Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Τα δήθεν ελληνορθόδοξα έθιμα μας: Έχουμε κατακλέψει όλη την Ανατολή, ρε φίλε! Ακόμα και τα φαναράκια για το άγιο φως του Πάσχα, κλεμμένα τα έχουμε και αυτά!

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Διαβάζω: 
«Οι Ορθόδοξοι οι απηχούντες την Ορθόδοξη Συνείδησι παραδεχόμαστε (και ντρεπόμαστε) ότι πολλά ειδωλολατρικά, εκ της αρχαίας Ελλάδας, Ρώμης και Ανατολικών θρησκειών, στοιχεία έχουν εισχωρήσει στη "ορθόδοξη" "θρησκεία" αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά δεν απηχούν την Ορθόδοξη Πίστι και κάποτε που η Εκκλησία θα γίνει Ελευθέρα και Ζώσα θα τα αποβάλλει.»
Σύμφωνα με την Αγία Γραφή… 

Μόνο το θεό προσκυνούμε και λατρεύουμε! Το κόλπο των παπάδων λοιπόν, είναι να τις προβάλουν σαν θείες τις εικόνες, για να τρέχουμε στους ναούς να τις προσκυνάμε και να γεμίζει με χρήμα το παγκάρι. Για να μας πείσουν λοιπόν οι παπάδες ότι οι εικόνες δεν είναι ξερά είδωλα αλλά κάτι το ζωντανό, κάτι το θείο, τι μας λένε; Αυτήν την εικόνα της Παναγίας, την αγιογράφησε ο ευαγγελιστής Λουκάς. Άρα, προσκυνήστε την! Την άλλη εικόνα της Παναγίας, την θεωρούμε αχειροποίητη, δηλαδη δεν την έκανε χέρι άνθρωπου αλλά έπεσε από τον ουρανό, όπως εκείνα τα ξόανα του Δία! Προσκυνήστε την λοιπόν κι αυτήν! Οι άλλες οι πολλές εικόνες της Παναγίας είναι… «φανερωμένες»! Ήταν δηλαδη χαμένες ή κριμένες, αλλά η Παναγία τις φανέρωσε, άρα… θαύμα – θαύμα, προσκυνήστε τις και αυτές!
Διαβάζω: 

Δεν είναι ορθόδοξη "παράδοσι" η λειψανολατρεία, η αγιολατρεία, η εικονολατρεία, οι λιτανείες, ο νηπιοβαπτισμός ιδίως όταν οι γονείς δεν είναι Χριστιανοί, ο αγιασμός των υδάτων, το κομβοσχοίνι, τα ράσα και οι αυτοκρατορικές στολές, η υποταγή της Εκκλησίας στο Κράτος, οι ψευδοπροφητείες" το "απλανές" των οραματιστών, οι επαναλήψεις "βατολογούντες ώσπερ οι εθνικοί" ακόμα και τα ακατανόητα κείμενα, τα τεριρέμ, τα νενά, οι μακρόσυρτοι λαρυγγισμοί και άλλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: