Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Βέβαια, αγαπητή Νικολία, στο να εξιλεωθούμε –που λες, δεν δρα μαγικά η απλή επίσκεψη μας –η βόλτα μας, στην εκκλησία της γειτονιάς μας… Στο να εξιλεωθούμε, δεν δρα μαγικά ούτε και μια μηχανική –τυπική γονυκλισία. Το έλεος του θεού, αγαπητή Νικολία έρχεται σε εμάς, μόνο με αληθινή μετάνοια, μόνον αν γονατίσει και ο εγωισμός μας… Μόνο με τη σωστή πίστη (αυτή που γεννιέται μέσα μας, μετά από τη μελέτη και την ακρόαση του λόγου του θεού), με τη σωστή πίστη στον Χριστό, που αυτή είναι που σώζει τελικά. Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πάτερ Φανούριος
17 ώρες πριν

Ένας άνθρωπος που έχει εγκαταλείψει τον αγώνα για να γίνει καλύτερος, που καθημερινά πληγώνει και βασανίζει συνειδήσεις και ανθρώπους, που κάνει εύκολα τα κακό στους άλλους, με ποιο δικαίωμα να ζητά αγάπη από τον Θεό;
Αν μάθει να αγαπά αυτός τους άλλους, τότε και η αγάπη του Θεού θα έρθει να βρεί αυτόν και να είναι πάντα μαζί του.
Φανούριος Ιερομόναχος

ΣΧΟΛΙΑ:

Nikolia Zhkoy 
πηγαινουν στην εκκλησια ανελλιπως κανουν γονυκλισιες πιστευοντας ότι θα εξιλεωθουν αλλα ματαια
Panagiotis Michalopoulos 

Βέβαια, αγαπητή Νικολία, στο να εξιλεωθούμε –που λες, δεν δρα μαγικά η απλή επίσκεψη μας –η βόλτα μας, στην εκκλησία της γειτονιάς μας… Στο να εξιλεωθούμε, δεν δρα μαγικά ούτε και μια μηχανική –τυπική γονυκλισία.
Το έλεος του θεού, αγαπητή Νικολία έρχεται σε εμάς, μόνο με αληθινή μετάνοια, μόνον αν γονατίσει και ο εγωισμός μας… Μόνο με τη σωστή πίστη (αυτή που γεννιέται μέσα μας, μετά από τη μελέτη και την ακρόαση του λόγου του θεού), με τη σωστή πίστη στον Χριστό, που αυτή είναι που σώζει τελικά.
Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο!
https://www.facebook.com/fanouriosIII/posts/178429346316609

Δεν υπάρχουν σχόλια: