Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ο Ιωσήφ, στη Βηθλεέμ δεν ήθελε να νοικιάσει σπίτι, για να γεννηθεί εκείνη την ημέρα ο Χριστός. Ήταν άλλωστε Σεπτέμβριος μήνας η Απογραφή, και δεν είχε πρόβλημα κακού και ψυχρού καιρού. Ήταν λοιπόν και ρομαντικός, και καπάρωσε μια ωραία βεράντα σε ένα τουριστικό θέρετρο της περιοχής, στο βραχώδες αυτό όρος (φωτο)! Εκεί, στην καθαρή ατμόσφαιρα (φωτο, είπαμε) και όχι σε κάποιο βρώμικο παχνί -ανθυγιεινό για το μωρό, γεννήθηκε ο Χριστός.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις: 

Ο Ιωσήφ, στη Βηθλεέμ δεν ήθελε να νοικιάσει σπίτι, για να γεννηθεί εκείνη την ημέρα ο Χριστός. Ήταν άλλωστε Σεπτέμβριος μήνας η Απογραφή, και δεν είχε πρόβλημα κακού και ψυχρού καιρού. Ήταν λοιπόν και ρομαντικός, και καπάρωσε μια ωραία βεράντα σε ένα τουριστικό θέρετρο της περιοχής, στο βραχώδες αυτό όρος (φωτο)! 

Εκεί, στην καθαρή ατμόσφαιρα (φωτο, είπαμε) και όχι σε κάποιο βρώμικο παχνί -ανθυγιεινό για το μωρό, γεννήθηκε ο Χριστός. 

Υπαίθριος η γέννηση Του, για να τον πιάνει και η δέσμη του φωτός από το άστρο (το βλέπεις στη φωτο) που οδηγούσε τους μάγους! 
Α, στο εσωτερικό αυτής της ας την πούμε σπηλιάς (ξανά φωτο), τρύπωσαν για λίγο και κάποια προβατάκια από αυτά που έβοσκαν έξω, διότι όπως είπαμε δεν ήταν χειμώνας για να είναι αμπαρωμένα. 
Έξω, με τους βοσκούς που έφτασαν πρώτοι στον Χριστό!
ΒΕΡΑΝΤΑ, ΜΕ... ΘΕΑ! (θέα, όχι.. Θεά!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: