Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Μαλακά Ιερώνυμε, μαλακά! Τον Παντελεήμονα, …όσο μπορείς πιο μαλακά!

Επιδιώκεται το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο να επιβάλει στον αρχιερέα την ηπιότερη ποινή της έκπτωσης

Υπάρχει μια πληροφορία ότι το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο επιδιώκεται να συνεδριάσει πριν ανακοινωθεί στην Ιερά Σύνοδο η απόφαση του Αρείου Πάγου, γιατί αν αυτή είναι καταδικαστική και αμετάκλητη για τον κ. Παντελεήμονα, τότε είναι υποχρεωμένη, χωρίς άλλη διαδικασία, να τον καθαιρέσει και να τον επαναφέρει στην τάξη των μοναχών.

Κατά την ίδια πληροφορία, επιδιώκεται το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο να του επιβάλει την ηπιότερη ποινή της έκπτωσης, κάτι που του έχει ήδη επιβληθεί από την Ιερά Σύνοδο, ώστε όταν ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, να επικαλεστεί το δεδικασμένο και να μην επανέλθει για να του επιβάλει την εσχάτη των εκκλησιαστικών ποινών, που είναι η καθαίρεση.

Έτσι θα «τον ρίξει, κατά το δυνατόν, στα μαλακά» και όταν αποφυλακιστεί θα μπορεί να ιερουργεί και να τελεί μυστήρια, μνημόσυνα, κηδείες κ.λπ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σενάριο αυτό ιεράρχες το βλέπουν με πολλή επιφύλαξη, γιατί φοβούνται ότι αν υπερισχύσουν τα «φιλάδελφα» και γεμάτα από «συντεχνιακή αλληλεγγύη» αισθήματα των μελών του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, αυτά θα προκαλέσουν το λαό και θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της Εκκλησίας. Και επιπλέον πιστεύουν ότι μια τέτοια απόφαση θα εκπέσει στα κοσμικά δικαστήρια, κάτι που σημαίνει ότι η Εκκλησία θα εκτεθεί και γι’ αυτό το λόγο.

Γ.Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ελεύθερος Τύπος
13/1/2009

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ Δ.Ι.Σ. :


Απόφαση της ΔΙΣ για τη Μητρόπολη Αττικής



Η ντροπή της… «εκκλησίας του κώλου»: Μια ετικέτα και ένα ιστολόγιο που λένε πολλά…


η ετικέτα:

Παντελεήμονας


το ιστολόγιο:

Παντελεήμονας: Ο Άγιος Κορυδαλλού!


AGIOS-KORYDALLOU




Τι καπνό φουμάρει η «ιερά» Σύνοδος;

http://agios-korydallou.blogspot.com/2008/08/blog-post_1759.html

«Θέατρο γίναμε»


«Δεν είναι δυνατόν να διαφημίζετε ποπούς!»


ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ








Ο κυρ Ιερώνυμος όμως, δεν μένει στις προσευχές μόνο, αλλά έχει πάρει τους δρόμους και ψάχνει ο ίδιος εναγωνίως, για να βρει το κατάλληλο παραθαλάσσιο θέρετρο (με παιδική κατασκήνωση κοντά, κατά προτίμηση), που να είναι της απολύτου αρεσκείας του (εκλεκτού του Βαρθολομαίου) Παντελεήμονα, ώστε να παραθερίσει εκεί, από το να μένει στον Κορυδαλλό και να εκτίει εκεί (ανθυγιεινά) την πολύχρονη ποινή του!

http://ecclesiasthemata.blogspot.com/2008/08/blog-post_02.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: