Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Από τον Κορυδαλλό θα διοικεί τη Μητρόπολη Αττικής…

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της «αθώωσης» του πρώην Αττικής τάχθηκαν οι μητροπολίτες Ιερισσού, Μηθύμνης, Φωκίδος, Διδυμοτείχου, Μυτιλήνης, Λαρίσης και Νέας Ιωνίας, ενώ την παραπομπή του σε δίκη ζήτησαν οι Νικοπόλεως, Αργολίδος, Αρτης, Μαντινείας και Κίτρους.
Ωστόσο, στη συνεδρίαση του πρωτοβάθμιου Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, στο οποίο δεν μετέχει ο Αρχιεπίσκοπος, δεν ήταν λίγες οι στιγμές που το «θερμόμετρο» της αντιπαράθεσης ανέβηκε και οι διαξιφισμοί μεταξύ ιεραρχών ήταν ιδιαίτερα έντονοι.
Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον οποίο μητροπολίτης που πρωτοστάτησε στην απαλλαγή του κ. Παντελεήμονα απευθύνθηκε στον πρόεδρο του δικαστηρίου, Νικοπόλεως Μελέτιο, την ώρα που ανέπτυσσε τα επιχειρήματά του για την ανάγκη παραπομπής του πρώην Αττικής σε δίκη. «Τελείωνε, μια ψήφο έχεις» του είπε σε αυστηρό τόνο, ενώ αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο μητροπολίτης Ιερισσού Νικόδημος -εμφανώς ικανοποιημένος από την έκβασή της- φέρεται να δήλωνε σε συνομιλητές του στο προαύλιο του Συνοδικού Μεγάρου: «Αθωώσαμε τον Αγιο Αττικής, τον αθωώσαμε».
Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη συνεδρίαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου εξετάστηκαν και οι παρενέργειες από μια πιθανή απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που υπέβαλε ο κ. Παντελεήμων στον Αρειο Πάγο κατά της εις βάρος του καταδικαστικής απόφασης του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου, εάν καταστεί η καταδίκη αμετάκλητη τότε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο θα κληθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα να καθαιρέσει εντός 15 ημερών τον κ. Παντελεήμονα από αρχιερέα της Εκκλησίας.
«Συζητήσαμε το θέμα και εκτιμήσαμε πως δεν δεσμευόμαστε από αποφάσεις της κοσμικής Δικαιοσύνης. Άλλωστε, η απόφασή μας προηγείται της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου. Ως εκ τούτου, δεν τίθεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ενδεχόμενο καθαίρεσης του μητροπολίτου Αττικής» σχολίασε στην «Κ» συνοδικός ιεράρχης και πρόσθεσε με νόημα πως η Εκκλησία για τα εσωτερικά της ζητήματα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί «μόνον τους Ιερούς Κανόνες».
H KAΘHMEPINH

Μετά από αυτά, ποιος νορμάλ άνθρωπος θα παραμείνει μέλος της "εκκλησίας του κώλου" όπως κατάντησαν την "εκκλησία της Ελλάδος" ???



ροζ σκάνδαλα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ:
«Το περιεχόμενο κασετών με αισχρές συνδιαλέξεις Μητροπολίτου επιβεβαιώθηκε. Ο Μητροπολίτης αποδείχθηκε όντως ένοχος ροζ σκανδάλων. Και η Ιερά Σύνοδος όφειλε να καθαιρέσει τον σκανδαλοποιό. Αλλά δεν τον τιμώρησε με την πρόφαση, πρόφαση εν αμαρτίαις, ότι οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπών!
Η Ιερά Σύνοδος δηλαδή καταδικάζει τις υποκλοπές συνομιλιών, όχι και τα ροζ σκάνδαλα!
Η αμνήστευση από την Ιερά Σύνοδο των σεξουαλικών σκανδάλων κληρικών, και μάλιστα υψηλόβαθμων, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο, είναι σκάνδαλο σκανδάλων. Και δημιουργεί ευκόλως φρικτές υποψίες για την πλειονοψηφία των Συνοδικών αρχιερέων, καθώς και αγανάκτηση και αηδία απέναντι τους.»
Τι καπνό φουμάρει η "Ιερά" Σύνοδος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: