Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Α) θαύμα –θαύμα! 1. Το Κράτος (η Περιφέρεια Ηπείρου), χρηματοδοτεί την Εκκλησία (π.χ. και την υπηρεσία «Ιεράς» Μητροπόλεως Ιωαννίνων), για να κάνει λίφτινγκ στις εικόνες των τρούλων των ναών! Ο προηγούμενος μητροπολίτης, είχε χαρακτηρίσει «ξόανα» τις εικόνες όταν κακώς χρησιμοποιούνται. Και στο συγκεκριμένο λίφτινγκ, βλέπουμε το πρώτο και καλύτερο ξόανο, δηλαδή αυτήν την βλάσφημη εικόνα της αγίας τριάδας. 2. Και μετά απορούμε γιατί ρίχνει ο θεός φωτιά να μας κάψει, και ο Αμβρόσιος τα ρίχνει όλα στον Τσίπρα! Β) θαύμα –θαύμα! 3. Την Κυριακή στους ναούς μας, σε όλη την επικράτεια, θα σας χώσουν κατά τη θ. λειτουργία, ένα δίσκο στη μούρη και θα σας ζητήσουν χρήματα που θα σταλούν λέει στην «φτωχή» μητρόπολη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωροπού, στην οποία ανήκει και η περιοχή της Ραφήνας που έχει πληγεί από την θεομηνία της πυρκαγιάς την περασμένη Δευτέρα. 4. Μιλάμε για την μητρόπολη που εκεί κοντά, δηλαδή στη Ν. Μάκρη, έχει και το μεγαλύτερο χρυσορυχείο θρησκεμπορίου της ορθοδοξίας: τον γυναίκειο σκελετό του Εφραίμ! 5. Μάγκες, ξηλωθείτε! Ο διάβολος έχει πολλά παγκάρια!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=410458916143173&id=100015372030763
ΔΙΑΒΑΖΩ:
π. Ηλίας Σέπερης
1 ώρα πριν
Καλημερα! Καλο Σαββατοκύριακο!
"Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς (Γεν.1,3)"
Καθαρισμός των φουρνικών (τρούλων)
στον ιερό ναό Περιβλέπτου πόλεως. Έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ηπείρου και υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία της Ιερας Μητροπόλεως Ιωαννίνων!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ;
 Panagiotis Michalopoulos
Α) θαύμα –θαύμα! 
1. Το Κράτος (η Περιφέρεια Ηπείρου), χρηματοδοτεί την Εκκλησία (π.χ. και την υπηρεσία «Ιεράς» Μητροπόλεως Ιωαννίνων), για να κάνει λίφτινγκ στις εικόνες των τρούλων των ναών! Ο προηγούμενος μητροπολίτης, είχε χαρακτηρίσει «ξόανα» τις εικόνες όταν κακώς χρησιμοποιούνται. Και στο συγκεκριμένο λίφτινγκ, βλέπουμε το πρώτο και καλύτερο ξόανο, δηλαδή αυτήν την βλάσφημη εικόνα της αγίας τριάδας. 
2. Και μετά απορούμε γιατί ρίχνει ο θεός φωτιά να μας κάψει, και ο Αμβρόσιος τα ρίχνει όλα στον Τσίπρα!
Β) θαύμα –θαύμα!  
3. Την Κυριακή στους ναούς μας, σε όλη την επικράτεια, θα σας χώσουν κατά τη θ. λειτουργία, ένα δίσκο στη μούρη και θα σας ζητήσουν χρήματα που θα σταλούν λέει στην «φτωχή» μητρόπολη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωροπού, στην οποία ανήκει και η περιοχή της Ραφήνας που έχει πληγεί από την θεομηνία της πυρκαγιάς την περασμένη Δευτέρα. 
4. Μιλάμε για την μητρόπολη που εκεί κοντά, δηλαδή στη Ν. Μάκρη, έχει και το μεγαλύτερο χρυσορυχείο θρησκεμπορίου της ορθοδοξίας: τον γυναίκειο σκελετό του Εφραίμ! 
5. Μάγκες, ξηλωθείτε! Ο διάβολος έχει πολλά παγκάρια!
ΣΧΕΤΙΚΟ:
 π. Ηλίας Σέπερης

Εισαγωγική κάρτα
Δουλεύει στην εταιρεία Ιερα Μητροπολις Ιωαννινων
Σπούδασε Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας 
ΑΠΘ στο ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ
Πήγαινε στο ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τόπος διαμονής: Ιωάννινα
Τόπος καταγωγής: Ιωάννινα
Παντρεμένος

https://www.facebook.com/profile.php?id=100015372030763
Διαβάζω:
Μεσογαίας Νικόλαος: «Για ό,τι συνέβη δε φταίει ο Θεός, αλλά εμείς»
Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018. 20:58
Οι μέρες αυτές πρέπει να γίνουν μέρες έντονης και αληθινής προσευχής, όχι μόνο για τους κοιμηθέντας αδελφούς μας αλλά κυρίως για τους κατατραυματισμένους συγγενείς και φίλους τους και επίσης για τους ναρκωμένους και μουδιασμένους εαυτούς μας• «Διό τας παρειμένας χείρας και τα παραλελυμένα γόνατα ανορθώσατε και τροχιάς ορθάς ποιήσατε τοις ποσίν υμών» (Εβρ. ιβ΄ 12), κατά την προτροπή του Αποστόλου Παύλου.
Πριν από 13 περίπου χρόνια έζησα ένα ανάλογο δράμα στο Γραμματικό, όταν με την πτώση ενός αεροπλάνου βρέθηκαν απανθρακωμένα 121 πτώματα συνανθρώπων μας, κυρίως Κυπρίων.
Το δράμα που συνάντησα ήταν απερίγραπτο. Το δάκρυ ανεξάντλητο, ο πόνος απροσμέτρητος. Αυτό όμως που τους στήριξε ήταν κυρίως η πίστη τους. Αυτή τους κράτησε αυτή και τους ανέστησε. Σήμερα πολλοί από αυτούς ζούν και πολύ αληθινά. Πατούν σταθερά στα πόδια τους. Ο απόηχος του πόνου και του θρήνου τους είναι πλέον μια νότα αληθινής ζωής με πίστη στον Θεό, νόημα και αξιοπρέπεια.
Και ένα τελευταίο• καιρός να μάθουμε από τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Για ο,τι συνέβη δεν φταίει ο Θεός• φταίμε εμείς. Είναι ανάγκη να αναστηθεί στη ζωή μας πρωτίστως η πίστη στον Θεό και στη συνέχεια η σύνεση. Θα μπορούσε κάλλιστα αυτή η τραγική δοκιμασία να μεταστραφεί σε αφύπνιση και αλλαγή πορείας. Κάτι τέτοιο είναι μονόδρομος και επιταγή.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης για συμπαράσταση η Μητρόπολή μας θα διενεργήσει, μάλιστα κατά προτροπήν και της Ιεράς Συνόδου, έκτακτη «λογία» σήμερα Κυριακή 29 Ιουλίου σε όλους τους ναούς μας. Σας προτρέπω όλοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, να γίνουμε μέρος αυτής της καθολικής συστράτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: