Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Το… «άφθαρτο σκήνωμα» του οσίου Παταπίου!

Έρχεται λέει στην μητρόπολη Βύρωνα στον Καρέα, τμήμα από το λείψανο του οσίου Παταπίου, από το ομώνυμο μοναστήρι στο Λουτράκι της μητρόπολης Κορίνθου.

Τμήμα, από το… «άφθαρτο σκήνωμα» του οσίου!

Πώς γίνεται τώρα να είναι «άφθαρτο» από τη μια, αλλά και …κομμάτια από την άλλη; Κομμάτια, που μεταφέρονται από εδώ και από εκεί…

Αυτό το τάχα άφθαρτο σκήνωμα, λοιπόν, το είχα επισκεφτεί και εγώ όταν ήμουν νεαρός, με μια οργανωμένη εκδρομή, εκεί στο μοναστήρι, στο Λουτράκι.

Ήταν εκτεθειμένο για να το προσκυνήσουμε, αλλά όταν έφτασε και η δική μου σειρά και πλησίασα τη λάρνακα, …τρομοκρατήθηκα.

Τι είδα;

Είδα ένα πράγμα ξαπλωμένο και ντυμένο με ράσα. Από όλο αυτό το πράγμα λοιπόν, που το σκέπαζαν τα ράσα, το μόνο που φαινόταν ήταν μια… νεκροκεφαλή! Και, τρομοκρατήθηκα, και, αηδίασα!

Οπισθοχώρησα και βγήκα από τον ναό, έχοντας συν τοις άλλοις και μια έντονη τάση για εμετό!..


Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010


Mamma Mia, και "Παράγοντας Χ" είπε... (ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω για πρώτη φορά το blog σου και οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως καλά θα ξέρεις υπάρχει στην Ορθόδοξη Εκκλησία απο πολύ παλιά η παράδοση της προσκύνησης και της απόδοσης τιμών των σκηνωμάτων των αγίων (αυτών χωρίς εισαγωγικά).

Το γεγονός ότι κανένα σκήνωμα κανενός αγίου όπως υπήρχε ή υπάρχει σήμερα δεν διατηρείται με τη μορφή που θα είχε ο Superman σε κρυογονική ψύξη τι ακριβώς σημαίνει για εσένα ?
Την ανυπαρξία του αγίου ? Την ανοησία της συγκεκριμένης παράδοσης ? Όλα μαζί ? Τίποτε απο αυτά ?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Υπάρχουν και άγιοι με εισαγωγικά;

"Ω, μάμα μία"!

"Ω, μάμα μία" ...όπως θα έλεγε τραγουδιστά και το μπαλέτο με τα κορίτσια (προσκυνητές) εκεί πάνω στη μονή του οσίου!

:-)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Mamma Mia, και "Παράγοντας Χ" είπε... (ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ)

http://xairete.blogspot.com/2010/07/blog-post_7995.html

mourtzis είπε...

‘Πλανάσθε μι γνωρίζοντας τας γραφάς’.Φίλε μου η σωστότερη αντίδραση σε ένα φυσιολογικό άνθρωπο ήταν αυτή.Να σε προβλημάτιζε αν δεν είχες αυτή την αντίδραση.Και όσο για αυτά που έγραψε ο φίλος,εχω να πώ ότι αυτοί οι τσαρλατανισμοι δεν υπήρχαν στην αρχαία εκκλησία.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλά τα λέτε! XAIRETE!:D