Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Τι είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού, και τι το… Αντιευαγγέλιο του Σατανά; (3)

Επειδή από το Ευαγγέλιο εξαρτάται η σωτηρία, γι’ αυτό ο μεγάλος εχθρός της σωτηρίας του ανθρώπου, ο Σατανάς, «ενεργών εν τοις υιοίς της απειθείας» (Εφ. 2:2), ενεργώντας στους απειθείς ανθρώπους, δημιούργησε Αντιευαγγέλιο προς απώλειαν του ανθρώπου.

Οι Οικουμενιστές (εννοούμε τους Οικουμενιστές στον Ορθόδοξο χώρο), οι οπαδοί της παναίρεσης και πανθρησκείας του Οικουμενισμού, κηρύττουν και εφαρμόζουν Αντιευαγγέλιο.

Από τις πολλές δε περιπτώσεις κήρυξης και εφαρμογής του Αντιευαγγελίου αναφέρουμε μερικές, για να φανεί ολοκάθαρα το αληθές του λόγου μας.

«Προσέχετε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δέ εισι λύκοι άρπαγες», λέγει στο Ευαγγέλιο (Ματθ. 7:15) ο Αρχηγός της Πίστεώς μας, ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

«Ψευδοπροφήται» είναι οι ψευδοδιδάσκαλοι, οι αιρετικοί. Κατά τη βεβαίωση του Κυρίου εσωτερικώς είναι «λύκοι άρπαγες», αλλ’ εξωτερικώς, προς εξαπάτηση των ανθρώπων, εμφανίζονται ως πρόβατα!

Μεγάλοι υποκριτές και απατεώνες! Και γι’ αυτό ο Κύριος συνιστά να είμεθα προσεκτικοί απέναντί τους, για να μη μας εξαπατήσουν και μας αρπάξουν και μας κατασπαράξουν.

N. I. Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: