Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

1. Εγώ, ο γνωστός και ως «ο γέρων Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ο Αργυροπολίτης, - ο μπλόγκερ»… 2. Ως ιερέας δε, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλαδή ως χειροθετημένος Αναγνώστης… 3. Δηλώνω δημοσίως -επισήμως, ότι…

Α) Δηλώνω ότι…
1. Ως ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, χειροθετημένος Αναγνώστης για χειρός του αγίου επισκόπου Φλώρινας Αυγουστίνου Καντιώτη –από τα νιάτα μου, στα 25 μου…
2. Ήδη δε γέροντας 73 ετών…
3. Γνωστός, και ως «ο γέρων Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ο Αργυρο-πολίτης, - ο μπλόγκερ»…
4. Κ
ατοικοεδρεύων μεν στο Άνω Ελληνικό, στο όριο με την Αργυρούπολη… Αλλά…
α) Στην Αργυρούπολη -στην κεντρική πλατεία, ήταν η έδρα της ξένης τεχνικής εταιρίας μελετών όπου εργαζόμουν όταν ήρθα και εγκαταστάθηκα εδώ -από την Άνω Δάφνη Αττικής, το 1974…
β) Στον δε ιερό ναό της αγίας Βαρβάρας –μητροπολιτικό ναό της Αργυρούπολης (ήταν τότε και η ενορία μου), ήμουν τότε (1976 -1977) ο Κατηχητής, ο τοποθετημένος από τον τοπικό μητροπολίτη, τον πρώτο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, τον αείμνηστο Χρυσόστομο Βούλτσο.

Β) Δηλώνω λοιπόν ότι…
1. Δεν θέλω να με αγιοποιήσουν, διότι Άγιοι είμαστε ήδη όλα τα μέλη της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας.
2. Να μην τολμήσουν δε να με γελοιοποιήσουν και εμένα -αγιογραφώντας με, με εκείνο το σκάφανδρο στο κεφάλι, το βουδιστικό φωτοστέφανο.

3. Ούτε με ράσα να τολμήσουν να με δείχνουν, αφού ποτέ δεν φόρεσα τέτοια… Ούτε και να κρατώ κανέναν λιβανιστήρι, διότι δεν λιβάνισα –δεν κολάκευσα κανέναν πότε! 
Ξέρουμε δε, ότι τέτοια αισχρή γελοιοποίηση κάνουν σήμερα -οι άθλιοι αγιογράφοι, στον πρωτομάρτυρα Στέφανο! Του φορούν αυτήν την γελοία στολή που φορούν τα διακάκια τα σημερινά, τα γιουσουφάκια των δεσποτάδων, που τα βλέπουμε δυο –δυο μπροστά στον θρονιασμένο δεσπότη στο ναό, να τον προσκυνούν και να τον λιβανίζουν δαιμονιωδώς!
4. Δεν θέλω επίσης να με τιμούν, ούτε και με όλα αυτά τα βουδιστικά μας στοιχεία λατρείας, δηλαδή τα κεριά, τα καντήλια και τα λιβάνια!
5. Το κυριότερο δε, δεν θέλω κανέναν νεο-ορθόδοξο, νεο-ειδωλολάτρη να με προσκυνάει εικονικά… Διότι ο λόγος του θεού απαγορεύει την κατασκευή και την λατρεία των ειδώλων –γενικώς… Και η αναφορά του (του λόγου του θεού) σε προσκύνηση, είναι μόνο για τον θεό! Μόνο!
Αυτά!

Panagiotis Michalopoulos
Είναι λοιπόν γυναικείος ο σκελετός του Εφραίμ στη Ν. Μάκρη; 
Γιατί η ηγουμένη δεν δεχόταν σχετικό τεστ που πρότεινε ο μητροπολίτης;
Ioannis Kyriakides 
Απολυτα ορθος φιλτατε!
Ioannis Kyriakides 

Τι κριμα! 
Η πιστη μας να εστιαζεται σε σκελετους, λειψανα και καθε ειδους ειδωλα!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1892043624191641


ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ: 
Αλέξανδρος Αλέξανδρος
1 ώρα πριν
«Δεν πρέπει να μισούμε τους αιρετικούς, αλλά την αίρεση, όχι τον άνθρωπο, αλλά την πονηρή πράξη, την διεφθαρμένη γνώμη.»
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)
 

Panagiotis Michalopoulos
Σχετικό: 

«1. Δεν πρέπει να μισούμε τους ορθόδοξους αιρετικούς, αλλά την όποια αίρεση εκφράζουν και αυτοί – είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα… 
2. Όχι τον άνθρωπο –τον θεούσο ή την θεούσα της εκκλησίας, αλλά την κάθε πονηρή τους πράξη, την κάθε διεφθαρμένη γνώμη τους!»
(Γέρων Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ο Αργυροπολίτης, - ο μπλόγκερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: