Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: «Θεολόγος», ο εμπλεκόμενος ιερέας στην υπόθεση παιδεραστίας.

Δημοσίευση : 17 Δεκεμβρίου 2007

Ανάμεσα στους «πελάτες» φέρεται, επίσης, ότι ήταν ο 83χρονος Αθανάσιος Κανάκης και ένας ιερέας της περιοχής, ονόματι Σωτήριος Παπαδόπουλος.
Όπως έγινε γνωστό, η μόνη που προσπάθησε να δώσει τέλος στην εγκληματικά αρρωστημένη αυτή κατάσταση ήταν η γιαγιά των τριών παιδιών της Τσοπανοπούλου, η οποία είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, γεγονός που έδωσε στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κατάσταση της οικογένειας. Κάποιοι, μάλιστα, είχαν φθάσει και στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, τίποτε δεν λειτούργησε γρήγορα και αποτελεσματικά. Σήμερα, οι καταθέσεις των παιδιών κόβουν την ανάσα. «Ο παπα- Σωτήρης, όπως τον είχα γνωρίσει, ερχόταν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον. Εκεί, με πήγαινε η μητέρα μου μια φορά την εβδομάδα από την πρώτη ως την τετάρτη δημοτικού. Καθόμουν στο γραφειάκι του παπά μέσα στην εκκλησία. Ο παπάς μού έδινε κάποια χρήματα και η μητέρα μου έβγαινε έξω και έκανε ότι καθάριζε την εκκλησία. Εκείνος μου έβγαζε τα ρούχα και μετά (...) όταν τελείωνε με έβγαζε έξω, έδινα τα λεφτά στη μητέρα μου και φεύγαμε», κατέθεσε η 11χρονη.

Από την πλευρά του, ο εμπλεκόμενος ιερέας στην υπόθεση παιδεραστίας δηλώνει αθώος. «Με έμπλεξαν στη βρόμικη υπόθεση, επειδή τους έκοψα το βοήθημα και επειδή είχα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη οικογένεια». Αυτή είναι η εξήγηση του ιερέα που υπηρετεί ως εφημέριος στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιλίου προς τον μητροπολίτη Μεσογαίας και τοποτηρητή της μητροπόλεως Αττικής κ. Νικόλαο, που τον επισκέφθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Αχαρνών, όπου κρατείται. Ο κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τον ιερέα και έμεινε μαζί του για αρκετή ώρα.

Ο εμπλεκόμενος κληρικός είναι θεολόγος, υπηρετεί επί 33 χρόνια ως εφημέριος στη συγκεκριμένη ενορία, είναι οικογενειάρχης με δύο μεγάλα παιδιά, ένα αγόρι που είναι στρατιωτικός και ένα κορίτσι και ποτέ έως τώρα δεν έχει δώσει οποιαδήποτε αφορμή σκανδαλισμού στο ποίμνιό του. Έως τώρα η Μητρόπολη Αττικής δεν πήρε κανένα μέτρο σε βάρος του, αφού, όπως σημειώθηκε στον ΕΤ, περιμένει την ετυμηγορία της ανακρίτριας και του εισαγγελέως.


Ελεύθερος Τύπος


Yπόθεση παιδεραστίας, στο Ιλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: