Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΕΛΑΒΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ: «Σύμφωνα με τη Γένεση, ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ. Ο Κάιν λέγει στο Θεό: "Σήμερα με διώχνεις από τη χώρα και πρέπει να χαθώ από μπροστά σου και να γίνω φυγάς, περιπλανώμενος στη γή. Όποιος με βρει θα με σκοτώσει" (Γέν. 4. 14). Το ερώτημα είναι, ποιός θα τον σκότωνε, αφού ήταν τρεις και ο κούκος; Μετά αναφέρεται, ότι ο Κάιν έφυγε και πήγε στη χώρα Νωδ και εκεί συνευρέθη με γυναίκα κ.λπ. Συμπέρασμα: Εκτός από τον Αδάμ και την Εύα, προϋπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, άρα δεν θεωρούνται πρωτόπλαστοι.»

ΠΡΟΣ ΛΕΝΑ:
Ήταν τέσσερεις αλλά το ένα παιδί σκότωσε το άλλο. 
Αυτό ήθελα να πω. 
Και αφού έμειναν μόνο τρεις και δεν υπήρχε άλλο άτομο από την οικογένεια για να κάνει μαζί του γάμο το παιδί που έμεινε, δεν πήγε με τη μάνα του, αλλά έφυγε από το σπίτι και βρήκε αλλού γυναίκα. Η γραφή αναφέρει και την περιοχή. 
Καταλήξαμε έτσι στο συμπέρασμα ότι ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν οι πρώτοι πρωτόπλαστοι. Αν μπορούσες να διαβάσεις τι γράφω στο μπλογκ, θα έβλεπες ότι βρήκε γυναίκα από ανθρώπους που προϋπήρχαν. Από εκείνους τους πρωτόπλαστους απόγονοι των οποίων ήταν και οι γονείς του.
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Markos Boussios 
6 ώρες πριν
Πόσο αγαπώ τον λόγον Σου Κύριε! 
Είναι το λυχνάρι στα πόδια μου και το φώς στην πορεία μου!

Panagiotis Michalopoulos 
ΕΛΑΒΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ:
Σύμφωνα με τη Γένεση, ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ. Ο Κάιν λέγει στο Θεό: 

"Σήμερα με διώχνεις από τη χώρα και πρέπει να χαθώ από μπροστά σου και να γίνω φυγάς, περιπλανώμενος στη γή. Όποιος με βρει θα με σκοτώσει" (Γέν. 4. 14).
Το ερώτημα είναι, ποιός θα τον σκότωνε, αφού ήταν τρεις και ο κούκος;
Μετά αναφέρεται, ότι ο Κάιν έφυγε και πήγε στη χώρα Νωδ και εκεί συνευρέθη με γυναίκα κ.λπ.
Συμπέρασμα:
Εκτός από τον Αδάμ και την Εύα, προϋπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, άρα δεν θεωρούνται πρωτόπλαστοι.

Frosso Loupa 

Καλημέρα σας. Το συμπέρασμα είναι λάθος. Εκτός από τον Αδάμ και την Εύα, υπήρχαν (και όχι προϋπήρχαν) και άλλοι άνθρωποι. Η διαφορά είναι μεγάλη. Αρα, δεν αναρείται το γεγονός ότι ήταν πρωτόπλαστοι. Απλά, γίνεται φανερό ότι δεν ήταν "τρεις και ο κούκος".
Panagiotis Michalopoulos  
Λέτε, αγαπητή Frosso Loupa
«Εκτός από τον Αδάμ και την Εύα, υπήρχαν (και όχι προϋπήρχαν) και άλλοι άνθρωποι.»
Δηλαδή; Πρωτόπλαστοι και αυτοί; Και ποιοι ήταν; 
Η αγία γραφή δεν λέει τίποτε σχετικό. 
Γιώργος Σαράφης 
Ο Αδαμ και η Ευα εκαναν μετα και αλλα παιδια και ο Κάιν φοβαταν το μελλον του... η βεντέτα = ανταποδοση της ιδιας πραξης, κραταει γενιές...
Panagiotis Michalopoulos 
Ο Αδάμ και η Εύα, αγαπητέ Γιώργος Σαράφης, έκαναν μετά και αλλά παιδιά, αλλά πότε μετά;
Το τρίτο παιδί η Εύα, το έκανε όταν ήταν πια γιαγιά από το γάμο του Κάιν.
Πού βρήκε λοιπόν γυναίκα ο Κάιν;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2055474998000669&id=100006145665796
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Frosso Loupa 
προς Panagiotis Michalopoulos 
Οι πρώτοι που πλάσθηκαν ήταν ο Αδάμ και η Εύα. Αν στην πορεία πλάσθηκαν και άλλοι, πολύ σωστά λέτε, δεν αναφέρεται στην Αγία Γραφή. Αυτό όμως πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα όταν δεν πλάσθηκαν στη συνέχεια και άλλοι; Θα έπρεπε και αυτοί να ονομαστούν "πρωτόπλαστοι"; Ο όρος αναφέρεται στο ποιος πλάστηκε πρώτος και όχι στο ποιος υπήρξε χωρίς πρόγονο. Ούτε όμως είναι απαραίτητο να πλάσθηκαν και άλλοι. Υποθέτω ότι, εφόσον τότε δεν υπήρχε ακόμα ο νόμος, και εφόσον ο Αδάμ και η Εύα γνωρίζουμε ότι απέκτησαν και άλλα παιδιά, ερωτώ, υπήρχε ζήτημα αιμομιξίας αν η γυναίκα του Κάιν ήταν και αδερφή του; Προφανώς όχι, αφού χωρίς νόμο δεν υπάρχει και παράβαση.
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ:

1. Frosso Loupa: 
«Οι πρώτοι που πλάσθηκαν ήταν ο Αδάμ και η Εύα. Αν στην πορεία πλάσθηκαν και άλλοι, πολύ σωστά λέτε, δεν αναφέρεται στην Αγία Γραφή. Αυτό όμως πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα όταν δεν πλάσθηκαν στη συνέχεια και άλλοι;» 
Panagiotis Michalopoulos:
Γιατί να κάθεται να πλάθει και άλλους ο θεός; Αφού ήδη στο πρώτο ζευγάρι είχε δώσει την ευλογία του, στο να αυξάνεται και να πληθύνεται!
2. Frosso Loupa: 
«Θα έπρεπε και αυτοί να ονομαστούν "πρωτόπλαστοι";»
Panagiotis Michalopoulos: 

Εξαρτάται από τι είδους πλάση μιλάμε στη συνέχεια. Μπορεί η επομένη περίπτωση, αυτή του Αδάμ και της Εύας, να μην ήταν απλή πλάση, αλλά… ανάπλαση! 
3. Frosso Loupa: 
«Ο όρος αναφέρεται στο ποιος πλάστηκε πρώτος και όχι στο ποιος υπήρξε χωρίς πρόγονο.» 
Panagiotis Michalopoulos: 
Ο πρώτος πρωτόπλαστος ήταν χοϊκός και σε γενικές γραμμές (μέχρι αποδείξεως της περίπτωσης, και, του αντίθετου), έμεινε χοϊκός –θνητός από την αρχή μέχρι το τέλος. 
Ο δεύτερος πρωτόπλαστος, ο Αδάμ, ήταν πλέον ένας... ΚΑΙ πνευματικός, ΚΑΙ θεωμένος, ΚΑΙ αθάνατος Άνθρωπος!
4. Frosso Loupa: 

«Ούτε όμως είναι απαραίτητο να πλάσθηκαν και άλλοι.» 
Panagiotis Michalopoulos: 
Αν διαβάσουμε τη Βίβλο, βλέπουμε ότι κάτι το πολύ ανθρώπινο πλάστηκε την έκτη ημέρα, μαζί με τα άλλα ζώα. Την ημέρα αυτή, ολοκληρώθηκε η δημιουργία. 
Την εβδόμη μέρα ο θεός, …ξεκουράστηκε!
Αλλά την επομένη μέρα… 

Την ογδόη, τι να έκανε άραγε; Τον Αδάμ μήπως;
5. Frosso Loupa: 

«Υποθέτω ότι, εφόσον τότε δεν υπήρχε ακόμα ο νόμος, και εφόσον ο Αδάμ και η Εύα γνωρίζουμε ότι απέκτησαν και άλλα παιδιά, ερωτώ, υπήρχε ζήτημα αιμομιξίας αν η γυναίκα του Κάιν ήταν και αδερφή του; Προφανώς όχι, αφού χωρίς νόμο δεν υπάρχει και παράβαση.» 
Panagiotis Michalopoulos: 
Αυτό καλή μου φίλη, είναι η δικαιολογία των κάπως αθεολόγητων θεολόγων μας, και των κάπως ομοίων κατηχητών μας... Και δυστυχώς, και των ιερέων μας εκείνων, που ζουν στον κόσμο τους… Αυτών, που είτε βρίσκονται σε άγνοια των Γραφών, ή που θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Η βίβλος λέει, ότι ήταν τρεις. Το ανδρόγυνο και τα δυο παιδιά. Όταν ο Κάιν έφυγε, πήγε κάπου μακριά και βρήκε γυναίκα και παντρεύτηκε και έκανε πολλά παιδιά!
Στη συνέχεια, και ενώ η Εύα είναι πια μια... πολυ-γιαγιά -πλέον, ΤΟΤΕ κάνει ένα τρίτο παιδί! Και δοξολογεί το θεό που της έδωσε τον αντικαταστάτη του αδελφο-σκοτωμένου Άβελ!

 ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2055474998000669&id=100006145665796

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΕΝΑ, ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ! (Panagiotis Michalopoulos: 1. «ΠΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ. ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ!» 2. «Πρόσεξε Λένα: ΤΩΡΑ Ο ΘΕΟΣ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟ, ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ, ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…»)


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗ; Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: