Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Μοιάζουν να είναι άγιοι με το φωτοστέφανο τους, αλλά πρόκειται για θεότητες των Ίνκας, φωτο σε εξώφυλλο της ιστορίας «ο γιος του Ήλιου», και όπως ξέρουμε αυτά ήταν τα Χριστούγεννα των οπαδών των προ Χριστού αρχαίων ειδωλολατρικών λαών, που ήταν στις 25 Δεκεμβρίου και τους τα κλέψαμε και αυτά! Χα!

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ:
Ο θείος Σκρουτζ δέχεται άλλη μια πρόκληση του Σκληρόκαρδου Χρυσοκούκη. Στην νέα τους αναμέτρηση, νικητής θα είναι όποιος καταφέρει να βρει το χρυσάφι των Ίνκας. Σύντομα μαθαίνουν ότι οι Ίνκας, για να μην τους πάρουν το χρυσάφι οι κονκισταδόρες, το έκρυψαν στον ναό του Γιου του Ήλιου, του μεγαλύτερου θεού τους, ο οποίος ήταν χτισμένος σε μια δυσπρόσιτη κορυφή. Οι δύο αντίζηλοι ταξιδεύουν στο Περού και περιπλανιόνται στα μονοπάτια των Άνδεων προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον ναό με τον θησαυρό. Όμως, οι θρύλοι με τις κατάρες του Γιου του Ήλιου για τους ασεβείς, μόνο ευοίωνοι δεν είναι για τους δύο κροίσους!

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Αποκάλυψη, τώρα: Άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για το πατρινό καρναβάλι! Φέτος δε, θα σατιρίσουν –με σχετικό άρμα, και τον Χριστό! Θα του φορέσουν ένα φωτοστέφανο σαν φτερά ερυθρόδερμου ινδιάνου (φωτο), και ψηλά -πάνω στο φωτοστέφανο, θα κοτσάρουν και ένα στεφάνι, ένα βασιλικό στέμμα! Και όλο αυτό το αίσχος, θα προβληθεί φέτος… ως ο νέος «Βασιλιάς Καρνάβαλος»! Βρε, πού πάμε, βρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: