Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Η κινηματογραφική εταιρία «Άρπα-Κώλα-&-Ξεκώλλα», σεναριογραφεί «στο πόδι». Η δε αλαλούμ σκηνοθεσία της, επιβάλει…

ΔΙΑΒΑΖΩ:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3749324945311&set=t.100002472031931&type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Η κινηματογραφική εταιρία «Άρπα-Κώλα-&-Ξεκώλλα», σεναριογραφεί «στο πόδι». Η δε αλαλούμ σκηνοθεσία της, επιβάλει… 
1. Να είναι νύχτα η γέννηση, για να φαίνεται και ο πανάκριβος (για την υπερπαραγωγή αυτή) προβολέας ο οποίος στέλνει -από τον ουρανό, τη δέσμη αυτή του φωτός, κατευθείαν στο πρόσωπο του μωρού… 
2. Το μωρό, να έχει και το πιο μεγάλο φωτοστέφανο, σαν πρωταγωνιστής άλλωστε και του όλου έργου. 
3. Να γυρίζεται η σκηνή σε μια εντυπωσιακή σπηλιά, σαν κάτι το πιο κυριλέ, το πιο μουράτο μέρος, από ένα κοινό φτηνό αχούρι.
4. Να υπάρχει κάτι το πολύ συγκινητικό και άκρως συναισθηματικό, αλλά και με μια δόση θρίλερ, όπως το να είναι η μαμά μια ανήλικη δεκαπεντάχρονη ανύπαντρη (χαίρε ανύμφευτη) μητέρα… Και ο δήθεν πατέρας, να μην είναι κανονικός πατέρας, αλλά ένας καλός άνθρωπος, ο προστάτης της μικρής μαμάς, ένα γεροντάκι 80 ετών ακριβώς -όπως λένε τα ορθόδοξα κιτάπια. 
5. Οι μάγοι που κανονικά έφτασαν στον Χριστό όταν ήταν πια δυο χρόνων περίπου, και τον ζητούσαν από τον Ηρώδη Ιεροσόλυμα, μπαίνουν κι αυτοί στο κάδρο της σκηνής της στιγμής της γέννησης, στη φάτνη της Βηθλεέμ… Έτσι, για ένα πιο εντυπωσιακό –χολιγουντιανό, εφέ!
6. Αν και είναι χειμώνας, 25 Δεκεμβρίου, δεν δείχνουμε χιόνια και έλατα, αλλά κάτι βοσκούς –τρελούς του χωριού, που χειμωνιάτικα και νυχτιάτικα έβγαλαν έξω τα πρόβατα για να τα βοσκίσουν και να τα ψοφήσουν από το φοφόκρυο!
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ioannis Kyriakides 
Μα οι μαγοι γιατι δεν προσκυνουν και την Μαριαμ; 
Μηπως δεν την προσεξαν η μηπως την υποτιμησαν;
Panagiotis Michalopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: