Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Δεύτερο πλήγμα ο Ιερώνυμος, μετά το κατρακύλισμα από τις σκάλες και το σπάσιμο ποδιού: Τον χτύπησε και... καταπέλτης!!!..

Σάλος και παραιτήσεις από την "εκκλησιαστική" απαλλαγή Παντελεήμονα

Καταπέλτης είναι για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και άλλους αρχιερείς το περιεχόμενο της επιστολής υποβολής παραίτησης του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου από τη θέση του τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αττικής.

Αιφνιδιάστηκαν χθες οι κληρικοί στο Συνοδικό Μέγαρο όταν έφτασε στα χέρια τους ένα δελτίο Τύπου από τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, σύμφωνα με το οποίο ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, που βρίσκεται στη Μόσχα, ανακοίνωνε ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αττικής.

«Είναι η κορυφή του παγόβουνου των όσων θα ακολουθήσουν στην πολύπαθη μητρόπολη, ύστερα από την πρωτοφανή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου» είπε στην «Espresso» ηλικιωμένος ιεράρχης που είναι ένας από τους πολλούς αρχιερείς που εξεπλάγησαν αρνητικά από την αθωωτική υπέρ του φυλακισμένου Παντελεήμονος Μπεζενίτη απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Ο μητροπολίτης Νικόλαος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Επειδή Υμείς προσωπικώς, καθώς φαίνεται εις το χθεσινόν Δελτίον Τύπου της Ιεράς Συνόδου, διαχωρίζετε μεν την θέσιν Σας από την Απόφασιν, χωρίς όμως εν τέλει να την παραπέμπετε καθ’ αρμοδιότητα εις την Εκκλησιαστικήν Δικαιοσύνην, προκειμένου να διαφανή η αθωότης -όπερ ειλικρινώς και από καρδίας εύχομαι- ή ενδεχομένως η ενοχή του και δι’ άλλα αδικήματα εμπεριστάτου Σεβ. πρ. Αττικής κ. Παντελεήμονος και επειδή μη δυνάμενος να κωφεύσω εις την κραυγήν της αγανακτήσεως του διαρκώς σκανδαλιζομένου υφ’ ημών λαού της πατρίδος και της Εκκλησίας μας ή δι’ άλλου τρόπου να δηλώσω με σαφήνειαν την κάθετον αντίθεσίν μου προς ενεργείας και αποφάσεις αίτινες δικαιολογούν υπονοίας συγκα­λύψεως ή μεθοδεύσεων, Σας υποβάλλω την παραίτησή μου».

Espresso News




http://xairete.blogspot.com/2009/03/blog-post_461.html

http://xairete.blogspot.com/2009/03/to-bhma.html


Μετά από αυτά, ποιος νορμάλ άνθρωπος θα παραμείνει μέλος της "εκκλησίας του κώλου" όπως κατάντησαν την "εκκλησία της Ελλάδος" ???



Τι καπνό φουμάρει η "Ιερά" Σύνοδος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: