Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

2/9/2008: Το έκανε το πραξικόπημα ο αρχ. Ιερώνυμος!

Εν κρυπτώ φαίνεται ότι επιθυμούν να λειτουργήσουν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι συνοδικοί ιεράρχες, που αποφάσισαν εν μια νυκτί για αποφύγουν τον δημοσιογραφικό έλεγχο, καταργώντας την ενημέρωση και επιβάλλοντας ιερό φίμωτρο στους εκκλησιαστικούς συντάκτες, παραπέμποντας σε άλλες εποχές.

Ο κ. Ιερώνυμος λειτουργώντας εκ του πονηρού, δεν έθεσε τέτοιο θέμα στην προηγούμενη σύνθεση της συνόδου, όπου θα έβρισκε αντιμέτωπους μητροπολίτες όπως τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο, Αιγιαλείας Αμβρόσιο και Σπάρτης Ευστάθιο, αλλά το έθεσε χθες στη νέα σύνθεση της Συνόδου όπου ελέγχει 8 από τους 12 ιεράρχες

(Φώτης Νάκος - Αδέσμευτος)


Στην κατάργηση της θέσης του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου προχώρησαν χθες (2/9/2008), ύστερα από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, οι 12 μητροπολίτες-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

(Μαρία Αντωνιάδου - ΤΟ ΒΗΜΑ)

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο «τεο», άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτηση «2/9/2008: Το έκανε το πραξικόπημα ο αρχ. Ιερώνυμος...», στο οποίο αναφέρει και τα ακόλουθα:

«Πολύ φοβάμαι, και εύχομαι να διαψευσθώ, ότι αυτός ο αυταρχισμός θα αδειάσει τις εκκλησίες διότι δεν σηκώνει τέτοια του Έλληνα ο τράχηλος!..»