Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Μου είπαν ότι… Αν εξακολουθώ να μην πιστεύω στην θαυματουργική αυτή ιδιότητα του αγίου φωτός των Ιεροσολύμων… Ότι δηλαδή δεν σε καίει στην αρχή, αν το ψηλαφίσεις… Δεν είναι ανάγκη –μου λένε, να πάω στο Λαγκαδά να δω ΚΑΙ τους αναστενάρηδες με τις άγιες εικόνες αγκαλιά, να πατούν ξυπόλητοι σε αναμμένα κάρβουνα… Μου σύστησαν λοιπόν, κάτι πιο απλό: Να δω την κλασσική ταινία του 1988 «ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα» («Coming to America»), για να μη γίνω άπιστος αλλά πιστός Θωμάς! Χα!

Θυμάστε τον αμερικανό κωμικό Έντουαρντ Ρέγκαν «Έντι» Μέρφι (Edward Regan «Eddie» Murphy), στην κλασική κωμωδία του 1988 «ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα» («Coming To America»);
Την έχουμε δει και στην τηλεόραση, είχε βγει και σε βιντεοταινία, κλπ.
Ο Έντι, πρωταγωνιστούσε στο ρόλο του διαδόχου ενός αφρικανικού βασιλείου ο οποίος ψάχνει τον πραγματικό έρωτα μετά την απόρριψη από τον ίδιο του συνοικεσίου που του έφεραν οι βασιλιάδες γονείς του. 

Και τον ψάχνει στη Νέα Υόρκη!
Ανακατεύεται σαν άγνωστος μεταξύ άγνωστων στα λαϊκά στρώματα, σε μια φτωχική συνοικία, και πιάνει συζήτηση σε καφετερίες και σε μπαρ, με διάφορες γυναίκες για να δει αν κάποια από αυτές του ταιριάζει.
Η μια λοιπόν, του λέει ότι πιστεύει στο Διάβολο, η άλλη ότι είναι τραβεστί...

Και μια άλλη του κάνει επίδειξη ότι δεν την καίει η φλόγα από τον αναπτήρα που τον κρατά κάτω από την παλάμη της!
Αυτή η τελευταία θα είχε μυηθεί στο άγιο φως των Ιεροσολύμων!
Τελικά τον συμβουλεύουν να αλλάξει στέκια, και να πάει να βρει καλά κορίτσια στη σύναξη της ενορίας. 

Εκεί, θα πέσει στη θ. λειτουργία όπου ο αιδεσιμότατος για να αποδείξει ότι υπάρχει θεός, έχει ανεβάσει στο χώρο του κηρύγματος διάφορες νεαρές και όμορφες ενορίτισσες σχεδόν τσιτσιδωμένες, που δείχνουν αισθησιακά τα καλή τους, ενώ ο ιερέας διαλαλεί ότι αυτά δεν τα έκανε χέρι ανθρώπου, αλλά χέρι θεού, και καλούσε το ποίμνιο να κραυγάσει αλληλούια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: