Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Διώκουν τεχνίτη για την τραγωδία του Περάματος!


Ποινική δίωξη εις βάρος ενός τεχνίτη ελασματουργού άσκησε χθες η εισαγγελία Πειραιά, στο πλαίσιο απόδοσης ευθυνών για τη φονική έκρηξη στο πλοίο «Friendship Gaz» που σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου του 2008 στο Πέραμα και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ εργαζόμενοι.

Είχε προηγηθεί η έκδοση του πορίσματος των τριών πραγματογνωμόνων που όρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κι επέρριπτε ευθύνες στον πιο βαριά τραυματισμένο εργαζόμενο από την έκρηξη, τον τεχνίτη ελασματουργό Βασίλη Καββαδία, καθώς και στον άτυχο βοηθό του Κωνσταντίνο Οικονομάκη.

Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή από αμέλεια, της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια.

Ο ελασματουργός Καββαδίας ήταν από τους λίγους που κατόρθωσαν να βγουν τραυματισμένοι από την ανθρωποθυρίδα της τρίτης δεξαμενής, ενώ στο αμπάρι εγκλωβίστηκαν άλλοι οκτώ συνάδελφοί τους.


Η γνωστοποίηση των διώξεων συνέπεσε με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν χθες δεκάδες εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, στα δικαστήρια του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο του πορίσματος.

Το σχόλιο που συνόδευσε το περιεχόμενο του πορίσματος και την απόφαση του εισαγγελέα ήταν πως «αυτοί είναι έτοιμοι να ασκήσουν διώξεις ακόμη και στους νεκρούς», ενώ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο του πορίσματος, ενώ επισημαίνουν ότι οι πραγματογνώμονες πραγματοποίησαν αυτοψία στα αμπάρια του γκαζάδικου με καθυστέρηση τριών μηνών, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η καθυστέρηση αυτή οδήγησε στην εξαφάνιση σημαντικών ευρημάτων.


www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: