Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Τι είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού, και τι το… Αντιευαγγέλιο του Σατανά; (4)

Αλλ’ οι Οικουμενιστές δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τι γράφει το Ευαγγέλιο, δεν δίνουν προσοχή στη σύσταση του Κυρίου περί προσοχής απέναντι των αιρετικών, ούτε χαρακτηρίζουν τους αιρετικούς «λύκους άρπαγες» και με πολλούς άλλους φοβερούς και αρμόζοντες χαρακτηρισμούς, που περιέχονται στο Ευαγγέλιο, όπως π.χ. «κατάρας τέκνα» (Β΄ Πέτρ. 2:14) και «αντίχριστοι» (Α΄ Ιωάν. 2:18).

Οι Οικουμενιστές απέναντι των αιρετικών άλλου είδους προσοχή δεικνύουν… προσέχουν να μη τους δυσαρεστήσουν και συμπεριφέρονται προς αυτούς λίαν ευγενώς.

Αβρές, αβρότατες οι σχέσεις τους απέναντι των αιρετικών (όχι δε και απέναντι των ζηλωτών της Πίστεως). Οι Οικουμενιστές δεν ακολουθούν το Ευαγγέλιο του Χριστού, αλλά το Αντιευαγγέλιο του Σατανά.

«Ως εάν ουν λύση μίαν των εντολών τούτων των ελαχίστων και διδάξει ούτω τους ανθρώπους, ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών» (Ματθ. 5:19). Όποιος θα απορρίψει την ελαχίστη, έστω, εντολή, θεία διδασκαλία, και θα διδάξει χωρίς αυτή τους ανθρώπους, θα είναι ελάχιστος, πολύ μικρός για τη βασιλεία των ουρανών, θ’ αποκλεισθεί δηλαδή από τη βασιλεία των ουρανών. Πεθαίνοντας δεν θα πάει επάνω, στη βασιλεία των ουρανών, θα πάει κάτω, στα πέταυρα του άδου.

Κατά το Ευαγγέλιο λοιπόν και η παραμικρή αίρεση δεν είναι ανεκτή, είναι αξία κολάσεως.

Αλλά συμφώνως προς το Αντιευαγγέλιο των Οικουμενιστών δεν πειράζει αν δεν παραδέχεται κανείς όλα τα δόγματα της Πίστεως, είναι αρκετό να παραδέχεται τα μεγαλύτερα ή ένα μόνο, το μέγιστο, το δόγμα της Αγίας Τριάδος.

Οικουμενιστής Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος (ερώτηση ιστολογίου: Ο ηγούμενος της Πεντέλης;) κήρυξε από τηλεοπτικό σταθμό, ότι αιρετικοί είναι μόνον οι Χιλιαστές, οι άλλως λεγόμενοι Μάρτυρες του Ιεχωβά, επειδή δεν παραδέχονται την Αγία Τριάδα.

Όλοι οι άλλοι ετερόδοξοι είναι εν τάξει! Μπράβο, δέσποτα!...

N. I. Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: