Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Γράμματα Aναγνωστων: Οι «επιθέσεις»

Οι «επιθέσεις»

Κύριε διευθυντά

Διαβάζω την «Καθημερινή» εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ και κάμποσους μήνες παρατήρησα βαθμιαία μια έντονη, ενορχηστρωμένη επίθεση της εφημερίδος (των συντακτών της αν θέλετε) εναντίον: Της Ελλάδος και των Ελλήνων, της ορθοδοξίας και της Εκκλησίας, των πολιτικών, των βουλευτών, των υπουργών συλλήβδην, του πολιτικού συστήματος εν γένει, της ελληνικής οικονομικής ζωής συνολικώς. Και όλα αυτά χωρίς να προτείνει λύσεις. Είμαστε, δηλαδή, καταδικασμένοι;

Ας αφήσουμε δε τα «ρεπορτάζ» που είναι «προκάτ» και υπηρετούν απλώς τον προκαθοριζόμενο στόχο (παράδειγμα: «Το Βερολίνο είναι ακριβότερο από την Αθήνα», Μάιος 2008· κατ’ εμέ, που τον Μάιο του 2008 έτυχε να επισκεφθώ το Βερολίνο, τούτο ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) ή τις δημοσκοπήσεις που γίνονται κατά παραγγελίαν και, όπως οι ίδιες αναφέρουν, βασίζονται στη γνώμη 500 ατόμων επί πληθυσμού 12.000.000.

Προσπάθησα πολλές φορές με γράμματά μου προς την «Καθημερινή» να προβάλω μια διαφορετική άποψη. Τα γράμματα ουδέποτε δημοσιεύτηκαν. Προφανώς κατ’ εφαρμογήν της αρχής: «All the news that’s fit to... us».

Κωνσταντίνος Π. Παπαχαραλαμπους / Βριλήσια


Απάντηση

Προσεκτική ανάγνωση της εφημερίδας πιστοποιεί ότι δεν στρέφεται κατά της Ελλάδος, αλλά συγκεκριμένων Ελλήνων που ασχημονούν κατά της χώρας.

Δεν στρέφεται κατά της ορθοδοξίας, αλλά λειτουργών της που με τη συμπεριφορά τους την καθυβρίζουν.

Δεν στρέφεται κατά του πολιτικού συστήματος συλλήβδην, αλλά κατά πολιτικών που με πράξεις ή παραλείψεις των τραυματίζουν τη χώρα.

«Κ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: