Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ποιοι κοιμούνται στα νεκροταφεία, και τα έχουν κάνει κοιμητήρια;

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ...
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΘΕΜΑ:
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Ποιοι κοιμούνται στα νεκροταφεία, και τα έχουν κάνει κοιμητήρια;

Costas Froso Lenis 
Στο βιβλίο μου, "Ο Ιησούς Φέρνει ελευθερία στους Αιχμαλώτους", αναφέρομαι σε κάποια άλλα "κοιμητήρια", τα οποία αποκαλώ "υπνωτήρια". Ίσως το βρείτε αυτό το θέμα ενδιαφέρον. Είναι κάτω από τον υπότιτλο, α) Το όνειρο περί της αυλής των Οικοδόμων, σελίδα 188. Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μου www.thebiblestudy.ca Κάντε κλικ στην Ελληνική σημαία.
Panagiotis Michalopoulos 

Σας ευχαριστώ φίλτατε για το σχόλιο και την παραπομπή στο κείμενο σας για τους πνευματικά νεκρούς. Το διάβασα και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια!
Το δικό μου όμως σχόλιο, αναφερόταν στους σωματικά νεκρούς, σε εκείνους που οι ψυχές τους πέρασαν στην αιωνιότητα και τα σώματα τους στο νεκροταφείο που λέγεται και κοιμητήριο.
Και πάλι σας ευχαριστώ!
Panagiotis Michalopoulos 

Γράφει ο φίλος μου στο βιβλίο του "Ο Ιησούς Φέρνει ελευθερία στους Αιχμαλώτους", σελίδα 212:
Το Άγιο Πνεύμα […] τους βοηθάει (εκείνους που έχουν προσωπική σχέση με τον Θεό) να εκδηλώσουν στη ζωή τους τον καρπό Του ο οποίος είναι αγάπη, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια (Γαλάτας 5[ε ́] : 22,23).
Αντιθέτως, η «παγίδα» κρατάει (εκείνους που πέφτουν μέσα της) απασχολημένους με εορτές, πανηγύρια, και άλλους θρησκευτικούς τύπους και έθιμα τα οποία είναι αρεστά στους ανθρώπους διότι διασκεδάζουν.
Και εκείνοι που δεν έχουν μια προσωπική σχέση με τον Θεό, τις βλέπουν σαν μια ευκαιρία να εκδηλώσουν τα έργα της σαρκός τα οποία είναι μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια, ειδωλολατρία, φαρμακεία, ζηλοτυπίες, μέθη, και τα τοιαύτα (Ησαΐας 1[α ́] : 10 - 18 . Γαλάτας 5[ε ́] : 16 - 21).
Βρισκόμενοι απασχολημένοι με γιορτές και πανηγύρια, οι άνθρωποι δεν σκέπτονται ότι χρόνο με το χρόνο η ζωή παρέρχεται και η πλειονότητα των αιχμαλώτων μέσα στη θρησκευτική «παγίδα», συνεχίζουν να κοιμούνται μέσα στις σκοτεινές τους «τάξεις», στερούμενοι την αιώνια φωτιά του Αγίου Πνεύματος!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Costas Froso Lenis

Owner στην εταιρεία granada restaurant
Μαρτίου 1985 έως σήμερα
Τόπος διαμονής: Powell River, British Columbia
Τόπος καταγωγής: Salamís, Attiki, Greece
Παντρεμένος
Παντρεμένος από 2 Δεκεμβρίου 1967
https://www.facebook.com/costas.lenis.5
ΓΡΑΦΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ:
Προσδοκώ, Ανάσταση Νεκρών…
Αφού βέβαια ξυπνήσουν πρώτα από τον βαθύ τους ύπνο...
 –ξάπλα στο λάκκο τους...
 -τόσο καιρό, μέσα στα Κοιμητήρια… 
Και αρχίσουν να πετάγονται έξω, ένας, και όλοι μαζί… 
Ντυμένοι με ένα κουρέλι σεντόνι –όπως και ο Χριστός… 
Και με μια σημαία βέβαια στο χέρι, αναστάσιμη! 
Χαμός στο ίσωμα! Χα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: