Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Panagiotis Michalopoulos: «Καλημέρα, αγαπητή Μαρκέλα! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά η δική μου η ανάρτηση, δεν έχει σχέση με τη λύση κάποιου μυστηρίου θεολογικού, αλλά με την αποκάλυψη –ξεφώνισμα, ενός ακόμα ταχυδακτυλουργικού κόλπου των παπάδων μας, κόλπου γλωσσικού -τη φορά αυτή. Το… θεομήτωρ!»

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...
Panagiotis Michalopoulos
Χθες στις 4:03 π.μ.
Σχολιαστής μας, μας είπε:
Το «Χριστοτόκος» είναι το πιο σωστό, διότι Χριστό γέννησε, και είναι σωστό, αν παραδεχτούμε βέβαια και τις δυο φύσεις του Χριστού!
Έτσι λεγόταν στην αρχή («Χριστοτόκος»), αλλά αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι άλλοι μονοφυσίτες, αυτοί που δέχονταν μόνο την ανθρώπινη φύση του Χριστού, με αποτέλεσμα οι Πατέρες μέσα στον πανικό τους, να ξεπέσουν στο άλλο άκρο και για αντίβαρο να την ονομάσουν Θεοτόκο, την παρθένα Μαριάμ.
Ο Χριστός όμως σαν θεός, δεν έχει μητέρα! Και σαν άνθρωπος, δεν έχει πατέρα! Τόσο απλά!

Το «Θεο-τόκος» και το «Θεο-μήτωρ», και το «Θεο-μάνα», και το «Θεο-γεννήτρια» δεν δηλώνει ότι γέννησε Χριστό (θεό και άνθρωπο) αλλά σκέτο θεό, και αυτό μας πάει στην αίρεση που δέχεται μόνο μια φύση του Χριστού. Αναγορεύει δε την ίδια την «δεκαπεντάχρονη κόρη της Ναζαρέτ», σε θεά, που γεννά θεό! Καθαρός παπισμός δηλαδή, που θεωρεί την Παναγία ως το τέταρτο πρόσωπο της θεότητας!

ΣΧΟΛΙΑ:
Θοδωρης Μιχαηλιδης 
Βλακιες!!! Ολα!!!!
Panagiotis Michalopoulos

Μαρκέλα Λουίζ 
Τό μέγα μυστήριο τής ευσέβειας,δηλαδή, τό πώς Ο Θεός εφανερώθει εν σαρκί στό πρόσωπο τού Ιησού,δέν μπορεί νά εξηγηθεί μέ τήν ανθρώπινη λογική ,παρά μόνο εξ αποκαλύψεως. !!!!!!!! 
Γιαυτό καί ονομάζεται ΜΥΣΤΗΡΙΟ στό λόγο Τού Θεού !!!!!!!!! 
Οταν μέ τή ΧΑΡΗ Τού Θεού γίνουμε κοινωνοί τής Θείας φύσεως ολα θά μάς γίνουν φανερά.......

Panagiotis Michalopoulos

Καλημέρα, αγαπητή Μαρκέλα!
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά η δική μου η ανάρτηση, δεν έχει σχέση με τη λύση κάποιου μυστηρίου θεολογικού, αλλά με την αποκάλυψη –ξεφώνισμα, ενός ακόμα ταχυδακτυλουργικού κόλπου των παπάδων μας, κόλπου γλωσσικού -τη φορά αυτή.
1. Έχουμε λοιπόν, και λέμε: Ο σκέτος άνθρωπος ζευγαρώνει και γεννάει άνθρωπο… Το κάθε σκέτο ζώο όπως το πρόβατο π.χ.. γεννάει πρόβατο, κλπ... Και τέλος ο μόνος αληθινός θεός, γεννάει αληθινό θεό. Αυτό το τελευταίο, αναφέρεται στο σύμβολο της πίστεως μας όταν ομολογούμε το… «και σε ένα Κύριο Ιησού Χριστό», κλπ.
2. Σχετικά δε με την ενσάρκωση του Υιού και Λόγου του θεού, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, δεν πάμε να κάνουμε τους έξυπνους ή τους πονηρούς και να αναλύσουμε το πώς και το γιατί του μυστηρίου αυτού, αν έτσι φαντάστηκες.
3. Ξέρουμε ότι η Μαριάμ ήταν άνθρωπος, κάτι που κάνεις δεν το αμφισβητεί. Ότι δεν ήταν θεά για να γεννήσει θεό -όπως την θέλουν αυτοί που της κόλλησαν το παρατσούκλι "Θεοτόκος". Ήταν άνθρωπος η Μαριάμ και με πνεύμα άγιο γέννησε τον Χριστό που είναι τέλειος θεός και τέλειος άνθρωπος.
4. Το θέμα είναι απλό: Γέννησε Χριστό, που δεν είναι μόνο θεός όπως θέλουν κάποιοι μονοφυσίτες, ή μόνο άνθρωπος όπως θέλουν κάποιοι άλλοι, επίσης μονοφυσίτες.
Άρα, δεν είναι ούτε Θεοτόκος, ούτε και ανθρωποτόκος.
Είναι Χριστοτόκος!
5. Εύχομαι, όταν με τη ΧΑΡΗ Τού Θεού γίνεις κοινωνός της θεανθρώπινης φύσεως του Κυρίου, να φωτιστείς και εσύ, σαν μέλος τότε της αληθινής Εκκλησίας του, και να σου γίνουν όλα φανερά -και σε εσένα, καλή μου φίλη!
Καλή σου μέρα, καλή Κυριακή!

Μαρκέλα Λουίζ 
Καλημέρα καί από εμένα.!!!!!!! 
Ευχαριστώ γιά τήν ευχή σας !!!
Αντεύχομαι. 
Αυτά τά τόσο σοβαρά θέματα τής πίστης θέλουν πολύ συζήτηση.......
Δέν νομίζω ομως οτι εδώ ειναι τό κατάλληλο μέρος.....
Μακάρι νά ειμασταν κοντά καί θά συζητούσαμε .....ατελείωτα.......
Panagiotis Michalopoulos 
ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΕΔΩ:
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1899400276789309

Δεν υπάρχουν σχόλια: