Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Ο Βαρθολομαίος στη Λαμία, …δεν ήταν περίεργος!..

Σάββατο, 18 Απρίλιος 2009


Υπόθεση Βησσαρίωνας.




Κάνετε “κλικ” επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος!
Ένα παράπονό του εκφράζει σε επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Καθημερινή» ο κ. Βασίλειος Παπαλελούδης, «Πτυχιούχος 7ταξίου Εκκλ. Σχολής».
Στην επιστολή του αυτή, αναφέρεται στην επίσκεψη του Βαρθολομαίου στη Λαμία, στις 8 Νοεμβρίου, στη Μητρόπολη Φθιώτιδος. Και το παράπονο είναι λέει ότι ο Βαρθολομαίος «δεν επεδίωξε, παραβιάζοντας το πρόγραμμά του, να επισκεφθεί έστω και από περιέργεια τη μονή Αγάθωνος, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα του πατρός Βησσαρίωνος, όπου χιλιάδες πιστοί και μη από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδος το επισκέπτονται για να θαυμάσουν το μοναδικό και ανεξήγητο αυτό φαινόμενο».
Δεν τους έκανε λοιπόν τη χάρη να επισκεφτεί «το άφθαρτο σκήνωμα» και να τους διαφημίσει το «θέαμα» για «χιλιάδες πιστούς και μη», ούτε και από περιέργεια!
Αλλά γιατί να έχει περιέργεια ο Βαρθολομαίος; Δεν έχει – νομίζει ο κ. πτυχιούχος Εκκλ. Σχολής – δει φωτογραφίες ο Βαρθολομαίος, φωτογραφίες από το μουμιοποιημένο - μισολιωμένο σώμα του γέροντα που το «ξέθαψαν» από το τσιμεντένιο κουτί και το βάλανε στη γυάλα; Το σώμα το αποκρουστικό που διαλύεται μέρα με τη μέρα;
Άραγε, να προορίζεται για κληρικός ο επιστολογράφος κ. Παπαλελούδης; Και αν ναι, θα έχει μήπως σχέση με το συγκεκριμένο προσκύνημα; Έτσι ρωτάω, από… περιέργεια!..


ο FORUMEPISKEPTHS έγραψεΠέμπτη, 17 Απριλίου 2008 12:34 πμ:
Μάπα ο Παΐσιος, και ξέθαψαν τον Βησσαρίωνα!
ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:
ΧΡΗΣΤΗΣ «ΑΝΤΙΛΟΓΙΟΣ» (29 Νοε. 06):
Αυτός ο Παΐσιος γιατί κάνει πολλούς να ασχολούνται μαζί του με θετικό κι αρνητικό τρόπο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ:
Οι προβοκάτορες «χριστιανο»φασίστες, θέλουν να κάνουν κακό στην Ορθοδοξία. Σαν αιχμή του δόρατός τους, χρησιμοποιούν τέτοιους τύπους σαν τον Παΐσιο για να προβάλουν (με κατάλληλη δική τους σάλτσα) ένα εκτρωματικό της πίστης μας (τάχα) πρόσωπο..
Όλη αυτή η προπαγάνδα, συνάντησε την δική μου αντίδραση, και έτσι αποτράπηκε η αγιοποίηση του καραγκιόζη αυτού Παΐσιου, που ήταν στα σκαριά εδώ και τρία χρόνια. Τι να κάνουν λοιπόν οι θρησκέμποροι προβοκάτορες και κατασκευαστές αγίων σαν τα μούτρα τους; Αναγκάστηκαν, σαν εναλλακτική λύση, να ξεθάψουν τον Βησσαρίωνα!!!..
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΑΝΤΙΛΟΓΙΕ!


Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2009


Μετά τον «άγιο» Βησσαρίωνα...


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΠΟΛΥ.
ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η' ΟΧΙ Δ Ε Ν ΤΟ ΟΡΙΖΟΥΝ Π Ο Τ Ε ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
(όπως συνέβη για παράδειγμα με το Βησσαρίωνα)

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΙΩ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Η' ΤΟΥ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Η' ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ...


Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο Kalogero-Paisios τη 11 Ιανουάριος 2009 2:08 μμ


Ο P. MICHALOPOULOS άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας


Εγώ κάνω τραγικό λάθος;
Εγώ, σχετικά με τον Βησσαρίωνα, βγήκα πρώτος στα ΜΜΕ και διαμαρτυρήθηκα για την απάτη. Έπεισα και τον Χριστόδουλο που αποφάσισε να ζητήσει την ταφή του μισολειωμένου παπά, ταφή κανονική τη φορά αυτή, όχι σαν μούμια του Φαραώ, αλλά σε χώμα, κάτι που έκανε τον μητροπολίτη Γερμανό να λυσσομανάει εναντίον μου…
Τον έπεισα μεν τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά μετά, έπεσε επάνω του ο τοπικός δεσπότης της θρησκεμπορικής εκκλησίας μας, που τον επισκέφτηκε ο ίδιος προσωπικά, τον είδε ιδιαιτέρως, και τελικά (δεν ξέρω πώς) του άλλαξε γνώμη…
Και έτσι, τον έβαλαν τον (υπόλοιπο από) Βησσαρίωνα μέσα στη γυάλα για να τον βλέπουν οι θρησκευτικοί τουρίστες, και να γεμίζει το παγκάρι, …να τον βλέπουν να διαλύεται (παρά τα παστώματα με κερί που του έκαναν συνέχεια) να διαλύεται μέρα με την μέρα! Τέτοια ξεφτίλα!!!..
Θες να διαβάσω τον βίο του Χρυσοστόμου και του Βασιλείου; Και τι θα βρω; Θα βρω τίποτε που να μοιάζει με τους σημερινούς δεσποτάδες μας που μάλλον με τους διώκτες των αγίων αυτών ανδρών μοιάζουν;
Να διαβάσω και για τον άγιο Σπυρίδωνα θέλεις; Και τι να μάθω; Για το δεξί του χέρι; Ξέρεις εσύ να μου πεις σχετικά;


Ανάρτηση από τον P. MICHALOPOULOS στο Kalogero-Paisios τη 11 Ιανουάριος 2009 4:06 μμ



Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2008


Πού βρίσκεται τώρα το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα;


Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2009


Το… «άφθαρτο σκήνωμα» του οσίου Παταπίου!



«Βησσαρίωνας» (το πτώμα): Η νέα μας ετικέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: