Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

1. Με δασκαλεύει λοιπόν, και μου λέει, ότι… α) Πρέπει και εγώ, να πιστεύω στην «παράδοση» της προσκύνησης των εικόνων, αν και η αγία γραφή δεν δέχεται καμία τέτοια προσκύνηση! β) Και εγώ λέει, θα πρέπει να πιστεύω, και στην «παράδοση» της μεσιτείας της Παναγίας και των Αγίων, αν και η αγία γραφή αναγνωρίζει μόνο μια μεσιτεία, αυτήν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! δ) Και εγώ λέει, θα πρέπει να πιστεύω, και στο «παραδοσιακό» άγιο φως, το εισαγόμενο από τα Ιεροσόλυμα, και υποδεχόμενο με τιμές αρχηγού κράτους, αφού και αυτό λέει, μια... «ιερή παράδοση» είναι! 2. Με χαρακτηρίζει δε ως βλάσφημο και υβριστή, και για το διότι δεν παραδέχομαι ως αλάθητους διάφορους σύγχρονους ρασοφόρους γέροντες!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=308714659913596&set=t.100023251928982&type=3&theater

ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "ΦΙΛΟΥ", ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ:
Γρηγόριος Παπαγιάννης
2 ώρες πριν
Κάποιος "φίλος (από fb)" (πώς λέμε: "συγγενής εξ αγχιστείας"; καμμία σχέση!) εκφράζει πολλαχού, με τρόπο που εγώ τον θεωρώ υβριστικό/βλάσφημο, τη γνώμη του για πρόσωπα και αντικείμενα της πίστης μας (γεροντάδες και ιερά λείψανα). 

Κάνει, όπως και πολλοί άλλοι, έκκληση στην λογική μας, στην ακρίβεια της Καινής Διαθήκης, στην "καθαρότητα" της θρησκείας μας, προκειμένου να απορρίψουμε κι εμείς (οι υπόλοιποι οι πλανεμένοι) όσα απορρίπτει ο ίδιος ως απάτη/πλάνη: τις εικόνες, την αγιότητα σύγχρονων γερόντων, τα λείψανα, την δύναμη της μεσιτείας της Παναγίας και των Αγίων, το άγιο Φως κλπ. 
Αισθάνομαι την ανάγκη να του πω ότι: κι αν ακόμη έχει αυτή τη γνώμη για τα παραπάνω, μπορεί να τη διατυπώσει λιγότερο προκλητικά, ως προβληματισμό, και πάντως χωρίς βλαστήμιες. 
Επίσης θέλω να του πω: ότι πολλοί άνθρωποι έχουν προσωπική εμπειρία από όλα ή από κάποια από όσα αυτός (χωρίς να τα γνωρίζει) απορρίπτει υποβάλλοντάς τα στην βάσανο της λογικής (του). 
Επίσης, θέλω να του πω: ότι ο χριστιανός-ορθόδοξος (όπως δηλώνει στο προφίλ του) αναγνωρίζει (ισότιμα!) την Αγία Γραφή ΚΑΙ την Ιερά Παράδοση (γιατί 1. η Ιερά Παράδοση ερμηνεύει έγκυρα την Αγία Γραφή και 2. η ίδια η Αγία Γραφή είναι αποτέλεσμα/προϊόν της Ιεράς Παραδόσεως). 
Αυτά τα ολίγα είχα να του πω, ως ορθόδοξος -καίτοι περισσότερο αμαρτωλός από εκείνον.
https://www.facebook.com/gpapagia/posts/1834600099982467
 
Panagiotis Michalopoulos 

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος:
1_ Χριστιανός ορθόδοξος.
2_ Επίτιμο -ενεργό μέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
3_ Πατέρας και ποιμένας (κληρικός –χειροθετημένος Αναγνώστης).
4_ Διδάσκαλος της Εκκλησίας (Κατηχητής πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας).
5_ Ζηλωτής, blogger.
6_ Ομολογητής και απολογητής -πολυγραφότατος (25.000 αναρτήσεις, στο ιστολόγιο «χαίρετε»).
http://xairete.blogspot.com/


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Γρηγόριος Παπαγιάννης
Εισαγωγική κάρτα
Αἰνίζειν μὲν ἄριστον, ὁ δὲ ψόγος ἔχθεος ἀρχή,
ἀλλὰ κακῶς εἰπεῖν Ἀττικόν ἐστι μέλι.
Παλλαδάς
 
 στην εταιρεία Democritus University of Thrace
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πήγαινε στο 4ο λυκειο θεσσαλονικης
Τόπος διαμονής: Komotine, Rodhopi, Greece
Τόπος καταγωγής: Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/gpapagia
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ο λόγιος νέος φίλος -φίλος (από fb)» (πώς λέμε: «συγγενής εξ αγχιστείας»; καμία σχέση!), ο χρήστης «Γρηγόριος Παπαγιάννης», από Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης… 
1. Υποστηρίζει ότι αυτός «αναγνωρίζει (ισότιμα!) την Αγία Γραφή ΚΑΙ την Ιερά Παράδοση, διότι η Ιερά Παράδοση ερμηνεύει έγκυρα την Αγία Γραφή, αφού  και η ίδια η Αγία Γραφή είναι αποτέλεσμα /προϊόν της Ιεράς Παραδόσεως». 
2. Με μαλώνει δε ότι τάχα εγώ δεν το κάνω αυτό – ότι τάχα είμαι εκτός παράδοσης, και ότι κακώς δηλώνω στο προφίλ μου ότι είμαι Χριστιανός –ορθόδοξος. 
3. Με δασκαλεύει λοιπόν, και μου λέει, ότι… 
α) Πρέπει και εγώ, να πιστεύω στην «παράδοση» της προσκύνησης των εικόνων, αν και η αγία γραφή δεν δέχεται καμία τέτοια προσκύνηση!  β) Και εγώ λέει, θα πρέπει να πιστεύω, και στην «παράδοση» της μεσιτείας της Παναγίας και των Αγίων, αν και η αγία γραφή αναγνωρίζει μόνο μια μεσιτεία, αυτήν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! γ) Και εγώ λέει, θα πρέπει να πιστεύω, και στο «παραδοσιακό» άγιο φως, το εισαγόμενο από τα Ιεροσόλυμα, και υποδεχόμενο με τιμές αρχηγού κράτους, αφού και αυτό λέει, μια... «ιερή παράδοση» είναι! 
4. Με χαρακτηρίζει δε ως βλάσφημο και υβριστή, και για το διότι δεν παραδέχομαι ως αλάθητους διάφορους σύγχρονους ρασοφόρους γέροντες!

Ioannis Kyriakides 
Δηλαδη πρεπει να πεταξουμε τον Λογο του Θεου στον καλαθο των αχρηστων και να τον αντικαταστησουμε με τις παραδοσεις ανθρωπων για να λεγομαστε ταχα ορθοδοξοι χριστιανοι, χωρις να ειμαστε χριστιανοι; 
Μη γενοιτο! 
Ο αποστολος των εθνων Παυλος μας λεει οτι αν ερθει καποιος να μας κυρηξει αλλο ευαγγελιο απο αυτο που μας κυρηξε ο ιδιος , να ειναι αναθεμα!
https://www.facebook.com/groups/721265688083440/permalink/906273326249341/

Δεν υπάρχουν σχόλια: