Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Τι είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού, και τι το… Αντιευαγγέλιο του Σατανά; (2)

Οι Απόστολοι, οι κήρυκες και συγγραφείς του Ευαγγελίου, ήταν στόματα και γραφίδες του Χριστού. Το Ευαγγέλιο είναι θεόπνευστο, όπως, εκτός άλλων, αποδεικνύουν προφητείες και «σημεία», θαύματα, τα οποία γίνονται με την πίστη στο Ευαγγέλιο. Το Ευαγγέλιο κρίνεται ανώτερο όλων των βιβλίων του κόσμου, ακριβώς διότι είναι θεόπνευστο.

Ποιο είναι το αιώνιο συμφέρον του ανθρώπου; Δεν είναι η αιώνια σωτηρία του; Αυτή δε η σωτηρία, η «τηλικαύτη» (Εβρ. 2:3), η τόσο μεγάλη, εξαρτάται από το Ευαγγέλιο.

Γράφει ο Παύλος: «Το Ευαγγέλιον του Χριστού δύναμις Θεού εστιν είς σωτηρίαν παντί τω πιστεύοντι, Ιουδαίω τε πρώτον και Έλληνι. Δικαιοσύνη γαρ Θεού εν αυτώ αποκαλύπτεται εκ πίστεως εις Πίστιν» (Ρωμ. 1:16-17).

Μεταφράζουμε: «Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία για καθένα που πιστεύει, τον Ιουδαίο πρώτα και ύστερα τον Έλληνα (δηλαδή τον ειδωλολάτρη). Διότι σ’ αυτό αποκαλύπτεται, ότι ο Θεός δικαιώνει τον άνθρωπο από πίστη στην Πίστη (στη Χριστιανική Θρησκεία, στο Χριστιανισμό)».


N. I. Σωτηρόπουλος

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία για καθένα που πιστεύει, τον Ιουδαίο πρώτα και ύστερα τον Έλληνα (δηλαδή τον ειδωλολάτρη). Διότι σ’ αυτό αποκαλύπτεται, ότι ο Θεός δικαιώνει τον άνθρωπο από πίστη στην Πίστη (στη Χριστιανική Θρησκεία, στο Χριστιανισμό)».

ΑΜΗΝ