Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Σχολιάζω…

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ενοριακή Νεανική Εστία Ιθάκη
26 Οκτωβρίου στις 12:19 μ.μ.
Πήραμε τα βουνά...
Μόλις ξεκίνησε η κατηχητική χρονιά, τα αγόρια της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας της εκκλησίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, κατευθύνθηκαν προς τον Όλυμπο, στο Λιτόχωρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίον, στο φαράγγι του Ενιπέα, στο γήπεδο του Πύρρου Δήμα, με τελικό προορισμό το πανέμορφο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

"των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης"???
Ενοριακή Νεανική Εστία Ιθάκη 
Καλημέρα σας. 
Οι Άγιοι Θεοπάτορες αναφέρονται ως ιστορικά πρόσωπα στο Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου.
Από αυτή την πηγή αντλούμε στοιχεία για του Αγίους μας. 
Για περισσότερα σάς προωθούμε τον σύνδεσμο με τη σελίδα του Ναού μας. 
Ευχαριστούμε πολύ! 
http://intheopatoron.blogspot.com/p/blog-page.html
Panagiotis Michalopoulos
Καλημέρα και σε εσάς, αγαπητοί φίλοι της «Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ιθάκη», της εκκλησίας «των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης», των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη!
Σας ευχαριστώ πολύ, για την απάντηση.
Λυπάμαι όμως που τα πρόσωπα αυτά -«των Αγίων Θεοπατόρων», δεν αναφέρονται ως ιστορικά πουθενά στα ευαγγέλια, στην καινή διαθήκη, ούτε και στην ιερά παράδοση.
Αναφέρονται όπως λέτε, μόνο στο λεγόμενο «Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου»! Που δεν είναι ούτε ευαγγέλιο, ούτε και του Ιακώβου… Διότι έχει χαρακτηριστεί από την Εκκλησία μας ως πλαστό, ψευδεπίγραφο, απόκρυφο, και ξεχωρίζεται ως τέτοιο –αποκόπτεται, από τα αληθινά ευαγγέλια.
Μη ξεχνάτε δε, ότι το «ευαγγέλιο» αυτό, θεωρείται και ως «πορνό» κείμενο, για μια αισχρή αναφορά του στο πρόσωπο της παρθένου Μαρίας, όταν αυτή γέννησε το Χριστό!

https://www.facebook.com/enetheopatoron/videos/698153913883075/

Δεν υπάρχουν σχόλια: