Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Αγουροξυπνημένος ακόμα -πρωί Δευτέρας, στο γραφείο -μπροστά στο λάπτοπ (με τον καφέ να σιγοβράζει στο μπρίκι -δίπλα στο κομοδίνο, στο ηλεκτρικό το μάτι (όπου ρίχνω και κλεφτές ματιές, να προλάβω να τον βάλω στην κούπα, πριν φουσκώσει και χυθεί έξω), συζητώ με τη νέα καλή μου φίλη στο facebook, την σεβαστή μου κυρία Ελένη Ταζογλίδου. Θέμα μας, η χριστιανο-ρώσικη, μαντήλα προσευχής!

Ελένη Ταζογλίδου
1 ώρα πριν
Καλημερα σας!! με υγεια κι ευλογια.

Panagiotis Michalopoulos
ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΑ Η ΚΟΠΕΛΑ; ΤΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ;

Ελένη Ταζογλίδου
Τι εννοειται;

Panagiotis Michalopoulos
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΑ;

Ελένη Ταζογλίδου
Δειχνει πιο ταπεινη..μηπως;

Panagiotis Michalopoulos
Μάλλον… ρωσίδα, δείχνει! Χα!

Ελένη Ταζογλίδου
Δεν νομιζω!!κι η Παναγια μας φοραει μανδηλα!!που μας δειχνει την ταπεινοτητα της,ειναι σεμνη,αβαφη!!οχι οπως τωρα πανε καποιες 'κυριες' στην εκκλησια σαν να πηγαινουν στα μπουζουκια.

Panagiotis Michalopoulos
1. Της Παναγίας μας, της την φόρεσαν αυθαίρετα οι αγιογράφοι μας, αυτήν την μαντήλα! Υπάρχει πανάρχαια ορθόδοξη αγιογραφία της Παναγίας μας, με ενδυμασία και κόμη αρχαιοελληνική, χωρίς την ανατολίτικη μαντήλα στο κεφάλι της.
2. Πού λέει ότι η μαντήλα δείχνει σεμνότητα; Και μόνο η γυναίκα θα πρέπει έτσι να δείχνει σεμνή; Ο άντρας, τι θα πρέπει να φοράει στο κεφάλι του;
3. Σεμνή και άβαφη, σωστό! Κουκουλωμένη όμως, γιατί;
4. Αυτές οι κυρίες που πάνε στην εκκλησία –σαν σε μπουζούκια, είναι αρεστές στους υπεύθυνους εκεί παριστάμενους ιερείς και αρχιερείς; Αν όχι, τότε γιατί επιτρέπουν να μεταβάλλεται σε καταγώγιο, σε ντεκέ, σε κουτούκι, ο οίκος του θεού;

Panagiotis Michalopoulos
1. Συζητάμε σαν αδέλφια, σαν παιδιά του θεού, και πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και ήρεμοι και σε αυτήν την επικοινωνία μας, σαν γνήσιοι μαθητές του Χριστού μας. Σωστά;
Panagiotis Michalopoulos
2. Λετε: «ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ να ερχεται μια 'κυρια' να εχει βγει απο κομμωτηριο,να φιλαει τις εικονες με κραγιον κατακοκκινο,να σκυβει να φυλαει τις εικονες και να λες τωρα θα τις φυγει το στηθος ..απο τα εξωπλατα που φορανε..βλεπεις μια 'κυρια' να ερχεται στην εκκλησια οπου ειναι ο οικος του Θεου και να φοραει ενα μινι μεχρι τα οπισθια..ΜΕΓΑ ΝΤΡΟΠΗ!!!!»
ΑΠΑΝΤΩ: 

Δεν διαφώνησα σε αυτό! Υπερθεμάτισα κιόλας, λέγοντας… «πώς τα επιτρέπουν αυτά οι ιερείς μας;»
Panagiotis Michalopoulos
3. Λέτε: «Γιατι να μην ειναι σεμνη,ναι και μανδηλα να φορεσει,γιατι στον Οικο του Θεου δεν πας για (πασαρελα) αλλα για να προσευχηθεις..εγω αυτο ξερω...»
ΑΠΑΝΤΩ: 

Πώς το ξέρετε αυτό, ότι τάχα είναι απαραίτητη για την προσευχή στο ναό, η γυναικεία μαντήλα; Μήπως από παρερμηνεία κάποιου λόγου του αποστόλου Παύλου που αναφέρεται στην μαντήλα;
Panagiotis Michalopoulos
4. Λετε: «ειναι δικη σου γνωμη και δεν μπορω να στην αλλαξω,οπως εσυ την δικη μου..να εισαι καλα.»
ΑΠΑΝΤΩ: 

Και εσύ να είσαι καλά, αγαπητή Ελένη! Και μη θυμώνεις νομίζοντας ότι σε κάθε συζήτηση όπου εκφράζονται απορίες, υπάρχει πάντα και κάποια κακή πρόθεση. Μπορεί κάλλιστα, η ανταλλαγή απόψεων –σε τέτοιο καλό φιλικό επίπεδο -όπως το δικό μας, να είναι τελικά προς το κοινό πνευματικό συμφέρον!
Καλή σου μέρα καλή μου φίλη! Δεν θα σε ξανα ενοχλήσω! Συγγνώμη! 

https://www.facebook.com/groups/1395188043925223/permalink/1421480991295928/
Σχετικό:
Ελένη Ταζογλίδου
(εικόνα προφίλ)
Τόπος διαμονής: Corfu, Kerkira, Greece
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013999509952

Δεν υπάρχουν σχόλια: