Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης

Στη φυλακή οδηγήθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης, που ιερουργεί στη Μητρόπολη Σπάρτης, αλλά κατοικεί στον Πειραιά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Προφυλακιστέα κρίθηκαν επίσης δύο ακόμα άτομα, ένας 52χρονος μηχανικός του Μετρό και ένας 30χρονο ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των παιδόφιλων μετά απο επείγον σήμα της Ιντερπόλ και με τη βοήθεια της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου κατάφεραν να εντοπίσουν 11 άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα 24 με εντάλματα σύλληψης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του το κύκλωμα, να έχουν τραβηχτεί από τους ίδιους τους παιδόφιλους στην Ελλάδα, καθώς κάποιοι από τους συλληφθέντες έρχονταν σε επαφή με μικρά παιδιά στην επαγγελματική τους καθημερινότητα.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος.

skai.gr

Προϊόν... εξομολόγησης

Ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης προσπαθώντας ενώπιον των αστυνομικών να δικαιολογηθεί υποστήριξε ότι τις φωτογραφίες τού προμήθευσαν πολίτες που πήγαν σε αυτόν για... εξομολόγηση.

(Από την Καθημερινή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: