Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ε. Ω. : Τι εμμονή κι αυτή…

08.09.08

Τι εμμονή κι αυτή…



...του Αρχιεπισκόπου να «περιορίσει» την πληροφόρηση του χριστεπώνυμου πληρώματος καταργώντας την θέση του Εκπροσώπου Ενημέρωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, παρά τα «παγωμένα» χαμόγελά του στην φιλική κουβέντα – όπως την χαρακτήρισε – με τους δημοσιογράφους το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου ήταν ξεκάθαρο: «Δεν κάνω πίσω». Και αυτή του η στάση τουλάχιστον εξέπληξε και βουλευτές – δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν σχηματίσει την εικόνα ενός Ιεράρχη που δεν τον φοβίζουν τα μέσα ενημέρωσης.

Οπως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δημαράς, και ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κοντογιάννης, που αδυνατούσαν να εξηγήσουν τις συγκεκριμένες προθέσεις του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σε συγκεκριμένο θέμα έως τώρα αποδείχτηκε ανακόλουθος των εξαγγελιών του περί διαφανείας στην πληροφόρηση και ενημέρωση χωρίς εμπόδια και αγκυλώσεις.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι ουκ ολίγοι Αρχιερείς διαβάζουν με προσοχή αυτή την εφημερίδα διερωτόμεθα: Τι γύρευε ο οδηγός του Αρχιεπισκόπου στην συνάντησή του με τους Εκκλησιαστικούς Συντάκτες; Τι ήθελαν κάποιοι άλλοι διαδρομιστές – ακόλουθοι του κ. Ιερώνυμου, οι οποίοι στο τέλος της φιλικής κουβέντας σχολίαζαν επιδεικτικά στους δημοσιογράφους, που πήγαν κόντρα στο θέλημα του Μακαριώτατου; Γιατί η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε κυριολεκτικά στο πόδι; Δεν υπήρχε «οργανωμένος χώρος» στο Στρατηγείο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ώστε να γίνει μια συζήτηση επιπέδου; Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, πάντως, ήταν – σύμφωνα με πληροφορίες – εκνευρισμένος για την δυναμική αντίδραση των εκπροσώπων των ΜΜΕ στα «οράματά» του.

Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: