Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ποιο είναι το πορτοφόλι, του φυλακισμένου στον Κορυδαλλό, πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα;

Παντελεήμονας:

Για τις καταγγελίες ότι έχει καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ αναφέρει (με υπόμνημά του προς την Ιερά Σύνοδο) ότι "τα πραγματικά ποσά είναι πολύ μικρότερα των εμφανιζομένων και απολύτως λογικά και φυσιολογικά δι’ έναν Ιεράρχη, διακονούντα επί 50 έτη εις υψηλάς εκκλησιαστικάς θέσεις".

H KAΘHMEPINH

Το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ. αριθμόν 564/2005) με το οποίο ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής οδηγήθηκε σε δίκη κατέγραφε με λεπτομέρεια την ...πλούσια «δράση» του η οποία έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία, λόγω της ιδιότητάς του ως κληρικού.

Ειδικότερα ο κ. Παντελεήμων, που σε βάρος του είχαν γίνει καταγγελίες ακόμη και ροζ σκάνδαλα, κατηγορούνταν ότι «κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του 1995 μέχρι τον Αύγουστο του 1998 ιδιοποιήθηκε παράνομα το συνολικό ποσό των 94.500.000 δραχμών (ή 277.330 ευρώ) σε βάρος της περιουσίας της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Οσίου Εφραίμ, η οποία ως θρησκευτικό καθίδρυμα κατά τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας μας αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προστατευόμενο από τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας περί καταχραστών του Δημοσίου».

Τα χρήματα φέρεται «να παρελάμβανε από την τότε ηγουμένη της Ιεράς Μονης Μακαρία, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την ιδιότητά του τού Μητροπολίτη Αττικής και την, ως εκ τούτου, δυνατότητά του προς επιβολή επί της υπέργηρης ηγουμένης» σε βάρος μάλιστα της οποίας «ασκούσε εκβιασμούς, πιέσεις, απειλές και εκφοβισμούς». Το ποσόν αυτό που «προέρχονταν από την περιουσία της Ιεράς Μονής το ιδιοποιήθηκε εντελώς παράνομα χωρίς νόμιμο δικαίωμα και χωρίς τη συγκατάθεση της Ιεράς Μοναστικής Αδελφότητας και του Ηγουμενοσυμβούλιου της Ιεράς Μονής ενσωματώνοντας αυτήν στην ατομική του περιουσία και εκδηλώνοντας βούληση κυριαρχίας επ' αυτής».

Ακόμη, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής:

  • «...Σε κάθε επίσκεψή του στη μονή εισέπραττε από την ηγουμένη το χρηματικό ποσό των 500.000 δραχμών, μάλιστα δε όταν προσήρχετο για τον εσπερινό ή την τέλεση άλλης ιεράς ακολουθίας λάμβανε κάθε φορά υπερβολικά χρηματικά ποσά ανερχόμενα σε πολλές χιλιάδες δραχμές. Όλα τα ποσά τα έπαιρνε χωρίς αποδείξεις...».
  • «...Ανεμειγνύετο άμεσα στα αφορώντα τη μονή και ανέθετε τα έργα για τον ευπρεπισμό της σε εργολάβους αποφασίζοντας ο ίδιος και παραγκωνίζοντας το Ηγουμενοσυμβούλιο. Οταν προσήρχετο στη μονή για να ιερουργήσει στις ακολουθίες εισέπραττε κάθε φόρα από την Ηγουμένη Μακαρία το ποσό των 1.500.000 δραχμών».
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
20 Ιουνίου 2008, 15:42



Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2009

Μπράβο σε μια τέτοια Εκκλησία και σε μια τέτοια Πολιτεία!


Ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ (ανακριτής στην υπόθεση του πρώην Αττικής Παντελεήμονα) διερεύνησε και τις καταγγελίες που αφορούσαν την ύπαρξη υπεράκτιας εταιρείας που φέρεται να ανήκει στον Παντελεήμονα και μέσω της οποίας διακινούνταν χρηματικά ποσά ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τις έρευνες του κ. Σεραφείμ «φρέναρε» το τραπεζικό απόρρητο.

Καθημερινή)

Έχουμε λοιπόν, από τη μια το απόρρητο της "Ιερέας Συνόδου" για την προστασία των ομοφυλόφιλων δεσποτάδων, και από την άλλη το τραπεζικό απόρρητο υπέρ τοιούτων υποκείμενων!

Μπράβο σε μια τέτοια Εκκλησία και σε μια τέτοια Πολιτεία!

Μήπως λοιπόν (μετά από όλα αυτά) ήρθε το τέλος μας; Μήπως δεν είναι τυχαίες οι αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις; Μήπως μας εγκαταλείπει ο Θεός μετά από την αυθάδεια αυτή που δείχνουμε σαν Έλληνες και σαν χριστιανοί;



Μαλακά Ιερώνυμε, μαλακά! Τον Παντελεήμονα, …όσο μπορείς πιο μαλακά!


Η ντροπή της… «εκκλησίας του κώλου»: Μια ετικέτα και ένα ιστολόγιο που λένε πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: