Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ο Χριστός είπε ότι μόνο τον θεό πρέπει να προσκυνάμε και να λατρεύουμε. Καρδιακά βέβαια, διότι τον θεό δεν τον έχει δει πoτέ κάνεις! Οι παπάδες μας όμως λένε, ότι τον είδαμε το θεό στο πρόσωπο του Χριστού, και μιλάνε για «Θεοφάνια», κλπ! Ο δε παπα -Aggelos Mpekiaris, φίλος μου στο facebook, μου έλεγε νωρίτερα ότι «στον Χριστό βλέπουμε την ανθρώπινη φύση του Υιού και Λόγου του θεού, και γι αυτό τον εικονίζουμε (άρα δεν είναι είδωλο) και τιμούμε (προσκύνηση, λατρεία, λιβάνια, καντήλια, περιφορές κλπ) την εικόνα του!» Παπαδίστικη λογική! Τιμούμε τη ζωγραφιά ενός σώματος θνητού, που πέθανε στο σταυρό και βγήκε η ψυχή του! Βέβαια ο Χριστός αναστήθηκε και εμφανιζόταν μετά με άλλη μορφή! Χα! Τους την έσκασε! Πώς θα τον ζωγραφίσουν τώρα με άλλη μορφή; Τον κάνουν πάλι ίδιο, με έναν γέρο δίπλα του (να ευλογούν και οι δυο με το κωλοδάχτυλο) και ένα περιστέρι από πάνω τους! Τόση και τέτοια πουστιά, δηλαδή!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Aggelos Mpekiaris
5 ώρες πριν
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.....

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ....
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Panagiotis Michalopoulos 
Αυτή η εικόνα, αυτή η ανθρώπινη φύση, προεικονίζεται και στην παρουσίαση του Λόγου του θεού ως δημιουργού του κόσμου, όπως τον βλέπουμε σε βυζαντινές αγιογραφίες τον Χριστό να φτιάχνει τα άστρα, να δημιουργεί τον παράδεισο, τον Αδάμ την Εύα κλπ;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=706961926360691&set=a.153320778391478.1073741828.100011406711167&type=3&theater

TIMOYME τον Χριστό...
 να φτιάχνει τα άστρα, ...
να δημιουργεί τον παράδεισο, τον Αδάμ την Εύα κλπ!
ΣΧΕΤΙΚΟ:
TΟ ΕΡΓΟ ΔΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ...
ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ... ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙ!
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τα 6 δρομολόγια του Χριστού, στον χωροχρόνο: 1. Πάει στον παράδεισο (με το φωτοστέφανο και τον μανδύα του, τα μακριά μαλλιά και τα γένια του) και κατασκευάζει τα πάντα: δέντρα, ζώα κλπ, και τον άνθρωπο! 2. Έχει έναν σωσία, τον «μεγάλης βουλής άγγελο» –μυστήριο τύπο, κάτι σαν τον Μελχισεδεκ, που τον βάζει και κάνει διάφορα πράγματα, τόσο στην παλαιά όσο και στην καινή διαθήκη! 3. Τα Χριστούγεννα καταβαίνει και γίνεται άνθρωπος, αλλά μένει ταυτόχρονα και στο θρόνο του στον ουρανό! 4. Το Πάσχα, πεθαίνει στο Σταυρό, η ψύχη του πάει στον Άδη και την ίδια μέρα στον παράδεισο με τον ληστή, αλλά συγχρόνως βρίσκεται και στο θρόνο του στον ουρανό! 5. Στην Ανάσταση, είναι άνθρωπος ξανά, ζωντανός με ψύχη και σώμα, περιφέρεται για 40 μέρες στη Γη, αλλά παράλληλα κάθεται και στο θρόνο του στον ουρανό! Και τέλος… 6. Στην Ανάληψη, ο Χριστός, -Υιός –θεός, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με το σώμα και την ψύχη του ανθρώπου Χριστού, και πάει στον ουρανό και κάθεται δεξιά στον πατέρα, στην ίδια καρέκλα από την οποίαν δεν είχε φύγει ποτέ, σε όλα αυτά τα θαυμαστά δρομολόγια! (Δεν είναι θαύμα;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: