Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Αναστάσιμος προβληματισμός…

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ:
Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι ενώ ο Κύριος εμφανιζόταν με άλλη μορφή στους μαθητές μετά την ανάσταση του, ο Θωμάς θέλει να πειστεί με ψηλάφηση των πληγών από τα καρφιά στα χέρια και από τη λόγχη στην πλευρά… Ενός σώματος του Χριστού διαφορετικού, που μπορούσε και περνούσε ακόμα και μέσα από κλειστές πόρτες!
Τελικά τον είδε, και τον αναγνώρισε –τον ομολόγησε ως θεό, χωρίς καν να χρειαστεί να τον ψηλαφίσει!
Εντύπωση προξενεί και το γεγονός ότι το νέο σώμα του Χριστού, το αλλαγμένο ως προς το προηγούμενο το φθαρτό –το θνητό, διατηρούσε τις πληγές!
Το νέο σώμα το άφθαρτο, διότι το προηγούμενο δεν ήταν.
Είδαμε τη φθορά από την κακοποίηση με τα μαστιγώματα και το αγκαθωτό στεφάνι, είδαμε και το θάνατο, το νερό και το αίμα που βγήκε μετά από το λόγχισμα!
Θα μπορούσαν και να τον είχαν κάψει οι ρωμαίοι μετά, και οι μαθητές να ενταφίαζαν τη στάχτη του.
Άρα ο Κύριος έλαβε νέο σώμα που δεν ήταν απαραίτητο να έχει και πληγές! Σταυρώθηκε ο θεάνθρωπος, πέθανε σαν άνθρωπος (παρέδωσε το πνεύμα, την θεότητα), πήγε με τους νεκρούς στον Άδη η ψύχη του, και μετά από τρεις μέρες αναστήθηκε, δηλαδή η ψυχή του έλαβε νέο σώμα, όχι απαραίτητα εκείνο που ενταφιάστηκε!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Μοραίτης μοργήας 
ΠΡΟΤΟΝ Ο ΚΥΡΗΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΕΡΗ ΤΟΥ ΘΟΜΑ ΚΕ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΣ ΠΛΗΓΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΑΡΣΑΝ ΟΛΗ 
ΤΡΗΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑΤΟΥΣ 
ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΗΜΕ ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ
Panagiotis Michalopoulos 
Καλημέρα, καλή Κυριακή! Χριστός ανέστη!
1. Θα ξεκινήσω από το τελευταίο που είπατε -άγιε αδελφέ, για να σας πω ότι δεν χρειάζεται να είμαστε του πανεπιστήμιου για να κάνουμε μια απλή συζήτηση.
2. Λέτε ότι έφαγε μπροστά τους. Σωστό! Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Είχε σώμα -όπως λέω και εγώ, δεν ήταν φάντασμα, και μπορούσε –αν ήθελε και να τρώει, αν και είχε σώμα αθάνατο το οποίο δεν εξαρτιόταν από την τροφή για να ζήσει! Μη ξεχνάμε ότι στην ελληνική μυθολογία έχουμε τους 12 ολυμπίους θεούς, αθανάτους υποτίθεται, που όμως έτρωγαν –μαζί με τις θεές αμβροσία και έπιναν νέκταρ! Χα!
3. Λέτε ότι ο Κύριος πήρε το χέρι του Θωμά και το έβαλε στις πληγές. Αν θυμάμαι καλά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στα ευαγγέλια. Απλά ο Θωμάς το ζήτησε, ο Κύριος το δέχτηκε, αλλά τελικά ο Θωμάς πείστηκε και δεν έκανε την ψηλάφηση. Αναφώνησε αμέσως εκείνο το ο Κύριος μου και ο θεός μου! 
Διότι αυτό του έλεγε η καρδιά του από την παρουσία και μόνο του Κυρίου! 
Παρουσία ενός αγνώστου στην ουσία, αφού ο Κύριος παρουσιαζόταν με άλλη μορφή («εν ετέρα μορφή») και αργούσαν να τον αναγνωρίσουν! Τον αναγνώριζαν μόνον όταν Εκείνος ήθελε, ασφαλίζοντας τα μάτια τους τα... «κρατημένα»!
Μοραίτης μοργήας 
ΠΡΟΤΟΥ ΤΟΝ ΔΗ Ο ΘΟΜΑΣ Η ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΗΟΝ ΗΔΑΝΕ;
ΚΕ Ο ΘΟΜΑΣ ΠΗΟΝ ΗΔΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΗΝΗΣΕ;
ΕΣΗ ΑΜΑ ΔΗΣ ΤΟ ΑΜΑΞΗ ΣΟΥ ΤΗ ΘΑ ΠΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΟΡΗΖΟ? 
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΛΕΟ 
Panagiotis Michalopoulos 
Ευπρόσδεκτη η αγάπη σου αδελφέ, και σε ευχαριστώ γι αυτό. Τιμή μου που συζητούμε μαζί, με αυτήν την αγάπη του Χριστού, για οδηγό!
Να σου απαντήσω λοιπόν, ποιοι και πώς το είδαν.
1. Πρώτη η Μαρία η Μαγδαληνή, έξω από τον τάφο. Δεν τον γνώρισε, και τον πέρασε για τον κηπουρό!
2. Μετά οι μαθητές στο υπερώο! Τον πέρασαν για φάντασμα!
3. Μετά ο Θωμάς!
4. Μετά οι δυο μαθητές -στο δρόμο προς Εμμαούς, που ήταν μαζί τους συνοδοιπόρος, συζητούσαν μαζί του, αλλά δεν τον γνώρισαν, νόμιζαν ότι μιλούν με έναν ξένο!
5. Επίσης στο ψάρεμα που είχαν πάει οι άλλοι μαθητές και αυτός ήταν στην παραλία καθώς επέστρεφαν, και πάλι δεν τον γνώρισαν στην αρχή!
Στο είπα φίλε μου…
Τα λόγια ότι παρουσιαζόταν "με άλλη μορφή", και ότι "κρατούντο" τα μάτια τους να μην τον γνωρίζουν, δεν είναι δικά μου αλλά του ευαγγελίου. Αν θέλεις να διαφωνήσεις, διαφώνησε με αυτό! Χα!
Αυτά, με αγάπη!

https://www.facebook.com/groups/1483698261944862/permalink/1948895065425177/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: