Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Panagiotis Michalopoulos, προς Ntinas Paidopoylon: 1. «Ποιες Σύνοδοι, θέσπισαν ποιους κανόνες; Πείτε μας -έτσι περιληπτικά, περί τίνος πρόκειται, για να πάρουμε μια ιδέα. Ευχαριστώ!» 2. «Μήπως λοιπόν -μετά από όλα αυτά, είμαστε τελικά παράνομοι όλοι οι «ορθόδοξοι»; Μήπως δεν ακολουθούμε κανόνες που αγνοούμε, και γι αυτό είμαστε κάτι σαν παρα-εκκλησιαστικοί, κατά το παρακρατικοί; Ιδού η απορία!»

ΣΧΟΛΙΟ:
Ioannis Kyriakides 
Τι να κανουμε τους ιερους κανονες οταν παραβαινομε τις βασικες εντολες του Λογου του Θεου;
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1888501891212481
ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ntinas Paidopoylon
22 ώρες πριν
Οι Όροι και οι Κανόνες των Συνόδων
Όρος σημαίνει όριο και σύνορο της αλήθειας, γι’ αυτό και όταν αναφερόμαστε σε συνοδικούς Όρους θα πρέπει να θεωρούμε πάντοτε ότι πρόκειται για τις διατυπώσεις εκείνες των σημείων της πίστεως που καταρτίστηκαν με την έμπνευση και την επιστασία του Αγίου Πνεύματος, έτσι ώστε να προσδιορίσουν τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την πλάνη, την ορθοδοξία και την αίρεση.

Συνοδικοί Όροι συνεπώς είναι τα κείμενα εκείνα, στα οποία παρατίθεται η σώζουσα αλήθεια της Εκκλησίας, το περιεχόμενο των οποίων αποτελεί στην πραγματικότητα τη φωνή του Θεού στην ιστορική πορεία της για τη σωτηρία του Λαού του.
Κανόνας σημαίνει το όργανο που χρησιμοποιούμε για να χαράξουμε μια ευθεία γραμμή, η και χαρακτηρίζεται μεταφορικά καθετί που χρησιμεύει ως πρότυπο και οδηγός, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα...

ΣΧΟΛΙΑ:

Panagiotis Michalopoulos 
Ποιες Σύνοδοι, θέσπισαν ποιους κανόνες;
Πείτε μας -έτσι περιληπτικά, περί τίνος πρόκειται, για να πάρουμε μια ιδέα.
Ευχαριστώ!

Ntinas Paidopoylon

Panagiotis Michalopoulos 
Ntinas Paidopoylon,
Αυτή είναι η περίληψη...
για να δούμε αν είμαστε μέσα στους κανόνες, ...
αν είμαστε ορθόδοξοι;
Ένα κατεβατό στα αρχαία;
 

Ntinas Paidopoylon 
Κ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΕ, ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΩ ΧΡΟΝΟ) ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΕΔΩ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΤΕ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΤΕ.
OI ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΝΤΩΣ, ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗΝ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΠΙΣΤΙΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ. 

ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ-ΘΕΜΕΛΙΑ, ΕΣΤΗΡΙΧΘΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΣΑΝ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Η ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ.
ΑΥΤΟΙ ΔΕ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗΝ ΑΤΤΙΚΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟΝ ''ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ'' ΧΩΡΟ, ΕΠΕΙΤΑ ΔΕ ΗΡΘΕ (ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ) ΚΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ, ΠΟΥ ΩΜΙΛΕΙΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΟΝ. 

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΗΣ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ-ΘΕΟΛΟΓΩΝ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗΝ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.


Panagiotis Michalopoulos 
Ntinas Paidopoylon,
Κρίμα! Και ας συνοψίσουμε:
1. Έχουμε λοιπόν καταρχήν, τη λεγόμενη Κυριακή Προσευχή, το «Πάτερ ημών», τα λόγια του Κυρίου, που έχουν ερμηνευτεί και όλοι τα ξέρουμε απέξω -από παιδιά, και τα καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά.
2. Έχουμε και το Σύμβολο της Πίστεως, που το ακούμε και αυτό σε κάθε θ. λειτουργία, και έχουμε εξοικειωθεί και με αυτό!
3. Από δε την Παλαιά Διαθήκη, έχουμε και τις πασίγνωστες 10 εντολές που υποτίθεται ότι τις ακολουθούμε πιστά εμείς (η ορθόδοξη εκκλησία δηλαδή), και δεν παραβαίνουμε επίσημα καμιά από αυτές, ούτε καν αυτήν την βασική που λέει να προσκυνάμε μόνο τον θεό, και να μην κατασκευάζουμε είδωλα –εικόνες και να τα λατρεύουμε!
4. Αλλά μας λέτε σήμερα -με την σχετική σας ανάρτηση, ότι δεν μας φτάνουν όλα αυτά τα παραπάνω -για να θεμελιώσουμε μέσα μας την ορθόδοξη πίστη μας, αλλά πρέπει να ακολουθούμε και κάποιους μυστηριώδης ιερούς κανόνες…
5. Τους οποίους ωστόσο φαίνεται να τους αγνοούν οι πάντες! 

Σχεδόν κανείς μας δεν ξέρει τίποτε σχετικό με αυτούς! 
Ούτε καν πόσοι είναι, ούτε και το τι περίπου λέγουν… 
Και «ανάθεμα» -που λένε, αν βρίσκεται κάποιος απλός πιστός που να ξέρει έστω και έναν από αυτούς τους κανόνες!
6. Πλήρης άγνοια λοιπόν, τόσο από τους ιερείς μας –και όχι μόνο από τους ολιγογράμματους από αυτούς… 

Πλήρης αγνοία, και από το σύνολο σχεδόν του ποιμνίου της Εκκλησίας.
7. Μήπως λοιπόν -μετά από όλα αυτά, είμαστε τελικά παράνομοι όλοι οι «ορθόδοξοι»; Μήπως δεν ακολουθούμε κανόνες που αγνοούμε, και γι αυτό είμαστε κάτι σαν παρα-εκκλησιαστικοί, κατά το παρακρατικοί;
Ιδού η απορία!

https://www.facebook.com/kairoi.apostasias/posts/1734742063310663
Σχετικό: 
Ntinas Paidopoylon
https://www.facebook.com/kairoi.apostasias

Δεν υπάρχουν σχόλια: