

Ζητεί δε από τον κ. Ιερώνυμο την ανάληψη πρωτοβουλίας για την πλήρωση της μητρόπολης, ακόμη κι αν, όπως σημειώνει, απαιτηθεί επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ή την κυβέρνηση.

«Τα όρια αντοχής της έχουν πλέον εξαντληθεί. Η Μητρόπολη Αττικής αρχίζει εκκλησιολογικά να αποδιοργανώνεται και πνευματικά να αποδομείται», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Νικόλαος.

«Η κοινή λογική αντίληψη, το περί Εκκλησίας αυτονόητο αίσθημα της διοίκησής της από ανεπίληπτους πνευματικούς ηγέτες δεν μπορούν να βρουν λόγους που να δικαιολογούν την υφισταμένη βραδύτητα στην αποκατάσταση της εκκλησιαστικής πορείας της μητροπόλεως», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Ακόμη, αναφερόμενος στον πρώην μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα, επισημαίνει απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο: «Υπάρχει περίπτωση να μετακληθεί το αμετάκλητον, να αρθεί το τελεσίδικον και να επιστρέψει εκ της φυλακής στον Επισκοπικό Θρόνο ο καθηρημένος; Εάν ναι, να λεχθεί αυτό επισήμως».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=5454841


Στους διαλόγους του αγκομαχά, και λέει καθαρά στον νεαρό που φαίνεται να διστάζει, ότι τον έχει επιθυμήσει, ότι θέλει να τον γ...μίσει.. και ότι τον θέλει μαζί του για να τον γ...μάει... συνέχεια όπως κάνει και με έναν άλλον νεαρό, τον Χρήστο!..


Ο «άγιος τυχεράκιας», ο εικονιζόμενος (σαν ηδονιζόμενος) Παντελεήμονας Μπεζενίτης, εξαιρείται της απαγόρευσης των τυχερών, διότι είχε τόσα τεκνά να ταΐσει, τόσες τρύπες να κλείσει, οικονομικά... Έχουν ακριβύνει και οι λαμπάδες!..


Βρε αγγούρι που τους προέκυψε, στους «άγιους» Συνοδικούς, ο Παντελεήμονας (πίσω από αυτόν τα κεφάλαια του, οι ισχυροί ομοφυλοφιλικοί και πολιτικοί προστάτες του, και, ο Βαρθολομαίος;)...

«Αγγούρι» κινγκ σάιζ, που σε άλλες - υπαρκτές και όχι υποθετικές - περιπτώσεις (κανονικού πρωκτικού ξεπατώματος) εραστών του, ο ενεργητικός ομοφυλόφιλος Δεσπότης τούς συνιστούσε… «εφαρμογή» μιας λαμπάδας αναλόγου διαμετρήματος - από πίσω τους - για να καταπραΰνουν έλεγε, τον πόνο τους και να είναι γρήγορα πάλι διαθέσιμοι (νταβλαρωμένος όπως ήταν) να τους «γα..σει, βρε αδελφέ», όπως τον ακούγαμε να λέει στις κασέτες που έπαιζε ξανά και ξανά, ο κ. Σπύρος Καρατζαφέρης στον τηλεοπτικό σταθμό «Έξτρα»!


http://xairete.blogspot.com/2009/03/blog-post_8278.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: