Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ερώτηση θεολογικής φύσεως: «Ήταν λοιπόν επίπεδη –και όχι στρογγυλή, η Γη, τότε που ο Ματθαίος έγραψε το ευαγγέλιο του, και περιέγραφε τους πειρασμούς του Κυρίου στην έρημο, κατά την συνάντηση του με τον «μέγα καναλάρχη» Διάβολο;

Διαβάζω ένα σχόλιο:
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 4
Τότε ὁ Ἰησοῦς ἀνήχθη εἰς τὴν ἔρημον ὑπὸ τοῦ Πνεύματος, πειρασθῆναι ὑπὸ τοῦ διαβόλου…«Πάλιν παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος εις όρος πολύ υψηλόν, και δεικνύει εις αυτόν πάντα τα βασίλεια του κόσμου και την δόξαν αυτών,  και λέγει προς αυτόν• ταύτα πάντα σοι δώσω, εάν πεσών προσκυνήσης μοι.» 

Για να τον ανεβάσει (βάσει διήγησης) ο Σατανάς τον Κύριο σε ένα πολύ υψηλό βουνό και Αυτός να μπορεί να δει όλα τα βασίλεια της γης, άρα, αυτά πρέπει να ήταν όλα μπροστά Του, άρα, θα πρέπει η γη να είναι επίπεδη για να γίνει αυτό και όχι στρογγυλή που είναι, ΑΡΑ πάλι, η Γραφή έχει μεγάλο λάθος! Ο Ματθαίος και ο Κύριος που υποτίθεται του είπε το συμβάν, θεωρούσαν έτσι ότι η γη είναι επίπεδη, οπότε έσφαλαν.
Απαντώ:
Μα ακόμα και να θεωρούσε ο Ματθαίος, ο λόγος του θεού τέλος πάντων, ότι η Γη είναι επίπεδη, δεν θα αποδεικνυόταν σοβαρός –πειστικός, αν προσπαθούσε να μας πείσει ότι μπορεί κάποιος να δει τι γίνεται σε όλη την «επίπεδη» Γη, αν ανέβει σε ένα βουνό, όσο ψηλό και αν είναι αυτό. Και μάλιστα να μπορεί από εκεί πάνω να ξεχωρίσει και τα βασίλεια, και να διαπιστώσει και τη δόξα τους.
Προφανώς ο διάβολος έκανε ένα θαύμα –όπως και το να εμφανιστεί μπροστά στον Χριστό και να του μιλάει, για να εντυπωσιάσει τον Χριστό, να τον χαζέψει! Του έδωσε την ψευδαίσθηση ότι τον έχει ανεβάσει τόσο ψηλά, που να μπορεί να δει -σαν σε παγκόσμια τηλεόραση, τα πάντα. Αυτά που θα του χάριζε υποτίθεται, αν τον προσκυνούσε.
Ο Χριστός, που δεν θέλει να αποκαλύψει στον Πονηρό ποιος είναι (Υιός θεού, κλπ), συμμετέχει φαινομενικά στο παιχνίδι, και απάντα στο διάβολο σαν ένας καλός θρησκευτικός άνθρωπος, ότι δηλαδή μόνο το θεό προσκυνάμε! Και ο διάβολος το έχαψε αυτό, ότι δηλαδή είχε να κάνει με ένα ακόμα ακίνδυνο ανθρωπάκι, και τον άφησε ήσυχο! Χα!
https://www.facebook.com/alex.tomaras.3/posts/1895546087143346
 

Παρόμοια απάντησε και ο χρήστης...
Αντόνιο Εσπεράντο Χούλιο
Πώς είναι δυνατόν έστω και σε έναν επίπεδο πλανήτη να δει ο Άνθρωπος Χριστός όλα τα βασίλεια καθόσον υπάρχει όριο στην όραση λόγο απόστασης.
Μάλιστα το κείμενο μας λέει ότι ο σατανάς έδειξε (ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΑΥΤΩΝ). Αυτό κι’ αν είναι αδύνατο να το δει κάποιος απο ενα βουνό... Προφανώς λοιπόν κατ’ εμε, ο σατανάς ως πνεύμα που είναι, έδειξε κάποιο όραμα των βασιλείων της γης και της δόξας που είχε το κάθε ενα απο αυτά...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
https://www.facebook.com/alex.tomaras.3/posts/1895546087143346

Δεν υπάρχουν σχόλια: