Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Αυτός είναι ο π. Αθανάσιος Ευταξίας (φωτο). Ιερεύς, του μητροπολίτη Ιερεμία Φούντα. Είναι και αυτός ένας παπάς, που την ορθοδοξία του, την πίστη του, τα πάντα… Τα έχει στηρίξει στην πλάνη: Στο απόκρυφο, πορνό «πρωτο-ευαγγέλιο», του Ιακώβου!..

Αθανάσιος Ευταξίας 
Panagiotis Michalopoulos 
ήταν τόσο γέρος ο Ιωσήφ;
Αθανάσιος Ευταξίας 

Έτσι τονίζεται στην αγιογραφία η μεγάλη διαφορά ηλικίας της Θεοτόκου και Ιωσήφ του μνήστωρ.
Panagiotis Michalopoulos 

1. Γιατί θα έπρεπε –για τις ορθόδοξες εικόνες, να είναι 15 ετών η Μαρία, και 80 ο Ιωσήφ; 2. Σε όλες τις δυτικές εικόνες (της εκκλησίας του πάπα των παπικών -με την οποία πάμε να ενωθούμε), ο Ιωσήφ είναι νεαρός!
Αθανάσιος Ευταξίας 

είπαμε είναι αγιογραφία και ο κάθε αγιογράφος είναι επηρεασμένος από τις τεχνικές (και όχι μόνο) των διάφορων σχολών (βυζαντινή, κρητική ,μακεδονική και άλλες).
Panagiotis Michalopoulos 
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΩΣΗΦ ΗΤΑΝ 80 ΕΤΩΝ, ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. 
ΗΤΑΝ;
Αθανάσιος Ευταξίας 

Πριν η Θεοτόκος Μαρία γίνει δεκαπέντε ετών, και καθώς οι γονείς της είχαν στο μεταξύ πεθάνει, οι ιερείς του ναού της φρόντισαν να την αποκαταστήσουν. Προέκριναν ως καταλληλότερο σύζυγο τον Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ. Ο αρραβώνας του Ιωσήφ με τη Μαρία ήταν ειδική περίπτωση, αφού κατά μία εκδοχή, η Παρθένος Μαρία δόθηκε στον Ιωσήφ ως μνηστή του από τον Άγιο Ζαχαρία, αρχιερέα του ναού και προστάτη της Παναγίας (θείου ουσιαστικά της Μαρίας και αργότερα πατέρα του Προδρόμου), με σκοπό ο Ιωσήφ να την προστατεύσει και όχι να την κάνει σύζυγό του.
Αυτή πρέπει να ήταν 12-13 ετών και εκείνος ηλικιωμένος και χήρος με παιδιά. Ο Ιωσήφ φέρεται να ήταν πατέρας επτά παιδιών από άλλη γυναίκα και από τα Ευαγγέλια ξέρουμε τα ονόματα των γιων του: Ιάκωβος, Ιωσήφ, Σίμων και Ιούδας. Τα Ευαγγέλια αναφέρουν και κόρες του, που όμως δεν κατονομάζονται, αν και φτάνουν σε μας από τη χριστιανική παράδοση: Εσθήρ, Μάρθα και Σαλώμη (η σύζυγος του Ζεβεδαίου και μητέρα των αποστόλων Ιάκωβου και Ιωάννη).Αυτά αναφέρουν τα Ευαγγέλια του Λουκά και του Ματθαίου

Αθανάσιος Ευταξίας 

Το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου του 2ου μ.Χ. αιώνα ισχυρίζεται ακόμα ότι ο Ιωσήφ έζησε μέχρι το 111έτος της ζωής του.
https://www.facebook.com/groups/307284269423393/permalink/1001076160044197/

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ - ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Σε πόσες γυναίκες έδωσε ένα παιδί ο θεός, όταν αυτές ήταν στείρες, ή ήταν πια ΚΑΙ σε μία ηλικία που ήταν αδύνατο να τεκνοποιήσουν;
1. Στη στείρα Σάρρα, τη γυναίκα του γερο-Αβραάμ, έδωσε τον Ισαάκ, που πήγε να τον θυσιάσει στο βωμό, ο πατέρας του (φωτο)…
2. Στην Άννα του Ιωακείμ (κατά το πορνό "πρωτο-ευαγγέλιο", του Ιακώβου), έδωσε τη Μαριάμ, που οι γονείς της, την μπαγλάρωσαν –τρίχρονη ακόμα, για δώδεκα χρόνια, στο μπουντρούμι του ναού, εκεί που έμπαινε μόνο ο Αρχιερέας, μέχρι που έμεινε έγκυος στα 15 της, και οι παπάδες του ναού, την έβγαλαν –άρον –άρον από εκεί, και βρήκαν και την πάσαραν στον 80χρονο Ιωσήφ!
3. Στην Ελισάβετ (εξαδέλφη της Μαρίας, της μητέρας του Χριστού), έδωσε τον Ιωάννη τον Πρόδρομο…
4. Και τέλος, η ίδια η Μαρία, γέννησε τον Χριστό (με πνεύμα άγιο, αυτή), έχοντας αρραβωνιαστεί έναν -ανίκανο πια για γονιμοποίηση, τον 80χρονο –συνταξιούχο μαραγκό, τον Ιωσήφ!

http://xairete.blogspot.gr/2018/02/1-2-15-80-3-4-80.html

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Αθανάσιος Ευταξίας
(φωτο προφίλ)

(έχουμε 20 κοινούς φίλους)
Ιερευς στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
https://www.facebook.com/p.AthanasiosEftaxias

Δεν υπάρχουν σχόλια: