Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Παιδόφιλος Αρχιμανδρίτης : Η νέα ετικέτα μας


Παιδόφιλος Αρχιμανδρίτης



Οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω του Ιντερνετ επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά χθες, καθώς οι κατηγορούμενοι για τη νέα υπόθεση που αποκαλύφθηκε ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.


«Προεξάρχουσα θέση» ανάμεσα σε αυτούς κατείχε ο 44χρονος αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης από τον Πειραιά που ιερουργούσε στην Σπάρτη, ενώ στη λίστα των συλληφθέντων ακολουθούν 48χρονος εισαγωγέας γαλακτοκομικών ειδών στο Μαρούσι, 41χρονος αγγειοχειρουργός με ιατρείο στη Γλυφάδα, 36χρονος ανθυπολοχαγός από το Πολύκαστρο Κιλκίς, 41χρονος πολιτικός μηχανικός και περιστασιακός DJ στη Μύκονο, 52χρονος μηχανικός της ΜΕΤΡΟ στο Περιστέρι, 35χρονος ιδιωτικός υπάλληλος στην Πάτρα, 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και ένας άνεργος 36χρονος ομογενής από τη Βόρειο Ηπειρο επίσης από τη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά από τους άνδρες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στο παράρτημα Θεσσαλονίκης, κατά τη συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Myosis», που έγινε μέσα στις τρεις τελευταίες ημέρες, συνελήφθησαν 12 άτομα, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για άλλους 13 (ανάμεσά τους κι ένας γυναικολόγος) καθώς κάποιοι είχαν κλειστούς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο τους, ενώ άλλοι είχαν σβήσει το υλικό εάν και υπάρχουν στοιχεία ότι το είχαν «κατεβάσει».

Οι έρευνες έγιναν σε συνολικά σαράντα σπίτια και χώρους εργασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα και εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές έγιναν έφοδοι στη Μυτιλήνη (συνελήφθη 25χρονος που υπηρετεί τη θητεία του στο νησί), στην Ορεστιάδα (συνελήφθη 42χρονος ιδιωτικός υπάλληλος) και την Πρέβεζα. Κατασχέθηκαν συνολικά 28 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές και πλήθος CD-DVD με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το μέγεθός του όμως και σε αυτή την περίπτωση τρόμαξε ακόμα και τους έμπειρους αξιωματικούς καθώς σε χωρητικότητα άγγιζε -κατά ασφαλείς πληροφορίες- τον εξωπραγματικό χώρο των 28.000 GB (γιγαμπάιτ)

Μάλιστα ανάμεσα στα άτομα που ερευνήθηκαν ήταν και μία γυναίκα αστυνομικός που υπηρετούσε σε τμήμα του Περιστερίου, όμως όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα στο σπίτι της στο Μενίδι, διέθετε ασύρματο modem και κάποιος από την περιοχή της είχε υποκλέψει το σήμα. Οπως προέκυψε η αγορά του υλικού δεν έγινε από την πιστωτική κάρτα της και ούτε βρέθηκε στο κομπιούτερ της κάποιο επιλήψιμο βίντεο ή φωτογραφία, με συνέπεια τώρα να αναζητείται ο υποκλοπέας.

Ο 44χρονος αρχιμανδρίτης ιερουργούσε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Τσιραμιό της Σπάρτης, εντούτοις η σύλληψή του έγινε στο πατρικό σπίτι του στον Πειραιά, όπου και βρισκόταν ο υπολογιστής του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε αρχικά στους αστυνομικούς ότι το επίμαχο υλικό βρέθηκε στα χέρια του από άτομα που εξομολογούσε...

Στο σπίτι του στο Κιλκίς είχε και το κομπιούτερ του ο 36χρονος ανθυπολοχαγός που είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, ενώ στην κατοχή του 41χρονου πολιτικού μηχανικού που τα καλοκαίρια εργαζόταν και ως DJ σε μπαρ της Μύκονου βρέθηκαν ακόμα μικροποσότητες -15 έως 20 γραμμάρια, κατά τις πληροφορίες- κοκαΐνης και ηρωίνης.

Η έναρξη των ερευνών έγινε πριν από περίπου τρεις μήνες όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκαν μέσω της Interpol από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ότι ύστερα από δική τους παγκόσμια έρευνα στο Διαδίκτυο εντοπίσθηκαν συνολικά 250 ιστοσελίδες που οι εξυπηρετητές τους (server) ήταν στην Αγγλία και οι οποίες πρόσφεραν προς αγορά στα… επίλεκτα μέλη τους -VIP Club Members- σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ανάμεσα στα ίχνη εντοπίστηκαν 137 ηλεκτρονικά αποτυπώματα Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου που είχαν αγοράσει με τη χρήση πιστωτικών καρτών υλικό. Από την επεξεργασία των ιχνών ταυτοποιήθηκαν τριάντα πέντε χρήστες και βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν ξεκίνησε η επιχείρηση.

Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη προφυλακίστηκαν, τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και οι υπόλοιποι επρόκειτο να οδηγηθούν έως αργά το βράδυ στις αρμόδιες εισαγγελίες. Ο 44χρονος αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε σε ανακριτή του Πειραιά όπου πήρε τριήμερη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.


Φρίκη από το «σκληρό» υλικό

Το πορνογραφικό υλικό που διακινούταν από τις ιστοσελίδες ήταν απίστευτα σκληρό και μεταξύ άλλων υπήρχαν βίντεο στα οποία απεικονίζονταν βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, να είναι δεμένα στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Αρκετά μάλιστα από αυτά βρέθηκαν αποθηκευμένα στα κομπιούτερ των συλληφθέντων, οι οποίοι όπως προκύπτει αγόραζαν το συγκεκριμένο υλικό (βίντεο και φωτογραφίες), αντί του ποσού των 79,85 δολαρίων.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ


Τα ονόματα των κατηγορουμένων

Ακόμα μία φορά ενεργοποιήθηκε χθες με εντολή της εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου και του εισαγγελέα Πειραιά η διάταξη του νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που κατηγορούνται για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Ετσι η «Espresso», εάν και γνωρίζει όλα τα ονόματα, δημοσιεύει τα στοιχεία μόνο των πέντε συγκεκριμένων κατηγορουμένων σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων με χρήση Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθειαν. Και οι πέντε αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή τις επόμενες ημέρες και είναι οι:

1) Φώτης Μακρυστάθης, 44 χρόνων, αρχιμανδρίτης, Πειραιάς.

2) Γιώργος Ηλιόπουλος του Ιωάννη, 29 χρόνων, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Ν. Μάκρη.

3) Σπύρος Συμεωνίδης του Χρήστου, 52 χρόνων, μηχανικός μετρό, Καλλιθέα.

4) Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κων/νου, 41 χρόνων, αγγειοχειρουργός, Γλυφάδα.

5) Φαίδων Χασιώτης του Χρήστου, 48 χρόνων, επιχειρηματίας, Μαρούσι.


www.espressonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: